سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Tuesday 23 April 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Sat, 27.05.2017, 21:18

گزارش «شهروند» از جلسه مجمع عمومی فراکسیون امید


شهروند / علیرضا کیانپور

بعد از ساعت‌ها بحث و گفت‌وگو در فراکسیون امید، روز گذشته بالاخره این فراکسیون تعارف را کنار گذاشت و رسما اعلام کرد که نه‌تنها برای تمامی ارکان هیأت‌رئیسه مجلس نامزد معرفی می‌کند، بلکه حتی در یک رأی‌گیری دقیقه نودی در آخرین لحظات جلسه مجمع عمومی که از ساعت ۱۵ تا ۱۷ بعدازظهر روز گذشته و درمحل کمیسیون تلفیق مجلس برگزار شد، از کاندیدای خود برای پست حساس ریاست مجلس نیز رونمایی کرد. مجمع عمومی فراکسیون امید دراین رأی‌گیری مسعود پزشکیان را به‌عنوان نامزد خود برای رقابت با علی لاریجانی و نشستن بر کرسی ریاست مجلس شورای اسلامی معرفی کرد.

اما این تصمیم با آنچه امیدی‌ها طی روزهای قبل به‌ دنبال آن بودند، فاصله بسیاری داشت. اعضای فراکسیون امید که طی یک‌سال گذشته همواره سعی کردند با جلوگیری از تندروی‌ها، امور مجلس را با تعامل با دو فراکسیون دیگر پیش ببرند، تا پیش از برگزاری نشست روز گذشته نیز همواره برهمین تعاملات درون ‌پارلمانی تأکید داشته و آنچنان که محمدرضا عارف رئیس این فراکسیون حتی تا صبح روز گذشته نیز مورد تأکید قرار داده بود، این فراکسیون کف مطالبات خود را حفظ وضع موجود عنوان می‌کرد که براین اساس، آنها قصد داشتند برای ریاست مجلس همچنان از علی لاریجانی حمایت کنند، به شرط آن‌که جایگاه پزشکیان و مطهری به‌عنوان نواب رئیس اجلاسیه نخست مجلس دهم در اجلاسیه دوم نیز پابرجا بماند.

بهرام پارسایی سخنگوی فراکسیون امید پیش ازبرگزاری نشست مجمع عمومی این فراکسیون ضمن تأیید این مسأله به «شهروند» گفته بود که این فراکسیون کف مطالباتش را حفظ وضع موجود می‌داند و به جز بحث سه کرسی اصلی یعنی کرسی رئیس و دو نایب‌رئیس مجلس، حتی برای ۹ کرسی کارپردازان و منشی‌ها و ناظران مجلس نیز زیاده‌خواهی نمی‌کند و به سهمیه فعلی خود راضی است.

پارسایی که حتی پس از اتمام جلسه مجمع نیز همان مواضع قبلی خود درباره لزوم تعامل به دیگر فراکسیون‌ها و نمایندگان مجلس را تکرار می‌کند، اما می‌گوید: مستقلین و نمایندگان عضو جبهه پایداری در جلسات مکرری که با یکدیگر داشتند، با هم توافق کردند که با ارایه لیست مشترک ۶+۶ عملا فراکسیون امید را ازمدیریت مجلس حذف کنند.

سخنگوی فراکسیون امید مجلس همچنین به «شهروند» گفت: با این حال مشکل اصلی اینجاست که انگیزه اصلی این گروه از نمایندگان حذف مطهری از هیأت‌رئیسه است و برای این کار دست به هر اقدامی می‌زنند.

پارسایی برای تشریح این مسأله به جلسه روز گذشته این دو فراکسیون که با حضور مطهری برگزار شده، اشاره کرد و گفت: آقای مطهری درجلسه مشترک این دو فراکسیون حضور داشته و پس از آن‌که به ایشان گفته‌اند، دو فراکسیون با یکدیگر به توافق رسیده‌اند، به آنها گفته، دراین صورت چرا از او دعوت کرده‌اند.

ماجرای حذف مطهری از حضور در جایگاه مهم نایب‌رئیسی مجلس از آنجا شروع شد که حدود ۷۰نفر از نمایندگان عضو لیست امید به ‌مناسبت سالگرد پیروزی «لیست امید» و در دهه نخست اسفندماه‌ سال گذشته با حجت‌الاسلام سیدمحمد خاتمی دیدار کردند و پس از آن دیدار، تعدادی از نمایندگان اصولگرای نزدیک به جبهه پایداری برای سلب صلاحیت مطهری ازحضور در هیأت‌رئیسه دست به کار شده و حتی امضاهایی نیز جمع‌آوری کردند. اقدامی که البته با توجه به نزدیکی به ایام انتخابات ریاست‌جمهوری ناتمام ماند.

