پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Thursday 25 April 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Wed, 26.09.2018, 19:15


فرارو- رییس‌جمهور آمریکا در سخنرانی خود در جلسه شورای امنیت با بیان اینکه از ۱۳ آبان تمام تحریم‌های آمریکا مربوط به فعالیت‌های هسته‌ای ایران عملیاتی خواهد شد و تحریم‌ها با قوت کامل از ۱۳ آبان اجرایی می‌شود گفت: بعد از آن آمریکا تحریم‌های بیشتری را اعمال می‌کند. تحریم‌هایی سخت‌تر از هر زمان دیگری تا بتواند با طیفی از رفتارهای ایران مقابله کند.

دونالد ترامپ که ریاست جلسه امروز شورای امنیت را بر عهده داشت، در ابتدای سخنان خود با بیان اینکه امروز ۸ هشت هزار و سیصد و شصت و دومین جلسه این شورا برگزار خواهد شد، افزود: دستور کار جلسه امروز حفظ صلح و امنیت و همچنین مقابله با به کارگیری سلاح‌های کشتار جمعی است و ما در این جلسه این موضوع را مورد توجه قرار می‌دهیم. من خوشحال هستم که ریاست این جلسه شورای امنیت را بر عهده دارم و افتخار دارم که به مقامات کشورهای مختلف شرکت کننده در این جلسه خوش‌آمد بگویم و همچنین مایل هستم که به آقای گوترش دبیرکل سازمان ملل برای شرکت در این جلسه خوش‌آمد بگویم.

وی ادامه داد: اکنون بند ۲ دستور کار جلسه را مورد بررسی قرار می‌دهیم و من به عنوان رییس جمهور آمریکا بیانیه اول صحبت‌های خود را ایراد می‌کنم.

ترامپ ادامه داد: برای من باعث افتخار است که در جلسه امروز شورای امنیت در مورد این موضوع مهم صحبت می‌کنم. صحبت در مورد مقابله با بکارگیری سلاح‌های مخرب شیمیایی و هسته‌ای و راه‌های مقابله با آن موضوع مهمی است تا ملت‌های دنیا بفهمند که این به نفع همه ماست که اجازه ندهیم این سلاح‌ها توسعه پیدا کند.

ترامپ با بیان اینکه از زمانی که من سوگند ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا را خوردم اقدامات لازم را در این زمینه انجام دادم اظهار کرد: تاکنون بسیاری از ما که در این جلسه حضور داشتیم اقدامات و تلاش‌هایی را جهت جلوگیری از استفاده از این سلاح‌ها انجام داده‌ایم و آمریکا یکی از کشورهایی است که به صورت یکجانبه استفاده از سلاح‌های میکروبی را کنار گذاشته و در جلوگیری از استفاده از سلاح‌های شیمیایی و گسترش آن پیشتاز بوده است.

رییس جمهور آمریکا در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه در مدت‌های اخیر شاهد این بودیم که دولت سوریه دو بار با عواقب بسیار شدید استفاده از سلاح‌های شیمیایی علیه غیر نظامیان روبه‌رو شده است و ما اقداماتی را در این زمینه علیه رژیم سوریه انجام داده‌ایم، خاطرنشان کرد: در اینجا لازم می‌دانم که از رییس جمهور فرانسه و نخست وزیر انگلیس به خاطر مشارکت در این موضوع تشکر و قدردانی کنم.

وی در ادامه سخنان خود با وارد کردن اتهاماتی به دولت سوریه گفت: حکومت سوریه با کمک ایران و روسیه این اقدامات را انجام داده است.

وی درباره ایران گفت: حکومت ایران به دنبال صدور خشونت و هرج و مرج است و به صورت پنهانی برنامه‌های هسته‌ای خود را به پیش می‌برد تا بتواند از سلاح هسته‌ای استفاده کند و آن‌ها را به نقاط دیگر از جمله خاورمیانه صادر کند.

