شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Saturday 20 April 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Wed, 20.01.2021, 20:33


جو بایدن با نام کامل «جوزف رابینت بایدن جونیور» روز چهارشنبه اول بهمن ۱۳۹۹ / ۲۰ ژانویه ۲۰۲۱ به عنوان چهل‌وششمین رئیس‌جمهوری ایالات متحده سوگند یاد کرد. بایدن با ۷۸ سال سن، مسن‌ترین رئیس‌جمهوری تاریخ آمریکا تا امروز به شمار می‌رود.

جو بایدن پس از سوگند یاد کردن در اولین سخنرانی خود در مقام رئیس‌جمهوری وعده داد که روحیه اتحاد ملی را در یکی از خطرناک‌ترین فصل‌های تاریخ آمریکا به کشورش بازگرداند.

بایدن گفت: «اراده مردم شنیده شد و اراده مردم به اجرا گذاشته شد. ما بار دیگر آموختیم که دموکراسی بسیار باارزش و در عین حال آسیب‌پذیر است. دوستان من، در این لحظه دموکراسی چیره شده است. این روز آمریکاست. این روز دموکراسی است. یک روز تاریخی و روز امید، بازسازی و حل مشکلات».

وی گفت: عزم من این است: یکپارچه کردن آمریکا؛ متحد کردن مردم و متحد کردن ملت.

آقای بایدن با اشاره به وقایع هفته های اخیر در آمریکا گفت: «من از همه مردم می‌خواهم که متحد باشند. ما می‌خواهیم با دشمنان، افراطی‌گرایی، بی‌قانونی مبارزه کنیم و با اتحاد می‌توانیم این مسائل را از پیش روی مان بر‌داریم.. ما باید فرهنگی که در آن حقایق دستکاری و حتی جعل می‌شوند را رد کنیم.»

آقای بایدن در بخش دیگری از سخنرانی خود خاطرنشان کرد: «در این زمستان پرمخاطره کارهای زیادی باید انجام بدهیم و در عین حال فرصت‌های زیادی داریم. خیلی چیزها باید ترمیم، بازسازی و التیام یابند؛ خیلی چیزها باید ساخته شود و دستاوردهای زیادی پیش روی ماست. کمتر کسی در تاریخ ما با چنین چالش‌های بزرگی روبه‌رو بوده است».

او افزود: «می‌دانم نیروهایی که تفرقه می‌اندازند عمیق و واقعی هستند. ولی در عین حال می‌دانم که این نیروها جدید نیستند. تاریخ ما یک نبرد دائم بین ارزش‌های آمریکایی که همه یکسان خلق شده‌اند با واقعیت زشت نژادپرستی، بومی‌گرایی، دگرهراسی و دشمن‌تراشی بوده که همواره بین ما اختلاف انداخته‌اند».

رئیس‌جمهوری جدید آمریکا تاکید کرد:‌ «این برهه‌ای بحرانی و چالش‌برانگیز است. تنها راه پیشرفت اتحاد است و ما باید به عنوان ایالات متحده آمریکا با این چالش روبرو شویم».

آقای بایدن در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: «کره زمین برای بقای خود فریاد می‌زند. امروزه افراطی‌گری و تروریسم چالش‌هایی هستند که باید بر آن‌ها فائق بیایم».

او با اشاره به واقعه حمله به کنگره آمریکا گفت: «ما چند روز پس از آن‌که یک عده شورشی تصور می‌کردند که می‌توانند با زور و خشونت اراده ملت را ساکت کنند اینجا گردهم آمده‌ایم. هدف آن‌ها متوقف کردن دموکراسی و بیرون کردن ما از مرکز مقدس دموکراسی بود. ولی چنین چیزی روی نداد و هیچ‌گاه روی نخواهد داد؛ نه امروز، نه فردا و نه هرگز».

آقای بایدن افزود: «ما هرگز در آمریکا شکست نخورده‌ایم. بنابراین امروز بیایید یک بار دیگر به همدیگر گوش بدهیم و به هم احترام بگذاریم. سیاست‌ورزی نباید به گونه‌ای باشد که همه چیز را در مسیر خود نابود کند».

او تصریح کرد اوباش‌گری خشونت‌بار نمی‌تواند سنت‌های دمکراتیک ایالات متحده را ساقط کند.

رئیس‌جمهوری آمریکا تاکید کرد: «ما باید متفاوت باشیم و از این بهتر باشیم. ما در مقابل این بنا نشسته‌ایم که در زمان جنگ داخلی بنا شد. این جمهوری زمانی در میان مرگ و زندگی دست‌وپا می‌زد».

جو بایدن با تقبیح کسانی که از دروغ برای دستیابی به قدرت استفاده می‌کنند گفت که او رئیس‌جمهور همه آمریکایی‌ها خواهد بود و تاکید کرد که حکومتداری او بر پایه واقعیات و حقایق خواهد بود.

او اظهار داشت: «حقایق و دروغ‌ها هستند. دروغ‌ها برای قدرت گفته می‌شود و برای منفعت‌طلبی. ما می‌توانیم موافق نباشیم. این دموکراسی است».

