جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - Friday 29 March 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Fri, 21.02.2020, 11:52


آخرین آمار ابتلا به کرونا از زبان وزیر بهداشت/ یک پزشک در میان مبتلایان

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلام اینکه تاکنون ابتلای ۵ نفر به ویروس کرونا در ایران قطعی شده است، گفت: متاسفانه دو نفر از مبتلایان به کرونا فوت کرده‌اند و در حال حاضر دو نفر از مبتلایان به این بیماری در بیمارستان‌های قم و یک پزشک که از قم به اراک رفته بود، در بیمارستان این شهر در قرنطینه کامل به سر می‌برند.

به گزارش ایسنا، سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شامگاه پنجشنبه پس از پایان جلسه ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا که به ریاست معاون اول رییس جمهور برگزار شد، در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: در نخستین جلسه ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا، تصمیمات خوبی درخصوص هماهنگی بین بخشی دستگاه‌های مختلف و استفاده از ظرفیت همه دستگاه‌ها برای مهار بیماری کرونا اتخاذ شد.

وی با بیان اینکه امیدواریم با تصمیمات اتخاذ شده بتوانیم به حداقل ضایعه در این زمینه برسیم، تصریح کرد: ملت شریف ایران بدانند که ما ویروس آنفولانزای H۱N۱ را در پاییز امسال با لطف خدا و هوشمندی مردم مهار کردیم و میزان کشندگی و بیماری‌زایی این ویروس به مراتب از ویروس کرونا بالاتر بود و خوشبختانه میزان مرگ و میر در کشور ما بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت در حد اروپای غربی بود.

وزیر بهداشت گفت:‌حتما ویروس کرونا را با هوشمندی مردم و تلاش عزیزان من در حوزه بهداشت و درمان و همکاری بین بخشی سایر دستگاه‌ها در اسرع وقت به حد تعادل و مهار خواهیم رساند.

نمکی با بیان اینکه بزرگترین کمک رسانه‌ها درخصوص پیشگیری و مقابله با کرونا، اشاعه آموزش‌های لازم است، پرهیز از روبوسی کردن، استفاده از ماسک برای جلوگیری از انتشار ترشحات تنفسی در صورت ابتلا به آنفولانزا و مراجعه به مراکز بهداشتی در صورت بروز علائم آنفولانزای سرماخوردگی را از جمله مواردی عنوان کرد که در پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا تاثیرگذار است.

او در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره آمار متبلایان به ویروس کرونا در سطح کشور با تاکید بر اینکه آنچه که درباره ویروس کرونا باشد در لحظه به مردم اعلام خواهم کرد خاطرنشان کرد: ما پیکی از آنفولانزای تیپ B را که پیک زمستانه است در استان‌های مختلف داشته و داریم؛ در شهرستان قم نیز تعدادی از موارد مراجعه کننده پس از بررسی‌های انجام شده آنفولانزای تیپ B تشخیص داده شد.

وزیر بهداشت ادامه داد: بر اساس پروتکل‌های سازمان جهانی بهداشت اگر مواردی از آنفولانزا و شبه آنفولانزا در کشوری بروز کرد و این موارد افرادی بودند که از مناطق آلوده نیامده بودند و یا اینکه با فردی که از این مناطق آمده تماسی نداشتند، بر اساس پروتکل مشکوک به کرونا تلقی نمی‌شوند و ما نیز بر همین اساس عمل کرده‌ایم. اما متاسفانه حدود ۳ روز پیش دو مورد به یکی از بیمارستان‌های قم مراجعه کردند و شدیدا در حالت نارسایی تنفسی قرار گرفتند و آزمایش‌های انجام شده از این افراد سینه پهلو دو طرفه را نشان می‌داد که از دید همکاران ما شکل بالینی این دو بیمار با انفولانزا همخوانی نداشت. بلافاصله تست‌های مربوطه انجام شد اما سرعت پیشرفت بیماری به قدری بود که متاسفانه این دو نفر خیلی سریع از دست رفتند؛ نتایج تست‌های این افراد مثبت اعلام شد و بلافاصله همکاران ما روی قم تمرکز کردند و تیم‌های متعددی برای انجام بررسی‌های گسترده به این شهر اعزام کردیم.

نمکی گفت: در حال حاضر تعدادی در قم به دلیل نگرانی خود و همچنین دعوت ما که فقط سندرم‌های آنفولانزا و شبه آنفولانزا دارند مورد آزمایش قرار گرفته‌اند و تاکنون ۵ مورد مثبت شناسایی شده‌اند که دو مورد از آن‌ها افراد فوتی و سه مورد دیگر در حال حاضر به این ویروس مبتلا شده‌اند. دو نفر از این افراد در قم و یک نفر نیز پزشکی است که از قم به اراک رفته بود. این سه نفر در شرایط ایزوله قرار گرفته‌اند.