وی با بیان این که «ایران حکومت اصلی حامی تروریسم و به دنبال هرج و مرج در خاورمیانه است» خاطرنشان کرد: با این کارنامه حکومت ایران هرگز نباید اجازه داشته باشد که به سلاح‌های هسته‌ای دسترسی پیدا کند. ما در همین چارچوب از برجام خارج شدیم چرا که توافق بسیار بدی بود و به ایران اجازه می‌داد که در مسیر دستیابی به این گونه سلاح‌ها قدم بردارد. در پی این توافق بد حکومت ایران به منابع مالی گسترده‌ای دست پیدا کرد در زمانی که به پول نفت احتیاج داشت و ما با این توافق این پول را در اختیار آن‌ها قرار دادیم.

ترامپ ادامه داد:  از زمان برجام تهاجم‌گری‌ ایران افزایش پیدا کرده و ایران از منابع مالی برجام برای گسترش تروریسم و برنامه هسته‌ای‌اش استفاده کرده است.

وی گفت: بعد از خروج آمریکا از برجام تحریم‌های آمریکا علیه ایران در ارتباط با فعالیت‌های هسته‌ای‌اش اعمال شده است و این تحریم‌ها به صورت کامل از ۱۳ آبان اجرا خواهد شد و بعد از آن ایالات متحده تحریم‌های بیشتری را اعمال خواهد کرد. تحریم‌هایی سخت‌تر از هر زمان دیگر تا بتواند با طیفی از رفتارهای ایران مقابله کند و هر کشوری با این سیاست آمریکا جهت مقابله با ایران همراهی نکند، با مجازات گسترده‌ای روبه‌رو می‌شود.

رییس‌جمهور آمریکا در ادامه سخنان خود تاکید کرد: از تمامی اعضای شورای امنیت می‌خواهم که با آمریکا کار کنند و تضمین کنیم که ایران هرگز دستش به بمب هسته‌ای نرسد و لازم است که از ایران، روسیه و سوریه به خاطر اینکه حمله‌های خود را در منطقه ادلب به دنبال درخواست من کاهش دادند تشکر کنم.

وی تصریح کرد: امیدوارم این خویشتن‌داری‌ها ادامه یابد چون دنیا نظاره‌گر شماست و آمریکا هم هر کاری که بتواند برای نجات صدها غیر نظامی و بیشتر از آن هم انجام می‌دهد و ما آماده کمک هستیم.

ترامپ تصریح کرد: من تعهد دولت خودم را برای ایجاد صلح و امنیت پایدار اعلام کردم اما اخیرا فهمیدم که چین سعی در دخالت در انتخابات میان دوره‌ای آمریکا در آبان ماه دارد و ما نمی‌خواهیم که در انتخابات ما دخالت کند.

رییس‌جمهور آمریکا همچنین یادآور شد: همان‌طور که در سخنرانی خود در اجلاس عمومی سازمان ملل گفتم نتایج تاریخی خودمان را برای صلح در شبه جزیره کره شاهد بودیم و این مساله‌ای است که ما بسیار به آن افتخار می‌کنیم و خوشحالم که بگویم کره شمالی از نوامبر گذشته آزمایش هسته‌ای انجام نداده است و بقایای قهرمانان آمریکا هم به خاک وطن بازگشته‌اند.

وی اظهار کرد: در ماه ژوئن نشست تاریخی با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی داشتم و او هم بر پاکسازی منطقه از سلاح‌های شیمیایی تاکید کرد اما باید همچنان تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل را اعمال کنیم تا خلع سلاح کامل در کره شمالی اتفاق افتاد.

رییس جهور آمریکا با تاکید بر اینکه امنیت کره و جهان بسته به تعهد و اجرای کامل قطعنامه‌های شورای امنیت است گفت: بسیار مهم‌تر از این مساله این است که رهبر کره شمالی هم به دنبال امنیت و صلح برای کشورش می‌باشد و خیلی مسائل به دور از رسانه‌ها در حال انجام است بنابراین فکر می‌کنم به زودی خبرهایی را از کره شمالی خواهید شنید.

