پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Thursday 25 April 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Sat, 29.10.2016, 9:05


شهروند / الناز محمدی

پنجشنبه‌ای که گذشت «فخرالدین احمدی دانش آشتیانی»، وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، «محمدعلی نجفی» و «مرتضی حاجی»، وزرای پیشین آموزش و پرورش و تعدادی از نمایندگان مجلس به «همایش همدلی شورای هماهنگی تشکل‌های فرهنگیان با دانش آشتیانی» آمدند تا از جدیدترین اتفاقات در آموزش و پرورش ایران بگویند.

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش ابتدای سخنانش در این همایش گفت که باید این نگاه ایجاد شود که آموزش و پرورش مساله ملی و اولویت اول کشور است: «مساله آموزش و پرورش از مساله برجام اهمیت بیشتری دارد. باید این فکر را داشته باشیم که مساله آموزش و پرورش مساله ملی و اولویت اول کشور است. مساله آموزش و پرورش از مساله برجام اهمیت بیشتری دارد، معتقدم اگر به آموزش و پرورش با این نگاه برخورد شود ما اصلا نیازی نداشتیم که برجام را به وجود بیاوریم.»

او با بیان اینکه رئیس جمهوری تاکید زیادی بر آموزش و پرورش داشتند و حتی در ابتدای دولت از بنده رزومه کاری خواستند که در آن ایام هم مخالفت کردم گفت: «تا اینکه یک ماه و نیم پیش دولت بنده را فراخواند و مجددا بنده مخالفت کردم. یک علت تمایل نداشتنم به قرار گرفتن در این سمت این نبود که دغدغه آموزش و پرورش را نداشته باشم بلکه می‌خواستم مسیر مطالعه را دنبال کنم، علت دیگر نیز این بود که معتقد بودم دکتر نجفی بر بنده در این مقطع ترجیح داشت زیرا فرهنگیان خاطرات خوبی از دوره تصدی او دارند و می ‌توانست در جهت انگیزه دار کردن فرهنگیان موفق تر عمل کند. در نهایت دوئل ما با دکتر نجفی به آخر رسید و ایشان گفت آمادگی ندارد. به هرحال در روز شنبه مجددا عنوان شد که حتما باید به صحنه بیایم و پذیرفتم.»

دانش آشتیانی در ادامه گفت که مهمترین دغدغه اش این است که جایگاه آموزش و پرورش را برای مردم و نهادهای مختلف جا بیندازد: «به شدت مخالفم که التماس کنم و پول بگیرم، اگرچه مجبورم و اینکار را خواهم کرد ولی دنبال این هستم که التماس کنند تا به آموزش و پرورش بودجه بدهند. مهمترین مساله ما این است که بنده نباید برای حل مشکلات معیشتی معلمان چانه زنی کنم اگرچه در این شرایط اینکار را باید انجام دهم ولی باید به جایی برسیم که جایگاه مناسبی برای معلمان که اصلی ترین رکن توسعه هستند درنظر بگیرند.» وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش ادامه داد: «خوشبختانه در سند تحول این بینش وجود دارد اما مشکل این است که باید زیر ساخت ها را فراهم کنیم تا اهداف سند را پیاده کنیم. برنامه من برنامه دراز مدتی است و امیدوارم بتوانیم سازمان نظام معلمی را ایجاد کنیم.»

«محمدعلی نجفی»، وزیر پیشین آموزش و پرورش یکی دیگر از سخنرانان این همایش بود. او درباره به حواشی مطرح شده درباره معرفی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش به مجلس گفت که بی سابقه ترین حملات نسبت به این دولت در حال انجام است: «امروز کشور ما نه از حیث پیشنهاد وزرای جدید بلکه از حیث شرایط عمومی کشور در یکی از خطیرترین دوران ها پس از انقلاب قرار دارد. در دنیا و دریایی از فتنه سپری می کنیم، از یک سو توطئه های سطح منطقه را شاهدیم و عربستان به کانون توطئه علیه ما تبدیل شده است. البته در سطح بین المللی اتحادی که علیه ایران شکل گرفته بود پس از برجام به میزان زیادی تغییر کرد و کشورهای غربی تمایل بیشتری به تعامل با ایران دارند. از سوی دیگر با جریان ها و افراد تندروی داخلی که در بسیاری مواقع به لحاظ مواضع، همراه جریان های خارجی هستند مواجهیم.»

