شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Saturday 20 April 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Sat, 07.01.2017, 8:39


ایسنا: آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا با انتشار گزارشی گفتند، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه شخصا دستور داده بود یک کمپین مخفی چند جانبه به منظور اعمال نفوذ بر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به نفع دونالد ترامپ عمل کند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این گزارش اطلاعاتی یک نسخه طبقه بندی نشده از یک گزارش دقیق‌تر و طبقه بنده شده است که قبلا به دونالد ترامپ، کاخ سفید و رهبران کنگره تحویل داده شد. در آن از ذکر شواهد و مدارک دولت آمریکا در خصوص ادعاهایش خودداری شده است.

سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا نتیجه گرفته‌اند که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، برای ضربه زدن به هیلاری کلینتون و کمک به پیروزی دونالد ترامپ، دستور یک عملیات چند جانبه علیه انتخابات آمریکا را صادر کرده بود.

در نسخه غیرمحرمانه گزارش این سازمان‌ها آمده است: هدف روسیه تضعیف اعتماد به روند دموکراتیک آمریکا، بدنام کردن هیلاری کلینتون و ضربه زدن به شانس انتخاب شدن و ریاست جمهوری احتمالی وی بود.

این گزارش توسط سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) و پلیس فدرال (اف.بی.‌آی) و همچنین سازمان امنیت ملی آمریکا تهیه شده است.

این گزارش می‌افزاید: ما همچنین ارزیابی می‌کنیم که دولت روسیه و پوتین به رئیس جمهور منتخب دونالد ترامپ تمایل مشخصی پیدا کرده‌اند.

این گزارش نخستین گزارش اطلاعاتی در نوع خود است که شخص ولادیمیر پوتین را به شکل مستقیم مرتبط با هک‌های صورت گرفته در زمان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دانسته و این کار را “جسورانه‌ترین تلاشی که تاکنون برای تاثیر گذاری بر یک انتخابات در آمریکا صورت گرفته” توصیف کرده است.

به گفته تدوین کنندگان این گزارش، دولت روسیه ایمیل‌های هک شده را در اختیار ویکی‌لیکس قرار داده است و روسیه به تلاش‌هایش برای تاثیر گذاری بر رخدادهای آتی در آمریکا و در سطح جهان به ویژه هم‌پیمان‌های آمریکا ادامه خواهد داد.

در این گزارش تصریح شده است: ‌همچنین ارزیابی ما این است که پوتین و دولت روسیه خواهان آن بودند که هر زمان که ممکن باشد از طریق بی‌اعتبار کردن هیلاری کلینتون و مقایسه علنی منفی وی با دونالد ترامپ، شانس پیروزی رئیس جمهوری منتخب را بالا ببرند.

این نهادها می‌گویند که عملیات روسیه دارای جوانب مخفی - از جمله عملیات سایبری - و در عین حال شامل تلاش‌های رسانه‌های دولتی روسیه و نیز کاربران رسانه‌های اجتماعی بوده که پول دریافت می‌کردند.

این گزارش نتیجه می‌گیرد که شمارش آرا در حوزه‌های رای گیری هدف قرار نگرفت.

گزارش با «اطمینان بالا» نتیجه گرفته است که سازمان اطلاعاتی ارتش روسیه (جی.آر.یو) هویت مجازی “گوسیفر ۲ ” و وبسایت “دی‌سی لیکس” را به راه انداخته بود تا ایمیل‌های هک شده کمیته مرکزی حزب دموکرات و مدیر ستاد انتخاباتی کلینتون، جان پودستا را از طریق آنها و نیز سایت افشاگر ویکی‌لیکس منتشر کند.

سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا پیش بینی کرده‌اند که روسیه احتمالا در آینده برای اثر گذاشتن بر نتیجه انتخابات کشورهای دیگر از جمله متحدان آمریکا دست به اقدامات مشابه بزند.

جیمز کلاپر، مدیر اطلاعات ملی آمریکا، روز جمعه در نیویورک گزارش مذکور را در اختیار دونالد ترامپ گذاشت.

ترامپ پس از این نشست با صدور بیانیه‌ای دیدارش را “سازنده” خواند و گفت که برای خدمات نهادهای اطلاعاتی کشورش احترام زیادی قائل است.