وی همچنین بیان کرد: بسیار قدردان گفته‌های رییس جمهور کره جنوبی در مورد خودم هستم. کار کردن با رییس جمهور کره جنوبی برایم مایه افتخار بود. همچنین کار کردن با رییس جمهور چین و نخست وزیر ژاپن برایم مایه افتخار و لذت بود.

ترامپ در پایان تاکید کرد: باید همه با هم کار کنیم تا بتوانیم وحشت جنگ را با نعمات صلح و امنیت تقویت کنیم.


مکرون: تمام مفاد برجام باید توسط همه رعایت شود

فرارو- رییس‌جمهور فرانسه با تاکید بر اینکه ایران همچنان پایبند به توافق برجام است، گفت: تمام امضا کنندگان باید تمام مفاد برجام را رعایت کنند.

امانوئل مکرون، رییس جمهور فرانسه در سخنان خود در جلسه شورای امنیت سازمان ملل با اشاره به مساله ایران اظهار کرد: مساله ایران و قطعنامه شورای امنیت که در سال ۲۰۱۵ انجام شد بر این اساس است که از آن زمان تاکنون امضاکنندگان با هم دچار اختلاف شده‌اند اما همچنان همه ما همان هدف خاص خود را داریم که اجازه ندهیم ایران به سلاح هسته‌ای دسترسی داشته باشد و نظارت بر برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران داشته باشیم.

وی تاکید کرد: برجام یک توافق کامل نیست اما توافقی قاطع در این زمینه است. لذا بحران اعتمادی که اکنون به وجود آمده به خاطر تحریم‌های آمریکا است. اما ایران همچنان پایبند به توافق‌نامه برجام است و تمام مفاد برجام باید توسط تمام کسانی که آن‌ را امضا کرده‌اند نه فقط آلمان و بریتانیا و فرانسه رعایت شود.

رییس جمهور فرانسه ادامه داد: آنچه که رییس جمهور آمریکا مطرح می‌کند و اهدافی که وجود داشته من هم در این زمینه موافقم هرچند در زمینه برجام با او مخالفت دارم اما معتقدم باید استراتژی درازمدتی را تدوین کنیم. نمی‌شود با تحریم برخورد کرد و ما باید مبنایی برای مذاکرات جدید داشته باشیم آن هم در چارچوبی باشد که بعد از انقضای برجام مد نظر قرار گیرد.

ماکرون همچنین بیان کرد: بحث موشک‌های بالستیک هم باید در این چارچوب و با در نظر گرفتن صلح در منطقه مورد بررسی قرار گیرد و استراتژی‌های بین‌المللی برای خطرهایی که ممکن است به وجود آید تدوین شود و ایران هرگز دستش به سلاح هسته‌ای نرسد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد باید در کنار یکدیگر باشند در مورد کره شمالی دیدیم که پس از قطعنامه شورای امنیت در سال ۲۰۱۷ توانستیم این بحران را به خوبی مدیریت کنیم و اکنون وارد مرحله جدیدی شده‌ایم و در این زمینه توانستیم ارتباط مستقیمی با کره شمالی داشته باشیم.

رییس جمهور فرانسه افزود: شورای امنیت سازمان ملل هرگز نباید فراموش کند که کره شمالی همچنان خطر هسته‌ای و بالستیک را پیش روی دنیا قرار داده است و حکومت کره شمالی هم باید گام‌هایی را در این زمینه بردارد.

ماکرون در ادامه با اشاره به مساله سوریه هم اظهار کرد: در اوایل سال ۲۰۱۸ خطرهایی ایجاد شده که تشدید هم شده است و با اینکه حکومت اسد پایبندی خود را به منع سلاح‌های هسته‌ای نشان داد و داعش در سوریه و عراق از این سلاح‌ها استفاده کرده است و نمونه آن هم این بود که یکی از اعضای خانواده رهبر کره شمالی با استفاده از سلاح شیمیایی در داخل خاک بریتانیا مسموم و ترور شد.