نجفی ادامه داد: « تردیدی نداریم که وضعیت آموزش و پرورش مطلوب نیست ولی می توان آن را اصلاح کرد و بهبود بخشید.»

مشاور رئیس جمهوری در ادامه از پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: «از هیات مدیره فعلی صندوق می خواهیم گزارش کامل دهد و مسائل را شفاف کند. هشت هزار میلیارد تومانی که از آن یاد می شود عمده وام های بانک سرمایه است که با وثیقه متقن همراه نبوده است. این هشت هزار میلیارد تومان وام است و پولی نیست که خدایی ناکرده غندالی خورده باشد یا فساد رخ داده باشد . بخش کمی از این اتفاقات مربوط به این دولت است. بنده افرادی را که وام گرفته اند را هم میشناسم و رقم ها را می دانم. هیأت مدیره صندوق اینها را به مردم بگویند و ابزاری به دست مخالفان ندهند.»

او درباره حواشی معرفی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش به مجلس هم گفت: «وقتی اسم من مطرح شدجریان مخالف گفتند این همان است که قلبش درد می کرد. بعد گفتند که معرفی نجفی حرکت سیاسی روحانی است که فرهنگیان را سمت خود بکشد و بعد گفتند روحانی می‌خواهد آموزش و پرورش را به ستاد انتخاباتی خود تبدیل کند. اما وقتی دکتر دانش آشتیانی معرفی شد معلوم شد ما جزو گزینه ها بودیم ولی گزینه نهایی نبودیم. این در حالی است که بحثی مبنی بر اینکه ما مسئول ستاد انتخابات شویم مطرح نبوده است و نه هدف دکتر روحانی سیاسی بود. از یک ماه پیش از نظر دکتر روحانی، رفتن فانی نهایی شده و با دکتر دانش آشتیانی صحبت شده بود که مخالف بودند و با ایشان صحبت کردیم. البته خود آقای فانی آن زمان از این موضوع خبر نداشت.»

مشاور رئیس جمهوری ادامه داد: «ایشان برای کارهای شخصی سه هفته نبودند تا روز آخر که ایشان را قانع کردیم. بنده دکتر دانش را از بسیاری جهات اولی می دانستم بخصوص توان جسمی. در نهایت باید گفت که بحث انصراف مطرح نبود و یک اشتباه و ناهماهنگی میان دکتر نوبخت و تصمیم نهایی که ما با دکتر روحانی گرفته بودیم اتفاق افتاد و نوبخت در جریان تصمیم نهایی ما نبود.»

نجفی در ادامه گفت: «نه انصرافی بود نه عقب نشینی و نه تلفنی در هواپیما با روحانی در هفت صبح انجام شده بود؛ بلکه قرار بود آقای امیری با رئیس جمهوری به آشتیان برود که وقتی در مسیر متوجه شد نام بنده مطرح شده برای توضیح به مجلس به تهران برگشت وگفت: سناریو سازی و گمانه زنی های عجیبی مطرح شد. همه ما باید کمک کنیم دکتر دانش رأی اعتماد بگیرد و در ١٠ ماهه باقی مانده دولت توفیقاتی به‌دست بیاورد.»

