سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - Tuesday 16 April 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Thu, 12.01.2017, 10:55


وضعیت جسمی نامناسب آرش صادقی پس از اعتصاب غذا؛
شرط مرخصی بازگشت همسرش به زندان است

گلرخ ابراهیمی ایرایی، همسر آرش صادقی روز بیست و دوم دی ماه به کمپین گفت که مسئولان قضایی علیرغم وضعیت جسمی وخیم آرش همچنان از اعزام او به بیمارستان برای درمان عوارض ناشی از اعتصاب غذا امتناع می‌کنند. آرش صادقی طی دو روز گذشته چندین بار به دلیل مشکلات ریوی، تنگی نفس و ضعف عمومی به بهداری زندان منتقل شده و با وجود پایان اعتصاب غذا به رسیدگی پزشکی جدی تری نیاز دارد.

خانم ایرایی همچنین به کمپین گفت که سند وثیقه و مقدمات مرخصی آرش صادقی آماده شده ولی نهاد امنیتی اطلاعات سپاه پاسداران شرط اعطای مرخصی به آرش صادقی را بازگشت همسرش گلرخ ایرایی به زندان عنوان کرده اند. مسئولان قضایی همچنین طی یک تماس تلفنی با خانواده و وکیل گلرخ ایرایی گفته اند که او باید سریعا خود را به زندان معرفی کند.

گلرخ ابراهیمی ایرایی که پس از اعتصاب غذای طولانی همسرش آرش صادقی به مرخصی چهار روزه اعزام شده است، روز شنبه هیجدهم دی‌ماه به کمپین حقوق بشر در ایران گفت که مقامات دادستانی بر خلاف قول اولیه مرخصی او را تمدید نکرده‌اند و از او خواسته‌اند خود را به زندان معرفی کند.

خانم ایرایی همچنین گفت که همسرش آرش صادقی پس از حدود یک هفته تأخیر، برای درمان عوارض ناشی از اعتصاب غذا روز شنبه هجدهم دی ماه به بیمارستان طالقانی تهران منتقل شده و علیرغم توصیه پزشکان مبنی بر بستری شدن و تشخیص انسداد و خونریزی روده، او مجددا به زندان بازگردانده شده است.

گلرخ ایرایی در گفتگو با کمپین در روز هیجدهم دی ماه، احضارش به زندان را غیرقانونی خواند و گفت: «پرونده من به دلیل بروز تخلف در دیوان عالی پذیرفته شده و قانونا باید تا زمان رسیدگی در دیوان، حکم زندان من متوقف شود، ولی من به دلیل نگرانی از وضعیت جسمی وخیم همسرم مرخصی را پذیرفتم و خودشان گفتند که مرخصی ات تا زمان مشخص شدن نتیجه اعاده دادرسی تمدید می شود، ولی حالا زیر قولشان زده اند.»

طبق ماده ۴۷۸ آیین دادرسی کیفری هرگاه اعاده دادرسی یک متهم پذیرفته شود، اجرای حکم تا صدور حکم مجدد به تعویق میافتد. خانم ایرایی گفت تمدید نشدن مرخصی و احضار خود را قانونی نمی داند و به زندان مراجعه نخواهد کرد.

گلرخ ابراهیمی ایرایی، همسر آرش صادقی به دلیل داستانی منتشر نشده در یادداشت‌های خصوصی‌اش متهم به «توهین به مقدسات» و به شش سال زندان محکوم و این حکم از ۳ آبان ۱۳۹۵ با بازداشت گلرخ و انتقال او به زندان اوین تهران اجرا شد. اما اعتصاب غذای همسرش آرش صادقی روز سه شنبه ۱۴ دی ماه به مرخصی او از بند زنان زندان اوین منجر شد.

آرش صادقی از روز ۳ آبان ۱۳۹۵ پس از بازداشت و انتقال همسرش گلرخ ایرایی به زندان و در اعتراض به روند رسیدگی به پرونده و حکم شش سال زندان برای همسرش اعتصاب غذا کرده بود و روز ۱۴ دی ۱۳۹۵ پس از اعزام همسرش گلرخ ایرایی به مرخصی به اعتصاب غذای خود در زندان اوین پایان داد.

یک منبع مطلع درباره وضعیت آرش صادقی پس از پایان اعتصاب غذا، به کمپین گفت: «با وجود پایان اعتصاب غذای ۷۲ روزه آرش هنوز افت فشار و سرگیجه اش ادامه دارد و معده اش هم چیزی را قبول نمی کند و بالا می آورد، پزشکان زندان دستور دادند که باید سریعا برای مراقبت به بیمارستان منتقل شود و دادستان هم موافقت کرده اما زندان اوین در اعزام آرش به بیمارستان تعلل می کند.»

