پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Thursday 25 April 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Sun, 07.05.2017, 18:22


ایران امروز: براساس آخرین برآوردها از نتایج انتخابات ریاست جمهوری فرامسه، امانوئل مکرون با کسب بیش از ۶۵ درصد آرا، به عنوان جوان‌ترین رئیس جمهور فرانسه انتخاب شده است. رقیب او ماری لوپن،‌شکست خود را پذیرفته و  پیروزی مکرون را تبریک گفته است.

برآوردهای اولیه پس از بسته‌شدن حوزه‌های رای‌گیری در فرانسه نشان می‌دهد که امانوئل مکرون بین ۶۵.۱ تا ۶۵.۵ درصد آرای فرانسوی‌های شرکت‌کننده در انتخابات را به دست آورده است. مارین لوپن کمی بیش از ۳۴ درصد آرای فرانسوی‌ها را کسب کرده است.

میزان مشارکت کمی بیش از ۷۴ درصد اعلام شده است که ۶ درصد کمتر از دور نخست انتخابات در دو هفته پیش است.

ماکرون  ۳۹ سال دارد و رهبر جنبش موسوم به «به پیش» را بر عهده دارد در جریان تبلیغات انتخاباتی خود وعده داده  در صورت پیروزی، بازار کار و سیستم بازنشستگی اصلاخ خواهد کرد. ماکرون که پیش‌‌تر بانکدار بوده و در کابینه اولاند وزارت اقتصاد را بر عهده داشته، لیبرال و طرفدار اروپاست.

نتایج انتخابات این دور ریاست جمهوری یک نقطه عطف در تاریخ این کشور محسوب می‌شود. برای نخستین بار در تاریخ جمهوری پنجم (دوره‌ای که  از ریاست جمهوری دوگل آغاز می‌شود)، تمام نامزدهای احزاب سنتی چپ میانه یا راست میانه در دور نخست شکست خوردند و دو نفری که به دور دوم راه یافته بودند از حمایت احزاب سنتی و حاکم در دهه‌های اخیر برخوردار نبودند.

یکی از ویژگی‌های این دور از انتخابات فرانسه شکست سخت بلوک چپ فرانسه بود. بنوا آمون، نامزد حزب سوسیالیست، حزب حاکم کنونی، در دور نخست ۶.۳ درصد آرای فرانسوی‌ها را کسب کرد. این بدترین نتیجه در تاریخ این حزب بود.

***

گزارش «ایرنا» پیرامون زندگی شخصی مکرون

فراز و فرودهای زندگی شخصی و سیاسی امانوئل مکرون رئیس جمهوری جدید فرانسه از آن جهت که به عنوان چهره‌ای جدید در سپهر سیاسی این کشور و قاره سبز محسوب می شود، از دید بسیاری از تحلیل گران و کارشناسان مورد توجه قرار گرفته است.

* زندگی شخصی مکرون
امانوئل ژان-میشل فردریک مَکْرون (Emmanuel Jean-Michel Frédéric Macron) معروف به امانوئل مکرون، زاده ۲۱ دسامبر ۱۹۷۷ در «آمیان Amiens» فرانسه است.

پدر مکرون «ژان-میشل مکرون» پزشک و استاد مغز و اعصاب در بیمارستان آموزشی آمیان و مسئول دانشکده پزشکی این شهر و مادرش «فرانسواز نوگِ» پزشک و مشاور امنیت اجتماعی است.

همسر مکرون «بریژیت ترونیو Brigitte Trogneux» که ۲۴ سال از مکرون بزرگتر است، در دوران دبیرستان معلم وی بود. این دو نخستین بار زمانی که مکرون شاگرد بریژیت بود و تنها ۱۵ سال داشت با هم آشنا شدند و با وجود اینکه بریژیت همسر و سه فرزند داشت، در نهایت در سال ۲۰۰۶ میلادی از همسرش جدا شد و در سال ۲۰۰۷ با مکرون ازدواج کرد.

* مکرون در عرصه اقتصاد در قامت سیاستمدار
مکرون کار خود را به عنوان بازرس مالی آغاز کرد و سپس در بانک «روشیلد و شرکاء» مشغول فعالیت شد.

مکرون جوان در نهایت از ۲۶ اوت ۲۰۱۴ تا ۳۰ اوت ۲۰۱۶ به عنوان وزیر اقتصاد، صنعت و امور دیجیتال به کابینه فرانسوا اولاند سوسیالیست راه یافت.

اگرچه در سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۹ عضو حزب سوسیالیست فرانسه بود، اما در سال ۲۰۱۵ اعلام کرد که دیگر نمی‌خواهد در این حزب فعالیتی داشته باشد و از این پس به صورت مستقل فعالیت سیاسی خواهد کرد.

در ادامه این روند و در آوریل ۲۰۱۶، زمانی که مکرون هنوز در کابینه اولاند فعالیت می کرد، به دنبال اجرای تفکرات خود که فراتر از مرزهای سنتی هم حزبی‌های پیشینش بود، حزب سیاسی خود را با نام «آن مَرش En Marche» (به معنی در حرکت) و به عنوان یک سازمان مترقی در میان احزاب چپ و راست، در شهر زادگاهش «آمیان» (Amiens) واقع در ۱۲۰ کیلومتری پاریس (شمال فرانسه) تاسیس کرد.