رئیس‌جمهوری جدید خاطرنشان کرد وظایف همه آمریکایی‌ها به‌ویژه رهبران منتخب این است که از حقایق دفاع کرده و دروغ‌ها را شکست دهند.

جو بایدن همچنین با درود به «مردم خوب» آمریکا و اشاره به بحران همه‌گیری کرونا و رکود اقتصادی گفت: «ما تا این‌جا راهی طولانی پیموده‌ایم. هنوز هم راهی طولانی در پیش داریم».


آماندا گورمن

در جریان مراسم روز چهارشنبه، کامالا هریس نیز به عنوان نخستین زن رنگین‌پوست در مقام معاون رئیس‌جمهوری آمریکا سوگند یاد کرد.

لیدی گاگا و جنیفر لوپز، دو ستاره سرشناس موسیقی پاپ آمریکا، که در مراسم تحلیف حضور داشتند نیز با خواندن سرود و ترانه‌ای ملی به استقبال ریاست‌جمهوری جو بایدن رفتند.

آماندا گورمن، ‌شاعر جوان و سرشناس آمریکایی نیز این مراسم شعری با مضمون دعوت به اتحاد خواند. «تپه‌ای که از آن بالا می‌رویم»، عنوان شعری بود که گورمن در مراسم تحلیف خواند. او با ۲۲ سال سن، جوان‌ترین شاعر شرکت‌کننده در مراسم‌های تحلیف ریاست‌جمهوری بود.
گورمن که در لس‌آنجلس متولد و بزرگ شده، در رشته جامعه‌شناسی در دانشگاه هاروارد تحصیل کرده است و در سال ۲۰۱۷ به نخستین ملک‌الشعرای جوان ایالات ‌متحده تبدیل شد. بر اساس گزارش‌های منتشرشده توسط رسانه‌های آمریکایی، جیل بایدن، همسر جو بایدن، این شاعر جوان را برای شعرخوانی در مراسم تحلیف بایدن انتخاب کرده است.

پس از پایان مراسم تحلیف، رئیس‌جمهوری جدید آمریکا همراه با همسرش عازم گورستان آرلینگتون شدند تا به سربازان کشته‌شده ادای احترام کنند. بیل کلینتون، جورج بوش و باراک اوباما،‌ روسای جمهوری پیش ایالات متحده، در مراسم ادای احترام به سرباز گمنام، جو بایدن و کاملا هریس را همراهی می‌کردند.

وداع دونالد ترامپ با کاخ سفید

دونالد ترامپ پیش از آغاز مراسم سوگند بایدن و هریس کاخ سفید را ترک کرد. با این‌حال او آرزو کرد خداحافطی با کاخ سفید طولانی‌مدت نباشد.

عدم حضور دونالد ترامپ در مراسم تحلیف جو بایدن اتفاقی نادر و نامتعارف در تاریخ سنت ریاست‌جمهوری آمریکا محسوب می‌شود. این در حالی است که مایک پنس، معاون رئیس‌جمهوری پیشین، در مراسم تحلیف آقای بایدن حاضر شد.

دونالد ترامپ پیش از سوار شدن به هواپیمای ویژه ریاست‌جمهوری و عزیمت به فلوریدا – محل اقامتش پس از ترک کاخ سفید – در سخنرانی خود وعده بازگشت در آینده را مطرح کرد.

او گفت که «ما با همدیگر به موفقیت‌های زیادی دست پیدا کرده‌ایم. من همیشه برای شما مبارزه می‌کنم و ما در شکل و نوعی دیگر بازمی‌گردیم».

دونالد ترامپ، جو بایدن را به‌نام خطاب نکرد اما گفت که برای دولت جدید «آرزوی بخت بلند و موفقیت بزرگ» دارد.

دونالد ترامپ پیش از ترک کاخ سفید به خبرنگاران گفت که این «افتخار بزرگی بود؛ افتخاری برای تمام زندگی. مردمی بزرگ در جهان، کشوری بزرگ در جهان».

هم‌زمان با خروج دونالد ترامپ از کاخ سفید، روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از منابعی معتبر در گزارشی از تلاش و رایزنی‌های دونالد ترامپ برای تشکیل حزب سیاسی جدید خبر داد.

بر اساس این گزارش، ترامپ که آخرین ساعات خود در کاخ سفید، با معاونان خود درباره تشکیل یک حزب سیاسی جدید رایزنی کرده‌است. ترامپ قصد دارد این حزب‌ جدید را «حزب میهن‌پرست» (Patriot) نامگذاری کند.

پس از یورش برخی از هواداران ترامپ به کنگره آمریکا، ترامپ با برخی از اعضای حزب جمهوری‌خواه دچار اختلاف شد. ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری ۳ نوامبر ۲۰۲۰ شکست خورده و مدعی تخلف در این انتخابات شد.


منابع: رادیو فردا، صدای آمریکا، ‌آناتولی،‌ ایسنا



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024