این منبع همچنین به کمپین گفت که یکی از دلایل احتمالی تعلل در اعزام آقای صادقی به بیمارستان قصد زندان برای «نپذیرفتن هزینه های مالی بیمارستان» است.

موافقت با مرخصی گلرخ ایرایی پس از اعتصاب طولانی و وضعیت جسمی وخیم آرش صادقی و پس از آن انجام شد که بی توجهی دستگاه قضایی به این اعتصاب غذا اعتراضات زیادی را در فضای مجازی از سوی شهروندان ایرانی برانگیخت و تعدادی از فعالان مدنی نیز در حمایت از خواسته های آنان در حوالی زندان اوین به تجمع مسالمت آمیز پرداخته بودند، به نظر می رسد نهاد امنیتی اطلاعات سپاه پاسداران و قوه قضائیه پس از فروکش کردن واکنش های اجتماعی، انگیزه ای برای پذیرش خواسته های آرش صادقی ندارد و پاسخگویی به افکار عمومی ندارد.


بیش از هفتاد روز اعتصاب غذای علی شریعتی؛
وضعیت خطرناک جسمی، هشدار پزشکان و بی‌توجهی قوه قضائیه

یک منبع مطلع به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت که با گذشت بیش از هفتاد روز از اعتصاب غذای علی شریعتی و خطر مشکلات جدی جسمی، مسئولان قضایی تا کنون به مطالبه وی مبنی بر بازنگری حکم صادر شده نداده‌اند و از موافقت با مرخصی این فعال سیاسی برای درمان عوارض ناشی از اعتصاب غذا نیز خودداری می‌کنند.

مطهره پارسی، همسر علی شریعتی روز ۲۲‌ دی ماه در توییتر خود نوشت که او در هفتاد و دومین روز اعتصاب غذا وضعیت جسمی‌اش بد شده ولی از دریافت سرم امتناع کرده است. خانم پارسی همچنین نوشته است که پزشک بهداری نسبت به وضعیت جسمی و امکان «از دست دادن کبد» علی شریعتی هشدار داده است.

به نوشته همسر علی شریعتی در توییتر او روز بیست و یکم دی ماه و همزمان با هفتاد و یکمین روز اعتصاب غذایش در بهداری زندان اوین بیهوش شده و در بهداری زندان اوین به او سرم تزریق کرده‌اند، مسئولان زندان اوین قصد داشته‌اند علی شریعتی را به بیمارستانی خارج از زندان منتقل کنند ولی او نپذیرفته است. مسئولان زندان همچنین از علی شریعتی خواستند که با امضای برگه‌ایی مسئولیت عدم اعزام خود به بیمارستان را بپذیرد، که این فعال سیاسی از امضای این برگه خودداری کرده است.

شایسته سادات شهیدی، مادرعلی شریعتی روز پانزدهم دی ماه با اشاره به اینکه فرزندش به دلیل شرکت در یک برنامه مسالمت آمیز در اعتراض به «اسیدپاشی بر روی زنان» بازداشت، محاکمه و به پنج سال زندان محکوم شده، به کمپین گفت: «دلیل اعتصاب غذای علی شریعتی این است که این حکم را «غیرقانونی و غیرمنصفانه» می‌داند و خواستار رسیدگی مجدد به پرونده است.»

مادر علی شریعتی نیز روز پنجشنبه شانزدهم دی ماه نیز به کمپین گفت که او همچنان در بهداری زندان اوین بستری است و با این که از نظر جسمی روز به روز ضعیف تر می‌شود ولی هیچ مسئول و مقامی برای پرسش از دلیل اعتصاب غذا و پیگیری وضعیتش پیشقدم نشده است.

خانم شهیدی با اشاره به اینکه فرزندش به دلیل شرکت در یک برنامه مسالمت آمیز در اعتراض به «اسیدپاشی بر روی زنان» بازداشت، محاکمه و به پنج سال زندان محکوم شده، گفت: «دلیل اعتصاب غذای علی شریعتی این است که این حکم را «غیرقانونی و غیرمنصفانه» می داند و خواستار رسیدگی مجدد به پرونده است.»