کارشناسان در تعریف حزب سیاسی که مکرون بنیانگذار آن بود، ویژگی سوسیال - لیبرال را به عنوان مولفه شاخص و محور سیاست‌های این حزب مطرح می کنند؛ حزبی که تمایل زیادی به شبکه‌های اجتماعی دارد و از ویژگی‌های آن قبول عضوگیری از دیگر احزاب و دریافت نکردن حق عضویت است.

* خروج از کابینه اولاند و ورود به کارزار انتخاباتی
خروج مکرون از دولت اولاند حدود یک ماه پس از توبیخ شدنش توسط رئیس جمهوری فرانسه به دلیل اشاره به احتمال رقابت در انتخابات ریاست جمهوری و افزایش حرف و حدیث‌ها مبنی بر قصد نامزدی‌اش در این انتخابات همزمان بود.

در این میان، شکل‌گیری حزب مستقل «آن مَرش» به این شایعات دامن می‌زد؛ شایعاتی که با گذشت کمتر از سه ماه از استعفای وی از کابینه اولاند، عینیت یافت و مکرون در منطقه «بوبینی Bobigny» واقع در حومه شمال شرقی پاریس، اعلام نامزدی کرد و به صورت رسمی وارد کارزار انتخاباتی ریاست جمهوری فرانسه شد.

در تبیین برخی سیاست‌های مکرون در دوران وزارت، می‌توان به درخواست برگزاری همه‌پرسی در اتحادیه اروپا با هدف ترسیم نقشه راه جدید برای این اتحادیه اشاره کرد که به اعتقاد کارشناسان موجب ایجاد تنش در حزب حاکم سوسیالیست فرانسه به رهبری اولاند شد.

البته پیش از وی، رئیس جمهوری و «مانوئل والس» نخست وزیر آن دوران نیز گفته بوند که اتحادیه اروپا پس از رای گیری مردم انگلیس به ترک این اتحادیه (برگزیت) باید دوباره خود را کشف کند، اما ماکرون پا را فراتر گذاشت و درخواست همه پرسی داد.

* مکرون و فاصله گرفتن از سوسیالیست‌ها
درحالی که مکرون سال‌ها سابقه عضویت در حزب سوسیالیست فرانسه را داشت و به دلیل برخی گرایش‌های چپی حزب تازه تاسیس وی، انتظار می‌رفت که برای انتخابات ۲۰۱۷ در صف نامزدهای این جناح سیاسی وارد گود رقابت‌ها شود، درخواست سوسیالیست‌ها مبنی بر مشارکت در رقابت‌های مقدماتی چپ‌های فرانسه را رد و اعلام کرد که به صورت مستقل وارد کارزار انتخاباتی می‌شود.

در آن تاریخ (نیمه نخست آذر ۹۵) قاطعانه هرگونه مشارکت در رقابت‌های مقدماتی احزاب چپ فرانسه را رد و تاکید کرد که «نمی‌خواهد در دشمنی‌های قبلیه‌ای شرکت کند»؛ به اعتقاد وی «رقابت‌های مقدماتی یک حصار و مانع است و زمانی که تصمیم به اداره کشور می‌گیریم، نباید در دشمنی‌های درون قبیله‌ای گرفتار شویم».

مکرون با طرح این پرسش که آیا اگر «آرنود مونتبورگ» در رقابت‌های درون حزبی سوسیالیت‌ها پیروز شود، «مانوئل والس» از او حمایت می‌کند؟ و اگر والس پیروز این رقابت‌ها شود، تصور می‌کنید که هواداران مونتبورگ پشت این نامزد جناح چپ جمع می‌شوند و از وی حمایت می‌کنند؟ این نتیجه‌گیری را کرد که «پیروزی در رقابت‌های مقدماتی یک پیروزی ساختگی است» و استدلال کرد که «در احزاب راست و میانه فرانسه نیز هواداران نامزدهای شکست خورده‌ای همچون «آلن ژوپه» نمی‌توانند از برنامه‌های «فرانسوا فیون» حمایت کنند.»

* نمایش قدرت مکرون در سخنرانی‌ها و نظرسنجی‌ها
بسیاری از کارشناسان، حضور گسترده و چند هزار نفری هواداران مکرون در نخستین سخنرانی‌های انتخاباتی‌اش را نمایش قدرت این نامزد ارزیابی می‌کردند؛ روندی که در فراز و نشیب جاده انتخابات، حفظ شد و در نهایت به جشن باشکوه پیروزی وی در پاریس انجامید.

بر اساس آمار منتشر شده در تارنمای روزنامه پرشمارگان فیگارو، افزون بر ۱۵ هزار هوادار در نخستین سخنرانی کارزار انتخاباتی مکرون شرکت کردند؛ مزیتی که انگیزه جدیدی برای هواداران وی ایجاد و ثابت کرد که این نامزد مستقل از احزاب سنتی چپ و راست فرانسه، تنها نیست و جایگاه رو به رشدی در میان دیگر رقیبان دارد.

