پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Thursday 25 April 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Fri, 08.06.2018, 8:07


بی بی سی: شماری از رهبران کشورهای عضو گروه ۷ کشور عمده صنعتی جهان هشدار داده‌اند که در نشست سران و رهبران این کشورها تسلیم خواسته‌های تجاری رئیس جمهوری آمریکا نخواهند شد. این نشست امروز جمعه، در کبک در کانادا کار خود را آغاز می‌کند و سه روز ادامه خواهد داشت.

روز جمعه، ۱۸ خرداد (۸ ژوئن)، امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه که همراه با جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا برای شرکت در نشست سالانه گروه ۷ عازم کبک بود، گفت که در نظر دارد قبل از آغاز نشست عمومی با حضور رئیس جمهوری آمریکا، از بریتانیا، آلمان و فرانسه بخواهد از موضع مشترکی در برابر سیاست تجاری آمریکا حمایت کنند. گروه ۷ از ایالات متحده، آلمان، ایتالیا، بریتانیا، ژاپن، فرانسه و کانادا تشکیل یافته است.

آقای مکرون همچنین در توییتری به زبان انگلیسی نوشت: «ممکن است رئیس جمهوری آمریکا به اینکه در این جلسه تنها خواهد ماند اهمیتی ندهد اما برای ما شش کشور دیگر هم مهم نیست که در صورت لزوم با هم توافقنامه‌ای را امضا کنیم.» وی افزوده است: «این شش کشور نماینده ارزش‌هایی خاص و نماینده یک بازار اقتصادی هستند که از پیشینه تاریخی برخوردار است و در حال حاضر هم یک نیروی مهم درعرصه جهانی محسوب می‌شوند.»

تولید ناخالص کشورهای گروه ۷ در مجموع به حدود نصف کل تولید ناخالص جهان بالغ می‌شود و تولید ناخالص ایالات متحده به تنهایی اندکی بیش از مجموع تولید ناخالص سایر اعضای گروه است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در واکنش به مطلب توییتری امانوئل ماکرون در یک پیام توییتری نوشت: «لطفا به اطلاع نخست وزیر کانادا جاستین ترودو و پرزیدنت مکرون برسانید که آنان روی اجناس وارداتی از آمریکا تعرفه‌های سنگینی بسته‌اند و موانع غیرپولی ایجاد کرده‌اند.» وی افزوده است: «مازاد تجاری اتحادیه اروپا با ایالات متحده به ۱۵۱ میلیارد دلار می‌رسد و کانادا هم کشاورزان ما را ازدسترسی به بازار خود محروم کرده است. مشتاق دیدارشان در روز جمعه هستم.»

رئیس جمهوری آمریکا بعدا در مطلب دیگری در توییتر خود اظهار داشت که اتحادیه اروپا و کانادا افکار عمومی را در جریان این واقعیت نمی‌گذارند که سالهاست که تعرفه‌های سنگین وارداتی و موانع غیر پولی در برابر تجارت آمریکا ایجاد کرده‌اند. او افزود: «تعرفه‌ها و موانع را بردارید و ما به همان میزان با شما راه خواهیم آمد.»

کسری تجاری آمریکا در سال گذشته میلادی به بیش از ۸۰۰ میلیارد دلار رسید هرچند بخش عمده آن - بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار - ناشی از کسری تجاری با چین بود. دونالد ترامپ این کسری را ناشی از توسل طرف‌های تجاری اصلی آمریکا به محدودیت‌های تجاری علیه این کشور نسبت داده و آن را عامل ناتوانی صنایع آمریکا در رقابت با کالاهای وارداتی و در نتیجه، تعطیلی واحدهای تولیدی و بیکاری کارگران کشورش دانسته است.

او یک رشته تعرفه‌های گمرکی را علیه کالاهای وارداتی از چین و به طور محدودتری، واردات از کشورهای اروپایی، کانادا و مکزیک وضع کرده است.

با توجه به اختلاف عمیقی که بین آمریکا و سایر اعضای گروه ۷ بروز کرده، برخی ناظران در مورد احتمال ناکامی در دستیابی به توافق بر سر موضوعات دیگر در دستور کار اجلاس گروه ۷ هشدار داده‌اند هر چند گفته شده است که با توجه به سابقه و گستردگی همکاری و ارتباط نزدیک بین این کشورها در زمینه‌های مختلف اقتصادی، سیاسی و نظامی، معمولا نشست‌های گروه ۷ بدون حصول توافق به پایان نمی‌رسد. در عین حال مشخص نیست که این نشست تا چه اندازه در حل و فصل اختلاف تجاری بین آمریکا و سایر اعضا موفق خواهد بود.

دست اندرکاران برگزاری این نشست گفته‌اند نمی توان اختلاف موجود بین اعضا را نادیده گرفت و آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان هشدار داده است که دستیابی به توافق بر سر محتوای بیانیه نهایی آسان نخواهد بود.

نشست سال جاری در محلی خارج از شهر کبک برگزار خواهد شد. با اینهمه، مطابق معمول گروهی از تظاهرکنندگان مخالف این نشست از گرایش‌های گوناگون در کبک گرد آمده‌اند و شامگاه پنجشنبه تظاهراتی را برگزار کردند.

آقای ترامپ پس از پایان نشست گروه ۷ برای دیدار با رهبر کره شمالی در روز ۱۲ ژوئن عازم سنگاپور خواهد شد.

گروه ۷ به تدریج در دهه ۱۹۷۰ میلادی شکل گرفت و در سال‌های بعد به یک نهاد تاثیرگذار در صحنه اقتصادی و سیاسی جهان تبدیل شد. پس از فروپاشی اتحاد شوروی و گرایش روسیه به همکاری نزدیک با غرب، برای چند سال از رهبر روسیه نیز برای شرکت در اجلاس دعوت به عمل می‌آمد و حتی رسانه‌ها به آن نشست گروه ۱+۷ یا گروه ۸ نام داده بودند.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024