جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - Friday 29 March 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Mon, 05.02.2018, 18:53


فرارو- در تقویم دی ماه و بهمن ماه امسال به جز روز‌های جمعه فقط ۲۲ بهمن تعطیل رسمی است. اما آلودگی هوا و بارش برف، روز‌های عادی تقویم مدارس تهران را تعطیل کرده است. امروز بعضی مدارس تهران به خاطر آلودگی هوا تعطیلند. دو شنبه و سه شنبه هفته پیش هم مدارس به خاطر بارش برف تعطیل بودند. چندی پیش از آن نیز مدارس تهران به خاطر آلودگی هوا تعطیل شده بودند. اواخر آذر ماه نیز مدارس چهار روز به خاطر آلودگی هوا تعطیل شده بودند.

معمولا خانواده‌های دانش آموزانی که قصد سفر دارند و یا می‌خواهند برای محصلین خود از مدارس مرخصی بگیرند بین‌التعطیلین را برای این کار اختصاص می‌دهند. اما حالا تعطیلی‌های اخیر مدارس به گونه‌ای شده است که دانش آموزان در بین‌التعطیلین به مدرسه می‌روند.

در این میان البته معلوم نیست دستگاه‌های مرتبط، چه اقدامی برای مقابله با بحران آلودگی هوا انجام داده اند. یک نماینده مجلس می‌گوید حدود ۲۸ دستگاه با آلودگی هوای پایتخت مرتبطند. اما آیا به جز تعطیلی مدارس برای پیشگیری از آلودگی هوای پایتخت تدبیر دیگری اندیشیده شده است؟

حشمت الله فلاحت پیشه، نماینده مجلس در گفت و گو با فرارو می‌گوید مدیریت بحران در کشور به شدت زیر سوال است. او معتقد است که مدیریت بحران باید بحران‌ها را پیش بینی و از آن‌ها پیشگیری کند، اما ما بیشتر می‌بینیم که بعد از وقوع بحران اقدامات اضطراری اتفاق می‌افتد. این راحت‌ترین کاری است که می‌شود انجام داد.

او با بیان اینکه لایه سنگین آلودگی بر تهران آن را به چشم انداز همیشگی پایتخت تبدیل کرده است ادامه می‌دهد: هیچ دستگاهی در این ارتباط خود را مسئول نمی‌داند. خودروسازان بزرگ کشور به فکر سودآوری هستند و در ازای گرفتن پول بی‌تفاوت از کنار جان مردم می‌گذرند. آن‌ها قاتلان خاموش مردم ایرانند.

این نماینده مجلس می‌گوید: ما دچار ضعف مدیریت هستیم. در ارتباط با آلودگی هوای تهران گفته می‌شود ۲۸ دستگاه به آلودگی هوای تهران مرتبط هستند، اما عملا هیچ کدام از این دستگاه‌ها مسئولیت آلودگی هوای تهران را نمی‌پذیرد. این مسئولیت ناپذیری خود یک مدیریت منفی به حساب می‌آید. ظاهرا یکی از دلایلی که با بحران‌های مختلف مثل آلودگی شهر تهران مقابله نمی‌شود این است که دستگاه‌ها نمی‌خواهند مسئولیتی واحدی متوجه آن‌ها باشد. موضوعی مثل آمدن برف یا آلودگی هوا بحران‌های خاموشی هستند که به صورت بلند مدت آسیب می‌زنند. اما اگر بحران جدی تری مثل زلزله در تهران رخ دهد، تهران به شهر خاموش تبدیل می‌شود.

فلاحت پیشه معتقد است که اشکال سوء مدیریت بحران کشور به بودجه برنمی‌گردد. اکنون سه درصد بودجه کشور در قالب ماده ۱۲ برای مدیریت بحران در نظر گرفته شده است. اما معلوم نیست این بودجه چگونه هزینه می‌شود. به عنوان مثال خیلی از وعده‌هایی که دولت در مناطق زلزله کرمانشاه به مردم داد عملا محقق نشد. به این ترتیب مشکل مقابله با بحران کشور به بودجه برنمی‌گردد. اشکال اولا به ضعف مدیریت وارد است و دیگر آنکه نگاه همه به سلامت مردم یک نگاه اقتصادی است. هیچ کس حاضر نیست از سود خود برای سلامت مردم بگذرد. موضوع تعطیلی مدارس هم نشان می‌دهد که مسئولین به راحت‌ترین کار ممکن دست می‌زنند؛ یعنی مردم را محکوم می‌کنند که با بحران زندگی کنند. نه آنکه به دنبال راهکاری برای مدیریت بحران در کشور باشند.

این نماینده مجلس در پایان می‌گوید: تاکنون برای رفع بحرانی مثل آلودگی هوا کاری اساسی صورت نگرفته است. در طی چند سال اخیر تلاش‌هایی مثل گسترش مترو یا خطوط بی‌آر‌تی صورت گرفت، اما، چون حمل و نقل عمومی از نیاز‌های جامعه عقب‌تر است عملا می‌بینیم که اقدامات صورت گرفته نتیجه بخش نبودند. ضمن آنکه بخش عمده‌ای از منابع کشور در اختلافات بین دولت‌ها و شهرداری‌ها هدر می‌رود و صرف خدمت به مردم نمی‌شود.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024