وی با تاکید بر اینکه منع بکارگیری سلاح‌های شیمیایی باید تقویت شود گفت: از دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا و ترزای می نخست وزیر انگلیس در اقدام مشترکی که در این زمینه انجام داده‌ایم تشکر می‌کنم و ما باید تلاش کنیم که در جهت منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای به طور مشترک عمل کنیم.


ترزا می: فعالیت‌ ایران در منطقه باعث نگرانی است

نخست وزیر انگلیس در سخنان خود با اشاره به حصول توافق برجام در سال ۲۰۱۵ اظهار کرد: ایران به تعهدات خود پایبند بوده و ما در آن موقع به بهترین راه برای نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران دست پیدا کردیم.

به گزارش ایسنا، ترزا می در سخنان خود در نشست شورای امنیت که با موضوع صلح و امنیت و منع بکارگیری سلاح‌های کشتار جمعی به ریاست ترامپ برگزار شده است با اشاره به اهمیت عزم جهانی جهت جلوگیری از استفاده از این گونه سلاح‌ها اظهار کرد: سرمایه‌گذاری زیادی در سازمان ملل انجام شد تا روش‌های چند جانبه‌ای را برای تحقق این موضوع ایجاد کنیم و این وظیفه جامعه جهانی است که به همکاری‌ها در این زمینه اهمیت دهد.

وی با بیان اینکه در ارتباط با این موضوع وظیفه‌ای بر دوش همه ماست اظهار کرد: در حال حاضر زرادخانه‌های هسته‌ای به شدت کاهش پیدا کرده است و مقدار زیادی از سلاح‌های شیمیایی از بین رفته است و این یک موفقیت بزرگ برای ماست ولی باید به فعالیت‌ها در این زمینه ادامه داد. ما نیازمند رهبری در این زمینه هستیم.

ترزا می در ادامه سخنان خود در این ارتباط خطاب به ترامپ گفت: ما نیازمند رهبری کشورهایی چون آمریکا هستیم شما در مورد کره شمالی اقدام مهمی را انجام دادید. دیدارتان با رهبر کره شمالی و تاکیدتان بر راستای آزمایی در این زمینه بسیار مهم بود قطعا تحریم‌ها بر روی کره شمالی تاثیر گذاشته و بدون فشار آمریکا و شما نمی‌توانستید که به کره شمالی بقبولانید که در فعالیت‌های خود تجدید نظر کند. البته ما باید همچنان هوشیاری خود را در این زمینه حفظ کنیم و از گسترش سلاح‌های هسته‌ای و شیمیایی جلوگیری کنیم.

ترزا می در بخش دیگری از صحبت‌های خود به موضوع برجام اشاره کرد و گفت: ما در سال ۲۰۱۵ به برجام رسیدیم ایران و ما فکر می‌کنیم در روند نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران به بهترین راه حل رسیدیم. جمهوری اسلامی ایران همچنان به برجام پایبند مانده است به تعهدات خود عمل کرده و اجازه می‌دهد که آژانس بین‌المللی انرژی نظارت لازم را داشته باشد و تست‌های لازم را انجام دهد. ایران باید از اجرای برجام مطمئن باشد تا تلاش‌های خود را در این راستا ادامه دهد.

وی همچنین در ادامه صحبت‌های خود در مورد ایران به فعالیت‌های موشکی ایران اشاره کرد و گفت: فعالیت‌های بی‌ثبات کننده ایران در منطقه باعث نگرانی در جامعه جهانی است. سازمان ملل باید نسبت به این گونه رفتارها عکس‌العمل نشان دهد.

وی با انتقاد از برنامه موشکی ایران و آن‌چه کمک‌های ایران به حزب‌الله لبنان و حوثی‌ها در یمن خواند و با بیان اینکه این اقدامات نگران کننده است در بخش دیگری از صحبت‌های خود به انتقاد از سوریه پرداخت و گفت: ما دیدیم که رژیم اسد از سلاح‌های شیمیایی علیه غیر نظامیان استفاده کرد. باید جلوی آن را بگیریم. در موارد بسیاری دولت روسیه با اعمال حق وتو جلوی محکوم شدن دولت سوریه در این زمینه را گرفته است.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024