پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Thursday 25 April 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Mon, 02.04.2018, 10:52


یک منبع آگاه درباره وضعیت گلرخ ابراهیمی ایرایی فعال مدنی زندانی که از روز ۱۴ بهمن ماه در اعتصاب غذا (تر) به سر می‌برد به کمپین حقوق بشر در ایران گفت وضعیت جسمی او پس از ۵۷ روز اعتصاب غذا و بودن در یک بند شلوغ و پرخطر نگران‌کننده است.

به گفته این منبع «گلرخ تقریبا ۲۰ کیلو وزن کم کرده، فشار خونش پایین است و  دچار ضعف شدید است و بهداری زندان سه بار به گلرخ سرم زده است. او به سختی راه می‌رود و حتما کسی باید زیر بغلش را بگیرد.»

همچنین این منبع به کمپین گفت گلرخ ابراهیمی ایرایی و آتنا دایمی در حال حاضر در بند مادران زندان قرچک به سر می‌برند: «حدود ۲۰ کودک در این بند در کنار مادرانشان هستند، تعدادی هم زن باردار در بند است. زنان با جرم‌های سنگین در بند هستند و تفکیک جرایمی صورت نگرفته است.  وضعیت بهداشتی و امنیتی بند هم به شدت وخیم است.»

شامگاه شنبه دهم فروردین ماه کارزاری در توییتر با هشتگ «گلرخ ایرایی را نجات دهید» برای آزادی و رسیدگی پزشکی این زندانی به راه افتاد. مقامات ایران هنوز در مقابل ۵۷ روز اعتصاب غذای یک زندانی واکنشی نشان نداده‌اند.

گلرخ ایرایی سوم بهمن ماه ۹۵ از سوی ماموران ثارالله در زمان خروج از منزلش بازداشت و برای اجرای حکم شش سال حبس به زندان اوین منتقل شد. او همسر آرش صادقی فعال مدنی و زندانی سیاسی است.

خانم ایرایی به دلیل  به دلیل یک «داستان» منتشر نشده که ماموران حین بازرسی خانه و بازداشت همسرش آرش صادقی در خانه آنها پیدا کردند به «توهین به مقدسات و تبلیغ عله نظام» متهم و به شش سال زندان محکوم شد.

او برای اولین بار در تاریخ سه آبان ۹۵ برای  اجرای حکم بازداشت شد. آرش صادقی همسر او از همان روز در زندان در اعتراض به حکم همسرش و انتقال او به زندان دست به اعتصاب غذا زد. اعتصاب غذای طولانی مدت آرش صادقی که به وخامت حالش اجامید در نهایت دادستای تهران را وادشت تا روز سه شنبه ۱۴ دی ماه ۹۵ خانم ایرایی را با قرار وثیقیه ۵۰۰ میلیون تومانی از بند زنان زندان اوین به مرخصی اعزام کند. اما او مجددا در تاریخ سوم بهمن ماه همان سال بازداشت شد.

خانم ایرایی به همراه آتنا دایمی که در بند زنان زندان اوین بودند روز چهارم بهمن ماه ۹۶ بدون دلیل مشخصی توسط ماموران از این بند به زندان قرچک ورامین منتقل شدند. این انتقال در حالی صورت گرفته که حتی آنها امکان برداشتن وسایل شخصی خود را در بند نداشتند.

این دو زن زندانی از تاریخ ۱۴ بهمن ماه در اعتراض به انتقال غیرقانونی‌شان به زندان دیگر بازنگرداندن آنها به زندان اوین دست به اعتصاب غذا تر زدند. اتنا دایمی روز ۲۶ بهمن ماه به اعتصاب خود پایان داد اما گلرخ ایرایی همچنان در اعتصاب غذاست.

بی‌حسی سمت راست صورت آتنا دائمی

مادر آتنا دائمی، فعال حقوق مدنی که با حکم هفت سال زندان مواجه است و او نیز از تاریخ چهارم بهمن ماه به همراه گلرخ ایرایی در زندان قرچک ورامین به سر می‌برد به کمپین درباره وضعیت فرزندش گفت: «سمت راست صورت او بی‌حس شده، آتنا به من در ملاقات حضوری‌مان در تاریخ چهارشنبه هفته گذشته گفت سمت راست صورتش را حس نمی‌کند، حتی موهایش اگر کشیده شود را حس نمی‌کند. دکتر بهداری زندان به او گفته احتمالا در زمان درگیری که با خانم‌های دیگر زندانی پیش آمده سر او به جایی خورده و یا به دلیل شدت عصبانیت و افسردگی این اتفاق برای او افتاده است. پزشک بهداری به او یک دارو داده که آتنا می‌گفت سرگیجه‌آور بوده و بعد از چند روز دیگر از آن دارو استفاده نکرده است. من به شدت نگران دخترم هستم و نمی‌دانیم باید چه کنیم.»

معصومه نعمتی درباره دعوا و کتک خوردن آتنا در بند گفت: «تا تاریخ ۲۱ اسفند ماه آتنا و گلرخ هر دو در بند سه قرنطینه زندان قرچک بودند. در روز ۲۱ اسفند ماه، همان روزی که تعدادی از زنان هم برای شرکت در برنامه هشت مارس دستگیر شده بودند، چند زن با حکم اعدام به دلیل قتل به دلایل نامشخص از بند خودشان وارد قرنطینه شده‌اند، بعد سر آتنا و گلرخ داد زده‌اند که چرا به رهبر توهین کرده‌اند. انها گفته‌اند ما می‌دانیم در پرونده شما توهین به رهبری است و گلرخ و آتنا را کتک زده‌اند. البته زنانی که برای هشت مارس دستگیر شده بودند جلوی آنها را می‌گیرند، درگیری بالا می‌گیرد و بالاخره گارد ویژه وارد بند می‌شود. از آن روز آتنا و گلرخ به بند مادران زندان قرچک منتقل شدند.»

خانم نعمتی در ادامه گفت: «آتنا می‌گوید از ترس این زن‌ها دیگر کمتر از بند برای هواخوری و حتی خرید غذا از فروشگاه زندان بیرون می‌روند. ما دستمان به جای بند نیست.»

آتنا دائمی، فعال مدنی متولد ۱۳۶۷ خورشیدی در تاریخ ۲۹ مهرماه ۱۳۹۳ توسط سازمان اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت شد و در تاریخ ۲۳ اسفند ۱۳۹۳ در دادگاهی به ریاست قاضی مقیسه، قاضی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به اتهام «تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، توهین به رهبری، توهین به بنیان‌گذار جمهوری اسلامی و اختفای ادله جرم» به ۱۴ سال زندان محکوم شد که بر اساس قانون جدید مجازات اسلامی هفت سال آن قابل اجرا است. مصادیق اتهاماتی که آتنا به خاطر آن به زندان محکوم شده شامل «انتشار پست‌هایی در فیس‌بوک در انتقاد از اعدام‌ها، دیوارنگاری در نقد اعدام، حضور در آرامگاه کشته‌شدگان انتخابات سال ۱۳۸۸ و اطلاع‌رسانی درباره زندانیان سیاسی» بود. او در تاریخ ششم آذر ماه ۹۵ با یورش ماموران به منزلش برای اجرای حکم به زندان اوین و بعدا به زندان قرچک منتقل شد. او تا کنون بارها در اعتراض به رفتارهای غیرقانونی ماموران سپاه پاسداران و قوه قضائیه با او و خانواده‌اش دست به اعتصاب غذا زده است.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024