در ادامه این همایش، «مرتضی حاجی»، وزیر پیشین آموزش و پرورش جزییات فساد مالی در صندوق ذخیره فرهنگیان را اعلام کرد. او در این باره گفت: «اتفاقی که اخیرا درباره صندوق ذخیره مطرح و رقم‌های درشتی که به اصرار مطرح می‌شود و البته بیش از رقم بودجه و دارایی صندوق است، موضوعی‌ست که مربوط به پرداخت تسهیلات بانکی و صدور چند ضمانت‌نامه است. بانک سرمایه که ٤٥ درصد آن مربوط به صندوق است، مانند بقیه بانک‌ها به متقاضیان خود تسهیلات بانکی  پرداخت کرده است. آقای ریخته‌گران نیز ٣٧ درصد سهم بانک سرمایه را دارد. کسانی که به بانک سرمایه مراجعه کرده‌اند و ٥٠٠ یا ٣٠٠  میلیارد تومان وام گرفتند و به موقع بازپرداخت نکردند و اینها تقریبا با همه بانک‌ها هم کار می‌کردند. به طور مثال یکی از بانک‌های خصوصی گفته یکی از همین افراد ١٨ هزار میلیارد تومان معوقه دارد.»

او ادامه داد: «اداره کل مبارزه با مفاسد اقتصادی اعلام کرده که بانک سرمایه بین ٢١ بانک جایگاه ١٠ دارد. بانک سرمایه ٤٨٠٠ میلیارد تومان معوقه بانکی از اعضای صندوق دارد که ٣٥٠٠ میلیارد تومانش مربوط به ١٠ نفر است.»

حاجی گفت: «در حال حاضر ٢ مشکل وجود دارد: یکی آنکه برخی متهم هستند به اینکه در قیمتگذاری‌های زمین‌ها و کارخانه‌ها دقیق عمل نشده است و برخی اعمال نفود کرده‌اند. در همین دولت چند ضمانت‌نامه بانکی صادر شده که ٤٤٠ میلیارد تومان ارزش این ضمانت‌نامه هاست. اتفاقا یکی از شرکت‌هایی که این ضمانت‌نامه را گرفته؛ شرکت وابسته به جهاد کشاورزی است.»

او ادامه داد: «افرادی که دستگیر شدند جز آقای غندالی هیچ کدام سمتی در صندوق ندارند. اگر تدابیر جدی‌تری انجام می‌شد از مشکلاتی که در این دولت در بانک پیش آمده، پیشگیری می‌شد. از این میان؛ ٤ هزار و ٤٠٠ میلیارد معوقه بانکی در بانک سرمایه به دولت قبل مربوط است.»


«همایش همدلی شورای هماهنگی تشکل‌های فرهنگیان با دانش آشتیانی»

نجفی: اعتراضات فرهنگیان به عملکرد فانی به حق بود

یکی از دلایل اصلی تصمیم رئیس‌جمهوری برای کنار گذاشتن آقای فانی این بود که احساس کردند مطالبه فرهنگیان، تغییر آقای فانی است و فکر می‌کنند که با تغییر آقای فانی می‌شود خدمات بهتری به فرهنگیان ارایه داد.

هفته پیش وقتی خبر رسید که سه وزیر قرار است از کابینه یازدهم جدا شوند و یکی از آنها «علی اصغر فانی»، وزیر آموزش و پرورش است، باز هم این امید در دل خیلی از فرهنگیان زنده شد که گزینه محبوبشان، «محمدعلی نجفی» وزیر پیشین آموزش و پرورش سکان این وزارتخانه را در دست بگیرد.

به گزارش شهروند، با وجود همه گمانه‌زنی‌ها «حسن روحانی»، رئیس‌جمهوری، «فخرالدین احمدی دانش آشتیانی» را به‌عنوان گزینه پیشنهادی‌اش برای وزارت آموزش‌و‌پرورش معرفی کرد.

نجفی حالا در گفت‌وگو با «شهروند» می‌گوید که فانی نتوانست مجموعه دولت و حاکمیت و ارکان مدیریت کشوری را با آموزش‌و‌پرورش همراه کند و از نظرش اعتراض فرهنگیان به عملکرد او درست است. او درباره وضع آسیب‌های اجتماعی و تنبیه بدنی در مدارس هم حرف‌هایی دارد که در ادامه می‌خوانید.