دونالد ترامپ همچنین گفت، کشورهایی مانند روسیه و چین همواره تلاش می‌کنند که به زیرساخت‌های آمریکا رخنه سایبری کنند و اقدامات اخیر روسیه ابدا تاثیری بر نتیجه انتخابات نداشته است.

او گفت: گزارش روشن می‌کند که کمیته مرکزی حزب جمهوری‌خواه نیز هدف حملات هکرها قرار گرفت اما چون دفاع سایبری قوی‌تری داشت هکرها نتوانستند به آن رخنه کنند.

ترامپ وعده داد، در ظرف ۹۰ روز پس از ورود به کاخ سفید یک هیئت ویژه را مامور بررسی راه‌های مقابله با حملات سایبری به کشورش کند. او گفت برای خنثی کردن چنین حملاتی تدابیر جدی اتخاذ خواهد کرد.

ترامپ مشخص نکرد که در نشست مذکور چه شواهد و مدارکی به او ارائه شده و تنها گفت که “مسائل محرمانه زیادی را فهمیده است”.

نهادهای اطلاعاتی آمریکا روز جمعه گفتند که توانسته‌اند عوامل روس مسئول هک کردن ایمیل‌های حزب دموکرات در جریان انتخابات ریاست جمهوری را شناسایی کنند.

پیشتر، جو بایدن، معاون رئیس جمهوری آمریکا، گفته بود که گزارش نهادهای اطلاعاتی را دیده که در آن‌ها، ارتباط دولت روسیه با عملیات هک شدن حزب دموکرات و انتشار محتوای آن‌ها توضیح داده شده بود.

بنا بر گزارش یاد شده، هکرها بین ماه ژوئیه ۲۰۱۵ تا ژوئن ۲۰۱۶ به سرور کمیته مرکزی حزب دموکرات دسترسی داشتند.

طرفداران حزب دموکرات آمریکا معتقدند که انتشار ایمیل‌های محرمانه حزب دموکرات باعث تضعیف موقعیت هیلاری کلینتون، نامزد این حزب در انتخابات ریاست جمهوری و پیروزی دونالد ترامپ در این انتخابات شد.

این رسانه‌ها به نقل از منابع اطلاعاتی آمریکا گفته‌اند که در پی اعلام پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری، مقام‌های ارشد دولت روسیه این پیروزی را جشن گرفتند.

این در حالی است که روسیه هرگونه ارتباط با این ماجرا را تکذیب کرده و جولیان آسانژ، بنیانگذار ویکی‌لیکس هم گفته که روسیه منبع کسب اطلاعات این وبسایت در مورد محتوای ایمیل‌های حزب دموکرات نبوده است.

اسامی این «عوامل» منتشر نشده اما به گفته بعضی رسانه‌های آمریکایی، این افراد پس از دستیابی به ایمیل‌های حزب دموکرات، آن‌ها را برای انتشار در اختیار وبسایت افشاگر ویکی‌لیکس قرار دادند.


هشدار اوباما: پوتین در تیم ما نیست

پس از انتشار گزارش محرمانه جامعه اطلاعاتی آمریکا درخصوص مداخله روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، باراک اوباما تاکید کرد، روس‌ها قصد مداخله داشتند و این کار را انجام دادند.

ب باراک اوباما، رئیس‌جمهوری در حال کناره‌گیری آمریکا در مصاحبه با شبکه ای.بی.سی گفت: حقیقت این است که روس‌ها قصد مداخله داشتند و این کار را انجام دادند.

اوباما در این مصاحبه که قرار است فردا(یکشنبه) منتشر شود، نسبت به متزلزل شدن اساس اطلاعاتی آمریکا به خاطر تفرقه‌های حزبی هشدار داد و گفت: صادقانه باید به شما بگویم که میزان اختلاف میان احزاب سیاسی مرا به شدت نگران کرده است. متاسفانه اخیرا شاهد بودیم که جمهوری‌خواهان، کارشناسان و یا مفسران بیشتر از آنکه به همکاران آمریکایی خود اعتماد داشته باشند به ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه اعتماد دارند؛ چراکه همکاران آمریکایی‌شان دموکرات‌ هستند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا نسبت به اظهارات آژانس اطلاعاتی آمریکا درخصوص هک کردن کامپیوترهای دموکرات‌ها و مداخله در انتخابات ریاست جمهوری توسط روسیه ابراز شک و تردید کرده و حتی با وجود مطلع شدن از مسائل محرمانه تاکید دارد که هیچ حمله سایبری بر نتیجه انتخابات تاثیر نداشته است.