مکرون در نظرسنجی‌ها نیز همواره خوش می‌درخشید و از همان ابتدای نامزد شدن، جایگاه مناسبی در نظرسنجی‌ها کسب می‌کرد.

محبوبیت وی با مطرح شدن اتهام‌های مالی فرانسوا فیون نامزد احزاب راست و میانه مبنی بر ایجاد مشاغل ساختگی برای همسر و فرزندانش، به سرعت افزایش یافت تا جایی که در ماه‌های اخیر همواره در صدر نتایج نظرسنجی‌ها نام وی می‌درخشید.

* سیاست مکرون در عرصه انتخابات
مکرون از جمله نوادر عرصه سیاست به شمار می‌رود چراکه تا پیش از انتخابات ۲۰۱۷ ریاست جمهوری در هیچ انتخاباتی نامزد نشده بود و این تنها باری بود که مکرون خود را در بوته آزمایش افکار عمومی آنهم در بالاترین سطح اجرایی کشور فرانسه قرار داد.

رقابت رسمی مکرون در قامت یک نامزد جوان، مستقل و متمایز انتخابات ۲۰۱۷ ریاست جمهوری فرانسه در منطقه «بوبینی» و با جملاتی همچون «برای انتخابات ۲۰۱۷ می‌توانیم پیشرفت را انتخاب کنیم؛ مبارزات برای موفقیت کشورمان آغاز شده است» کلید خورد.

به اعتقاد وی «انتخاب رئیس جمهوری فقط سرمایه‌گذاری نیست و او ارزش‌های کشور، تداوم تاریخ و راه‌های پنهان پیشرفت و منزلت یک ملت را به دوش می‌کشد.» کاری که وی با قدرت مدعی شده است «من برای این کار آمادگی دارم و به همین دلیل برای انتخابات ریاست جمهوری نامزد شده‌ام.»

مکرون در همان ابتدای کار و در نخستین سخنرانی‌های انتخاباتی، «نبرد اقتصادی و اجتماعی» را نخستین اولویت خود در صورت پیروزی در انتخابات ۲۰۱۷ اعلام و وعده کاهش هزینه‌های کسب و کار را داد؛ وعده‌هایی که در بزنگاه چالش‌های سیاسی و اقتصادی فرانسه، به سرعت با استقبال قشرهای مختلف جامعه به ویژه جوانان این کشور مواجه شده است.

مکرون هرچند در هفته پایانی انتخابات فرانسه اعلام کرد که اتحادیه اروپا باید پذیرای تغییراتی باشد، در غیر اینصورت باید با فرگزیت (خروج فرانسه از اتحادیه اروپا) مواجه شود، اما به عنوان یکی از طرفداران اتحادیه اروپا شناخته می‌شود و بیش از دیگر نامزدهای انتخابات ۲۰۱۷ ریاست جمهوری، از این اتحادیه حمایت کرده است.

مکرون در عرصه اقتصاد، سیاست سوسیال - لیبرال مبتنی بر تجارت و بازار آزاد، کاهش مالیات شرکت‌های بزرگ، کاهش هزینه‌های عمومی و پزشکی، توسعه انرژی‌های تجدید پذیر و حمایت از شرکت‌های نوین دیجیتال را دنبال می کند.

این سیاستمدار جوان فرانسه از حامیان اقدام آمریکا در حمله موشکی به سوریه و از منتقدان رئیس جمهوری سوریه بشمار می‌رود و خوستار کناره‌گیری بشار اسد از طریق مذاکره است.

مکرون در مواجه با مسلمانان نیز، علیه سیاست‌های تبعیض آمیز در مورد جمعیت مسلمانان فرانسه سخنرانی و اعلام کرده است که «هیچ دینی مشکل فرانسه نیست» و از طرف دیگر با انتقاد از عملکرد کشورش در استعمار الجزایر، این اقدام فرانسه را «جنایت علیه بشریت» معرفی کرده است.

کارزار انتخاباتی مکرون خود را قربانی حمله هکرهای روسیه معرفی می‌کند و مدعی است که کرملین، مارین لوپن و فرانسوا فیون را به عنوان نامزدهای محبوب خود برگزیده است و در رسانه‌های بین‌المللی خود به زبان فرانسه، علیه مکرون تبلیغات و شایعه پراکنی می‌کند.

حمله هکرها به کارزار انتخاباتی مکرون دقایقی پیش از پایان ساعت قانونی تبلیغات دور دوم انتخابات بار دیگر تکرار شد و هزاران هزار ایمیل فعالان کارزار وی در فضای مجازی و سپس در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد.

و اینک امانوئل مکرون به عنوان هشتمین رئیس جمهوری پنجم فرانسه (بیست و پنجمین رئیس جمهوری) جانشین «فرانسوا اولاند» سوسیالست می‌شود و سکان هدایت این کشور را در دست می‌گیرد.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024