او خاطرنشان کرد: تاکنون موارد مشکوک دیگری نیز به ما ارائه شده و ما در حال حاضر انجام تست‌های مربوطه هستیم وبه محض اینکه نتایج آزمایش این افراد قطعی شود حتما مراتب را به استحضار مردم خواهیم رساند.

وزیر بهداشت گفت: بر اساس گزارش‌هایی که از قم واصل شده، وضعیت در قم پایدار است و موارد جدید طی روز پنجشنبه به ندرت به مراکز درمانی مراجعه کرده‌اند و بستری شده‌اند. این در حالی است که از ۴۸ ساعت تا ۲۴ ساعت گذشته به شدت شاهد مراجعه کننده به مراکز درمانی بودیم و به نوعی با انفجاری از مراجعات روبه‌رو شدیم که این تعداد نیز نه به دلیل ابتلا به کرونا بلکه به دلیل ابتلا به سرماخوردگی بود اما به دلیل موجی که در اطلاع رسانی‌ها ایجاد شد، نگران شدند و به مراکز درمانی مراجعه کردند.

نمکی تصریح کرد: مردم باید بدانند که این بیماری به اندازه آنفولانزای H۱N۱ بیماری‌زایی و کشندگی ندارد. همچنین این بیماری افرادی را به شدت گرفتار می‌کند که دچار بیماری‌های زمینه‌ای از قبیل دیابت، بیماری‌های نقص ایمنی، بیماری‌های قلبی و عروقی پیشرفته و افرادی که کهولت سن دارند. کرونا در بچه‌ها و جوانان معمولا در حد آنفولانزا نه بیماری‌زایی دارد ونه ناتوانی و کشندگی به همراه خواهد داشت. ویروس کرونا به خطرناکی که ممکن است در اذهان برخی جا افتاده باشد نیست و امیدواریم با هوشیاری مردم و همکاری بین بخشی آن را در کشور مهار و کنترل کنیم.

او در پاسخ به پرسشی درباره منشاء ویروس کرونا در کشور گفت: هنوز به منشاء بیماری دست پیدا نکردیم و تیمی از کارشناسان اپیدمولوژی در حال بررسی درخصوص منشاء اصلی بیماری هستند.

وزیر بهداشت در پاسخ به پرسش دیگری درباره آمار افراد مشکوک به کرونا گفت: تاکنون ابتلا ۵ نفر به ویروس کرونا در کشور قطعی شده و حدود ۲۵ مورد تست در دست بررسی است. پیش‌بینی ما این است که اکثر مواردی که تحت نظر داریم کرونا نیستند و آنفولانزا هستند. در این خصوص امیدوارم که بتوانیم در اسرع وقت به قطعیت برسیم.

نمکی در پایان در پاسخ به پرسشی درباره اعلام تعطیلی مدارس برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا گفت: در حال حاضر تنها برای روز شنبه تعطیلی قم اعلام شده است و اگر ضرورتی وجود داشته باشد در نشست روز شنبه ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا برای نقاط خاص و آسیب‌پذیر تعطیلی‌هایی اعلام خواهد شد.

***

ستاد ۲۴ ساعته بحران در تهران تشکیل می‌شود

سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران گفت که با توجه به مشاهده چند مورد بیماری کرونا در کشور گفت:‌ شهرداری تهران ستاد ۲۴ ساعته مدیریت بحران از امروز (جمعه) تشکیل می دهد.

«علی اعطا» با انتشار مطلبی در صفحه توئیتر از تماس با (پیروز حناچی) شهردار تهران در پی مشاهده چند مورد بیماری کرونا در کشور خبر داد و نوشت: «پیگیر موضوع توزیع ماسک در سطح شهر خواهم بود؛ ضمن اینکه ستاد ۲۴ساعته با محوریت سازمان مدیریت بحران و نمایندگان دستگاه های مسئول، از روز جمعه تشکیل می شود».

وی ادامه داد: برای مراکز راهبری مترو و رانندگان شرکت واحد مواد ضدعفونی کننده، ماسک و دستکش تهیه و توزیع می شود و دستگیره های مترو و اتوبوس هر شیفت با محلول وایتکس و الکل شستشو شود.