اوباما گفت: باید به خودمان متذکر شویم که ما در یک تیم هستیم و پوتین در تیم ما نیست.


اظهارات ترامپ پس از دیدار با مدیران اطلاعاتی

صدای آمریکا: دونالد ترامپ رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده دیدار روز جمعه خود با مدیران دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا و گفت‌وگو درباره تحقیقات صورت گرفته در مورد حملات سایبری روسیه برای دخالت در روند انتخابات ریاست جمهوری پائیز گذشته را «سازنده» خواند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، پس از این دیدار که در نیویورک انجام شد، آقای ترامپ در بیانیه‌ای بدون آن که بگوید آیا نتیجه گیری جامعه اطلاعاتی آمریکا در مورد نقش روسیه در این حملات را پذیرفته یا خیر، گفت این موضوع «قطعا تاثیری در نتیجه انتخابات نداشته است.»

خبرگزاری رویترز نیز در گزارشی در همین زمینه نوشت، رئیس جمهوری منتخب آمریکا با اشاره به این که روسیه، چین و دیگر کشورها و گروه‌های خارجی همواره در پی نفوذ به زیرساخت‌های کامپیوتری آمریکا از جمله کمیته ملی حزب دموکرات هستند، گفت با این حال قطعا هیچگونه تاثیری بر شمارش آرا و نتیجه انتخابات نداشته‌اند.

دونالد ترامپ تاکنون ارزیابی‌ جامعه اطلاعاتی آمریکا را در مورد تلاش روسیه برای دخالت در روند انتخابات ریاست جمهوری هشتم نوامبر (۱۸ آبان ماه)، که او موفق شد هیلاری کلینتون نامزد حزب دموکرات را شکست دهد، نپذیرفته است. روسیه نیز این اتهام را رد کرده است.

وی که از بیستم ژانویه (اول بهمن ماه) فعالیت‌های خود در مقام ریاست جمهوری را رسما آغاز خواهد کرد، در بیانیه امروز خود همچنین گفته است که هیئتی را تشکیل خواهد داد تا ظرف ۹۰ روز پس از آغاز به کار دولت جدید، گزارشی را درباره نحوه پیشگیری از حملات سایبری در آمریکا ارائه کند.

دیدار روز جمعه دونالد ترامپ و مدیران ارشد اطلاعاتی آمریکا، یک روز پس از نشست کمیته نیروهای مسلح سنا با حضور این مقام‌‌ها و اظهارات آنها درباره تحقیقات صورت گرفته در مورد نقش مسکو در حملات سایبری به کارزار انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا برگزار شد.

باراک اوباما رئیس جمهوری کنونی ایالات متحده که روز گذشته در جریان آخرین تحولات پرونده قرار گرفت، پنجشنبه هفته گذشته علاوه بر اعمال تحریم های جدید علیه مسکو، دستور اخراج ۳۵ دیپلمات روسیه از آمریکا و تعطیلی دو مجتمع متعلق به آن کشور در نیویورک و مریلند را صادر کرد.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه به رغم انتقاد از این تصمیم، با درخواست وزارت خارجه خود برای اخراج دیپلمات های آمریکا از روسیه مخالفت کرد و با بیان این که حق واکنش را برای خود محفوظ می‌داند، گفت منتظر دولت دونالد ترامپ می‌ماند.

روابط بین واشنگتن و مسکو - که بر سر برخی مسائل مانند دخالت روسیه در بحران اوکراین و الحاق شبه جزیره کریمه به خاک خود و حمایت از بشار اسد رئیس جمهوری سوریه با یکدیگر اختلاف دارند - به پائین ترین سطح از پایان جنگ سرد به این طرف رسیده است.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024