علی شریعتی فعال سیاسی و مدنی اصلاح طلب از روز بازداشت و اجرای حکمش در ۱۰ آبان ۱۳۹۵ و در اعتراض به حکم پنج سال زندان «ناعادلانه» اش دست به اعتصاب غذا زده است. علی شریعتی طبق حکم دادگاه تجدید نظر که در خرداد ماه ۱۳۹۵ ابلاغ شد به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی «از طریق شرکت در تجمع ۳۰ مهرماه ۱۳۹۳ مقابل مجلس شورای اسلامی علیه اسید پاشی» به پنج سال زندان محکوم شده است. او که در ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۳ بازداشت و در تاریخ ۲۷ اردبیهشت ماه ۱۳۹۵ به مرخصی آمده بود، روز ۱۰ آبان سال جاری(۱۳۹۵) مجددا بازداشت و برای گذراندن حکمش به زندان اوین منتقل شد اما بلافاصله و از همان روز بازداشت در اعتراض به اجرای چنین حکمی، اعتصاب غذا کرد.

تعداد زیادی از کاربران توییتر روز چهارشنبه پانزدهم دی ماه با ترند کردن هشتگ SOSALI#  و روز جمعه با ترند کردن هشتگAll4Ali# حمایت خود را از علی شریعتی نشان دادند و تلاش کردند صدای دادخواهی علی شریعتی را به گوش مردم و مسئولان قضایی برسانند.

عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران روز دوازدهم دی ماه در نشست شورای معاونان دادستانی تهران، بدون ذکر نام علی شریعتی، دلیل عدم موافقت قوه قضائیه با مرخصی یکی از زندانیان سیاسی را که قبلا در مرخصی غیبت کرده است، به صراحت «مخالفت نهادهای امنیتی با مرخصی او» اعلام کرد و به طور ضمنی شائبه پیروی قوه قضائیه از نهادهای امنیتی را تائید کرد.

آقای جعفری دولت آبادی با اعلام مخالفت دادستانی با اعطای مرخصی و حقوق زندانیان، گفت: «دادستانی با اعطای مرخصی و رعایت سایر حقوق که مسامحه کند، به زندانیان مخالف است. در این میان عده‌ای هم هر روز آمار اعتصاب محکومان امنیتی را رسانه‌ای می‌کنند و علیه دادستانی و قوه قضاییه جوسازی‌ می‌نمایند.»

دادستان تهران همچنین درباره همراهی تعدادی از مسئولان با خواسته های زندانیان گفت: «برخی مسئولین بدون اطلاع از پرونده‌ها از محکومین حمایت می‌کنند که امری نادرست است و مورد سوءاستفاده دشمن قرار می‌گیرد. همین حرفی که از زبان برخی مسئولان در رابطه با برخی محکومان امنیتی شنیده می‌شود توسط برخی سازمان‌های حقوق بشری نیز عنوان می‌گردد.»

دادستان تهران در حالی حمایت برخی از مسئولان از محکومین را «بدون اطلاع از پرونده ها» کاری نادرست خوانده که دلیل اصلی عدم اطلاع مسئولان و عموم مردم عدم شفافیت قوه قضائیه در پرونده های سیاسی است و «شفافیت قضایی و اطلاع رسانی» به عنوان یکی از وظایف قوه قضائیه از مهم ترین مطالبات جامعه مدنی طی سال های اخیر بوده است.


سعید شیرزاد در سی و هفتمین روز اعتصاب؛
انتقال به بهداری زندان به دلیل «افت فشار» و «درد معده» و سکوت مسئولان قضایی

یک منبع مطلع به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت سعید شیرزاد که از ۱۷ آذر ۱۳۹۵ در اعتراض به آنچه «مرگ خاموش زندانیان در زندان رجایی شهر» نامیده اعلام اعتصاب غذا کرده‎است، روز بیست و یکم دی ماه و با گذشت ۳۵ روز به دلیل افت فشار به بهداری زندان رجایی شهر منتقل شده‎است. به گفته این منبع سعید شیرزاد از پذیرش سرم امتناع کرده و مسئولان زندان نیز اعلام کرده‎اند تا زمانی که این فعال مدنی زندانی از دریافت سرم امتناع کند نمی‎توانند او را به بیمارستان منتقل کنند.

این منبع همچنین به کمپین گفت که سعید شیرزاد روز چهارشنبه بیست و دوم دی ماه و در سی و ششمین روز اعتصاب غذا نیز «به دلیل درد در معده و قفسه سینه به بهداری زندان رجایی شهر منتقل شده و پزشک بهداری زندان اعلام کرده‎است که درد معده و قفسه سینه به علت ترشح اسید معده ناشی از گرسنگی ایجاد شده‎است.»