«ناهید خداکرمی» رییس کمیته سلامت شورای اسلامی شهر تهران نیز روز گذشته به خبرنگار ایرنا گفته بود که این دستورالعمل که با همکاری کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر و کمیسیون حمل و نقل و عمران تهیه شده، طی نامه‌ای برای پیروز حناچی شهردار تهران ارسال شد.

ویروس کرونا در دسامبر سال ۲۰۱۹ در ووهان، چین شیوع پیدا کرده در بیش از دو ماه اخیر بیش از ۷۲۰ نفر را در چین به کام مرگ فرستاده است.

سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شامگاه پنجشنبه اعلام کرد: تعداد مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در ایران پنج نفر است که شامل دو فوتی، دو بیمار بستری در قم و یک پزشک که از اراک به قم رفته است.

***

یک زن ایرانی ساکن کانادا مبتلا به کرونا

یک زن ایرانی (بین ۳۰ تا ۴۰ ساله)، نهمین فردی است که در کانادا جواب آزمایش ابتلای او به ویروس کرونا مثبت بوده است. این زن ایرانی ساکن ایالت بریتیش کلمبیا، از استان‌های غربی کاناداست و به تازگی از سفر خود به ایران، به کانادا بازگشته است.

‏مسئول بهداشت استان بریتیش‌کلمبیا گفت این فرد مبتلا به کرونا هفته‌‌ گذشته از ایران به کانادا بازگشته است و در حال حاضر مشغول بررسی فعالیت‌ها و‌ معاشرانش و کسانی که در پرواز بازگشت نزدیکش بوده‌اند، هستند. او گفت این‌که فرد مبتلا از ایران آمده است، یک مورد جدید و غیرمعمول است.

***

دروغ‌گویی و پنهان‌کاری مسوولین

بیست روز پیش، در روز ۱۲ بهمن ۱۳۹۸ در رسانه‌های محلی و خبرگزاری‌های کشوری این تکذیبیه درباره رویت ویروس کرونا در قم منتشر شد. امروز، پس از گذشت قریب به سه هفته بر طبق اخبار رسمی دو نفر از مبتلایان در قم جان خود را از دست دادند. شایعاتی از طرف پزشکان و پرسنل بیمارستان‌های این استان، تعداد فوتی‌ها را تا امروز دو رقمی اعلام کرده‌اند. آیا روند دروغ‌گویی و پنهان‌کاری در مسوولین همانند آنچه در مورد انهدام پرواز اوکراینی رخ داد، همچنان تداوم دارد؟

***

اهانت به قربانیان کرونا در قم!

کانال عباس تبریزیان،‌ آخوندی که با آتش زدن کتاب مرجع پزشکی هاریسون جنجالی شد در دو پست پیاپی، منکر وجود کرونا در قم شد و با توهین به قربانیان کرونا نوشت:
“ادعای مرگ دو نفر با ویروس کرونا در قم بیشتر به نظر می رسد سیاسی باشد، اگر دو نفر بمیرند بعد از آن هزار نفر بخصوص پرسنل بیمارستان می‌میرند ببینیم و تعریف کنیم.
امام کاظم میفرمایند: (قُمُّ عُشُّ آلِ مُحَمَّدٍ وَ مَأْوَی شِیعَتِهِمْ یَدْفَعُ اللَّهُ عَنْهُمْ شَرَّ الْأَعَادِی وَ کُلَّ سُوءٍ) .
این مثل داستان آنفلانزا هست که بعدا معلوم شد چیزی دیگری است.
در چین حتی یک مسلمان با ویروس کرونا نمرده است اذیت و آزار بهداشت نوبتی است حالا به قم رسیده.
جریان انفلانزا یادتونه اعلان کردند که ۱۹ نفر با انفلانزا مردند وقتی داروهاشون را فروختند گفتند چیزی نیست اینها با بیماری دیگر مردند و با انلانزا نمردند جریان کرونا هم به همین شکل تا حالا هیچ مسلمانی در دنیا با کرونا نمرده اگر کسی میمیرد فقط پیروان وشیعه هاریسون که دین ندارند. تجارت ماسک.”

گفتنی است این آخوند قبل از آمدن کرونا به قم مدعی شده بود که راه درمان آن را می‌داند ولی اکنون چنین می گوید!

***

حسین نورانی‌نژاد زندانی سابق سیاسی در توییتی درباره فوت یکی از بستگان جوانش در قم نوشته و اینکه مشکوک به ابتلا به بیماری کرونا بوده است. او همچنین درباره لزوم مراقبت فردی و اجتماعی هشدار داده است.

«پسرعموی ۴۰ ساله من ساعاتی پیش در قم به دلیل ابتلای احتمالی به کرونا درگذشت. هنوز البته جواب آزمایش او نیامده اما علایم کرونا را داشته.