با این حال، این پروژه بلافاصله پس از فروکش‌کردن جو انتخاباتی کشور، در دستورکار محافظه‌کاران مجلس قرار گرفت و آنها با تفاهمی که با بخشی از نمایندگان عضو فراکسیون مستقلین به‌عنوان فراکسیون نزدیک به رئیس مجلس حاصل کردند، بار دیگر اقدامات خود علیه نماینده متفاوت مردم تهران را از سرگرفته و این‌بار سعی کردند مانع از انتخاب مجدد مطهری به‌عنوان نایب‌رئیس مجلس شوند.

عبدالکریم حسین‌زاده نایب‌رئیس فراکسیون امید با اشاره به این اقدامات، به «شهروند» می‌گوید که حضور مطهری درجایگاه نایب‌رئیسی، یک حضور نمادین است. مطهری نماینده‌ای آزاده و شجاع است و ما به حضور ایشان در هیأت‌رئیسه، به‌عنوان گزینه مورد حمایت فراکسیون امید افتخار می‌کنیم.

کاظم جلالی رئیس فراکسیون مستقلین که درطرف مقابل این درگیری فراکسیونی قرار گرفته اما گفته‌های اعضای فراکسیون امید مبنی بر تلاش برای حذف مطهری را تکذیب کرده است. او درچند مصاحبه با خبرگزاری خانه ملت اخبار مربوط به توافق فراکسیون متبوعش با نمایندگان نزدیک به جبهه پایداری برای حذف مطهری را کذب دانسته و با اشاره به جلسه‌ای که روز شنبه برگزارشد، گفت: «محتوای جلسه از اساس کذب بود؛ جلسه مذکور در دفتر آقای مطهری و با حضور ایشان برگزار شد و چطور می‌شود با حضور یک فرد برای حذف خودش جلسه برگزار کرد.»

دریک چنین شرایطی فراکسیون امید ابتدا صبح روز گذشته با حضور اعضای هیأت‌رئیسه، کمیته انتخاب و تعامل برای انتخابات هیأت‌رئیسه و علی مطهری تشکیل جلسه داد و چند ساعت بعد نیز درجلسه مجمع عمومی خود به این موضوع و مسائل مربوط به آن پرداخت. جلسه‌ای که با استقبال قابل ‌توجه اعضای این فراکسیون و با حضور بیش از ۹۰ نفر از نمایندگان مجلس تشکیل شد و حدود ۲۵نفر از اعضا نیز دیدگاه خود را دراین رابطه بیان کردند و جالب آن‌که از میان نمایندگانی همچون عارف، حضرتی، تابش، فتحی، نجفی خوشرودی، محمدرضا نجفی‌علیجانی‌زمانی، خدری، انصاری، بختیار، گودرزی، مازنی، فاطمه حسینی، قمی، زرآبادی، رحیمی‌جهان‌آبادی، یوسف‌نژاد، اولادقباد، قاسم میرزایی، جلال میرزایی، لطفی و تاجگردون، تقریبا همگی برچند مسأله مشترک پافشاری کردند.

براین اساس، شاید خروجی صحبت‌های این حدود ۲۵ نماینده درجلسه مجمع عمومی این بود که اولا فراکسیون امید در یک‌سال گذشته همواره با دیگر فراکسیون‌ها تعامل کرده و هرگز به‌ دنبال زیاده‌خواهی نبوده، ثانیا با توجه به پیروزی جریان اصلاحات در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۹ اردیبهشت عموم مردم خواستار تأثیر این رویداد مهم سیاسی داخل مجلس هستند، ثالثا حضور مطهری درجایگاه نایب‌رئیسی مجلس، حضوری نمادین و پاسخی است به مطالبات اصلاح‌طلبانه مردم که ازسوی چند نفر ازنمایندگان نیز به‌عنوان خط قرمز فراکسیون امید مطرح شد.

نکته مهم دیگر که تقریبا تمامی اعضای حاضر درجلسه بر آن نظر داشتند، این بود که فراکسیون امید باید با توجه به حواشی پیش‌آمده درباره مطهری، برای تمامی ارکان هیأت‌رئیسه مجلس گزینه معرفی کند و درصورت لزوم با انتشار اسامی اعضای فراکسیون و همچنین لیست امید به روشن‌شدن افکار عمومی کمک کند.

درنهایت اعضای حاضر درمجمع عمومی فراکسیون امید با رأی‌گیری استمزاجی، ابتدا به اتفاق آرا به لزوم پافشاری بر کف مطالبات خود مبنی بر حفظ وضع موجود تأکید کردند و درنهایت نیز به پیشنهاد جلال میرزایی نماینده ایلام درمجلس مبنی بر معرفی پزشکیان به‌عنوان گزینه این فراکسیون برای پست ریاست مجلس، درصورتی که کف مطالبات فراکسیون محقق نشود، رأی مثبت دادند.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024