سعید شیرزاد که به دلیل فعالیت‌های سیاسی و مدنی به پنج سال زندان محکوم شده و هم اکنون در بند ویژه زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر کرج است، در اعتراض به موارد متعددی از نقض حقوق زندانیان همچون «ضرب و شتم زندانیان هنگام اعزام به دادگاه و جلوگیری از اعزام زندانیان بیمار به بیمارستان»، از روز ۱۷ آذر ۱۳۹۵ با دوختن لب‌هایش اعلام اعتصاب غذای تر -نوشیدن آب و قند با استفاده از نی به دلیل دوختن لب ها- کرده است. دوختن لب در فرهنگ اعتراضی زندان به معنای جدیت اعتصاب غذا و خودداری قطعی زندانی از دریافت هر گونه غذایی جز مایعات محسوب می شود.

این منبع مطلع به کمپین گفت که «سعید شیرزاد در مدت اعتصاب غذا دچار کاهش قابل توجه وزن شده شده است. پیشتر سعید شیرزاد اعلام کرده بود که در صورت رسیدگی به مشکلات زندان رجایی شهر و پاسخگویی مسئولان پس از یک ماه به اعتصاب غذایش پایان خواهد داد اما با گذشت یک ماه و عدم پاسخگویی مسئولان قضایی طی نامه جدیدی که در اختیار کمپین قرار گرفته، او اعلام کرده است که به اعتصاب غذایش تا شنیده شدن صدایش ادامه خواهد داد.

سعید شیرزاد در نامه اعلام اعتصاب غذایش که تصویر آن روز ۱۹ آذر ماه ۱۳۹۵ در اختیار کمپین قرار گرفت، خطاب به مسئولان قضایی نوشته است که «مسئولان زندان رجایی شهر کرج برای شانه خالی کردن از بار مسئولیت، از دریافت نامه‌های اعلام اعتصاب غذا خودداری می کنند»، چرا که براساس قانون در صورت پذیرفتن نامه اعتصاب غذا باید مراقبت‌های پزشکی از زندانی در حال اعتصاب را بیشتر کنند و مسئولیت بیشتری در قبال جان و سلامتی زندانی متوجه مسئولان زندان است.

زندان رجایی شهر کرج عمدتا محل نگهداری زندانیان با جرائم خشن است اما یکی از سالن‌های این زندان (سالن ۴ بند ۱۲) به زندانیان عقیدتی، سیاسی و امنیتی اختصاص دارد. بیش از شصت زندانی این سالن که عمدتا به دلیل فعالیت‌های سیاسی و یا صرفا به دلیل عقایدشان به زندان محکوم شده‌اند، از نظر امکانات بهداشتی و غذایی در تنگنا و مضیقه هستند و برخلاف سایر زندانیان از حق تماس تلفنی نیز محروم‎ شده‎اند.

سعید شیرزاد فعال سیاسی و مدنی ۲۸ ساله، اولین بار در شهریور ۱۳۹۱ و زمانی که برای کمک به زلزله‌زدگان به شهر اهر در استان آذربایجان شرقی ایران رفته بود، توسط نیروهای انتظامی بازداشت شد و تاکنون سه بار بازداشت و زندانی شده‎است که به گفته یک منبع مطلعبازداشت سوم او که در ۱۲ خرداد سال ۱۳۹۳ که به صدور حکم ۵ سال زندان توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران منجر شد، توسط ماموران وزارت اطلاعات انجام شد.

این منبع مطلع همچنین به کمپین گفت که فعالیت های سعید شیرزاد در زمینه «دفاع از کودکان کار و ارتباط با خانواده‌های زندانیان سیاسی» دلیل بازداشت و زندانی کردن این فعال مدنی از سال ۱۳۹۳ تاکنون است.

چهارده تن از همبندیان سعید شیرزاد در زندان رجایی شهر کرج روز چهارشنبه ۱۵ دی ماه که همزمان بود با گذشت ۳۰ روز از اعتصاب غذای این فعال مدنی زندانی، با امضای نامه ای ضمن حمایت از خواسته های سعید شیرزاد، آن را «صنفی و مشروع و قانونی خواندن» دانستند و خواهان رسیدگی پزشکی مناسب به وضعیت جسمی او شدند.

در این نامه که به امضای چهارده زندانی بند سیاسی زندان رجایی شهر رسیده و نسخه ای از آن نیز در اختیار کمپین قرار گرفته، آمده است: «ما جمعی از زندانیان سیاسی-عقیدتی سالن ۱۲ زندان رجایی شهر کرج (گوهردشت) ضمن ابراز نگرانی از پیامدها و عوارض اعتصاب غذایی طولانی بر سلامت جسمانی خواستار رسیدگی فوری به وضعیت سعید شیرزاد و خواسته های همگانی ایشان هستیم.»



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024