دو نکته درباره این اتفاق گفتنی است.

۱- من پیش از خانواده عمویم به دلیل ارتباط غیرمستقیمی که با بیمارستان کامکار داشتم در جریان قرار گرفتم ... اما در ساعات اولیه این مساله از خانواده پنهان می‌شد و می‌گفتند حالش بد است اما زیر دستگاه است. البته با پی‌گیری خانواده نهایتا خانواده از خبر مطلع شد.
۲- خانواده متوفی حال و روز بسیار بدی دارند. هم عزادارند و هم بنا بر توصیه‌های پزشکی نمی‌توانند دور هم جمع شوند و به هم تسلا دهند. آنها نگرانند که خودشان هم مبتلا باشند. به آنها توصیه شده که بدون مراسم تدفین کنند تا زمانی که جواب آزمایش متوفی برسد. اینها همه شرایط بسیار سختی را برای این خانواده ایجاد کرده که نمی‌دانند چه کنند و چه نکنند.
اما مسوولیت سنگینی هم بر دوش مسوولان امر است که به فکر کنترل این معضل، پیشگیری از انتشار آن و مراقبت کامل پزشکی و همین طور روحی روانی از افراد مبتلا یا مشکوک به ابتلا و خانواده‌شان باشند. یک وقت به راه حل‌های غیر صادقانه هم فکر نکنند و اولویت را به جان مردم بدهند. »

***

توییت محمود صادقی: مسوولان پنهان‌کاری کرده‌اند

محمودصادقی، نماینده مجلس، از این‌که مسوولان درباره خبر «بروز و شیوع یک بیماری مسری» پنهان‌کاری کرده‌اند، انتقاد کرده و به یک فعال سیاسی بابت فوت یکی‌از خویشاوندش با علایم کرونا در قم تسلیت گفته/


دانشجویان پزشکی قم یک‌هفته تعطیل شدند

دانشگاه علوم پزشکی قم اعلام‌کرده کلیه کلاس‌های درس این دانشگاه به استثنای رزیدنت‌ها، اینترن‌ها و دانش‌جویان پرستاری ترم ۷ و ۸ تا روز پنج‌شنبه هفته آینده تعطیل است و پس‌از آن نیز درباره ادامه تعطیلی تصمیم گرفته می‌شود.

رزیدنت‌ها، دست‌یاران پزشکان‌اند و اینترن‌ها، دانش‌جویان پزشکی عمومی‌اند که در سال پایانی تحصیل‌شان، مشغول‌ کارورزی‌اند.

***

کویت بابت کرونا جلوی همه پروازها از ایران را گرفت

دولت کویت اعلام کرده «به‌دلیل کرونا در ایران، همه پروازها به ایران متوقف می‌شود و شهروندانی که از ایران وارد کویت شوند قرنطینه خواهند شد.»

وزارت بهداشت کویت هم از شهروندان کویتی خواسته از سفر به قم خودداری کنند.


انتقاد از متولیان آستان حضرت معصومه در قم

انتقاد سخن‌گوی وزارت بهداشت از شیوه برخورد با خطر کرونا در آستان حضرت معصومه در قم: «این به اصطلاح تمهیدات! در حرم، زیارت‌گاه‌ها و بقاع متبرکه شهر قم و مسجد جمکران، به محدودیت انتشار و قطع زنجیره انتقال کمکی نخواهد کرد و ساده انگاریست...»

این مقام ارشد دولتی، درخواست کرده که رفت‌وآمد به این جاهای زیارتی محدود شود.

***

مهم‌ترین تصمیم ستاد پیش‌گیری و مقابله با کرونا:  چندمیلیون ماسک تا شنبه توزیع شود

اسحاق جهانگیری، معاون اول دولت، در پایان نشست ستاد مقابله با ویروس کرونا گفته: «کارخانه‌هایی که ماسک طبی تولید می‌کنند در این شرایط خاص، باید طوری که وزارت‌های بهداشت و صنعت می‌خواهند، در سه شیفت ماسک تولید کنند. و مردم برای برخی نیازهای اولیه برای مقابله با این ویروس دچار مشکل نشوند.»

این مقام ارشد دولتی افزوده: «توان درمانی کشور بسیار بالاست و کشور ما از نظر پزشکی در سطح بین‌المللی، مهم است.

مدیریت درمان کشور توان‌مند است و مردم به مدیریت و توان‌مندی پزشکی کشور اعتماد کنند.

ما می‌توانیم  این مشکل را در روزهای نخست و با دعای خیر مردم کنترل کنیم تا تلفات زیادی نداشته باشیم.»



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024