چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Wednesday 24 April 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Thu, 02.12.2021, 22:46

حکومت نظامی اعلام‌نشده در اطراف زاینده‌رود


فرماندار اصفهان در واکنش به فراخوان‌ها برای تجمع روز جمعه ۱۲ آذر در کنار پل خواجو و بر بستر خشک زاینده‌رود اعلام کرد که هیچ درخواستی برای دریافت مجوز تجمع در روز جمعه ارائه نشده و مجوزی هم برای این کار صادر نشده است.

فرماندار اصفهان ادعا کرد: «هیچ تجمعی برای روزهای آتی نداریم و کشاورزان نیز به صورت رسمی اعلام کردند که مطالبات خود را به صورت قانونی پیگیری می‌کنند و تجمع غیر قانونی برگزار نکرده و از هیچگونه تجمعی نیز حمایت نخواهند کرد و در آرامش پیگیر مطالبات خود هستند.»

در برخی از فراخوان‌ها از شهروندان دعوت شده برای حمایت از مجروحان سرکوب‌ها به صورت نمادین با یک چشم پوشیده در نماز جماعت بر بستر زاینده رود شرکت کنند.

هم‌چنین سرهنگ محمدرضا محمدی رئیس پلیس راهور استان اصفهان گفته: از ساعت پنج صبح فردا جمعه ۱۲ آذرماه در حاشیه زاینده‌رود و در مسیرهای منتهی به پل خواجو ممنوعیت تردد و توقف اعمال می‌شود.

به گفته وی، تحت هیچ شرایطی اجازه تردد موتورسواران را نخواهیم داد و اگر خودرویی از ساعت قبل در این محل‌ها پارک کرده، باید قبل از شروع محدودیت خودرو را جابجا کنند؛ در غیر این صورت پلیس به وسیله یدک‌کش این خودروها را منتقل خواهد کرد.

در هفته‌های گذشته دهها هزار از تن کشاورزان و جمعیت شهری اصفهان با تجمع در بر بستر خشک زاینده‌‌رود به بحران بی‌آبی و ناکارآمدی در مدیریت منابع آب در منطقه اعتراض کردند.

کشاورزان اصفهان مدت‌هاست که به دلیل کشت نکردن، هیچ درآمدی ندارند. آنها خواهان تامین حقابه کشت پاییزه خود مخصوصا برای کشت گندم هستند. آنها به رسانه‌ها گفتند: “اگر حقابه ما در شرایط فعلی داده نمی‌شود، باید سهم دیگر بخش‌ها از این رودخانه کاسته شود.”

اصفهان در کنار کشاورزی، قطب صنعتی مهمی در ایران است و کشاورزان گلایه دارند که “صرف شدن آب در صنایعی نظیر کاشی و فولاد که باید در کنار دریا ساخته شوند و نه در استانی که کیلومترها از دریا فاصله دارد، تبعیض علیه کشاورزان است.”

زاینده‌رود با بیش از ۴۰۰ کیلومتر طول در دهه‌های اخیر به‌ علت کمبود بارش‌، خشکسالی‌های متوالی، تراکم جمعیت و افزایش بی‌رویه برداشت در بالادست و استفاده در کارخانه‌ها در میانه‌ راه، به یک رودخانه فصلی تبدیل شده است.

در ماه‌های اخیر مسئولان دولتی در ایران بارها با اعلام کاهش بارندگی در سال ۹۹ و تداوم این وضعیت در سال جاری، خشکسالی را به عنوان علت اصلی بحران آبی در کشور عنوان کردند.

اما مصطفی فدایی‌فرد، عضو کمیته ملی سدهای بزرگ ایران، پیشتر با اشاره به «ورشکستگی آبی» در کشور، دلیل بحران‌های موجود را «سوءمدیریت» دانسته بود.

به دنبال بحران کم‌آبی در بسیاری از مناطق ایران از جمله خوزستان که دسترسی به آب آشامیدنی را برای شهروندان با دشواری‌های زیادی همراه کرده، همچنین وضعیت کشاورزی و دامداری و در کل معیشت خانوارهای این مناطق را با خطرات جدی مواجه کرده، در تیرماه سال جاری چندین شهر در استان خوزستان شاهد اعتراض‌های مردمی بود.

این اعتراض‌های شبانه ابتدا از شهرهای شرقی خوزستان آغاز و در ادامه به سایر شهرها و حتی استان‌ها کشیده شد.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024