آقای نجفی هر وقت صحبت از رفتن وزیر آموزش‌و‌پرورش و آمدن یک وزیر جدید می‌شود، همه درباره کلیات بحث می‌کنند؛ حتی شما هم در مدتی که آقای فانی از وزارت کنار گذاشته شد، فقط بر سر کلیات بحث کردید؛ ولی در این میان موضوعات دیگری هم وجود دارد که انتقاد خیلی‌ها را به عملکرد آقای فانی و معاونانش در سه ‌سال گذشته برانگیخته است؛ مثلا ما در چند سال اخیر شاهد افزایش چشمگیر آسیب‌های اجتماعی در مدارس و به‌ویژه مصرف موادمخدر توسط دانش‌آموزان بوده‌ایم ولی با وجود هشدارهای پیاپی ستاد مبارزه با مواد‌مخدر، واقعا تلاشی برای مقابله با این موضوع نشد و حتی هرگاه از آقای فانی در این‌باره می‌پرسیدیم، ایشان می‌گفت که دانش‌آموز معتاد وجود ندارد و آنها جای دیگری معتاد می‌شوند! شما فکر می‌کنید آقای دانش آشتیانی در این حوزه جسارت بیشتری خواهد داشت؟ و به نظر شما او باید در این مدت باقیمانده چه کار مصداقی در این‌باره کند؟

اولا بگویم که این معلوم است که دانش‌آموز معتاد داریم؛ این‌که آنها کجا معتاد می‌شوند، فرقی نمی‌کند؛ به هر حال در این جامعه معتاد شده‌اند؛ حالا یا در خانواده یا در محیط تفریح و بازی یا در مدرسه. به نظر من قدم نخست در این‌باره این است که آمار و اطلاعات درستی از وضع آسیب‌های اجتماعی در میان دانش‌آموزان داشته باشیم و با شفافیت کامل جامعه را به کمک بطلبیم. اگر پدر و مادرها و کارشناسان مسائل اجتماعی کمک کنند و راه‌های درستی برای برخورد با این آسیب‌ها و ناهنجاری‌ها اتخاذ کنیم، حتما موفق می‌شیوم که حداقل آنها را کنترل کنیم. الان ما شاهدیم که روز‌به‌روز دامنه این آسیب‌ها در حال گسترش‌یافتن هستند.

پس شما آسیب‌های اجتماعی در میان دانش‌آموزان را در حال حاضر جدی می‌دانید؟

بله؛ حتما این موضوع جدی است. دانش‌آموزان گروه آسیب‌پذیر جامعه‌اند و اگر برایشان برنامه‌ریزی نکنیم و با صداقت با واقعیت‌ها روبه‌رو نشویم، آسیب‌پذیری‌شان بیشتر می‌شود. من معتقدم حتما باید با این موضوعات مواجه شد. در برنامه آقای دانش آشتیانی هم این موضوع وجود دارد و امیدواریم بتواند آنها را عملیاتی کند.

یکی دیگر از موضوعاتی که در سه‌سال گذشته انتقادات زیادی را برانگیخت، موضوع تنبیه‌های بدنی در مدارس بود. ما شاهد بودیم که چندین‌بارتنبیه بدنی اتفاق افتاد و در تیم قبلی آموزش و پرورش، برنامه درستی برای برخورد با این موضوع تدوین نشد و حتی خیلی وقت‌ها با تکذیب از سوی آموزش و پرورش، در این‌باره پنهان‌کاری شد. به نظر شما وقت آن نیست که آیین‌نامه جدیدی برای برخورد با این موضوع تدوین شود و برنامه غربالگری روانی معلمان در بدو ورود به مدارس کلید بخورد؟

در حال حاضر آیین‌نامه‌ای در این‌باره وجود دارد و به نظرم نیازی به تدوین آیین‌نامه جدیدی نیست. ولی در کل باید بگویم که ما بالای ١٠٠‌هزار مدرسه داریم و باید دید که در ‌سال گذشته چه تعداد تنبیه بدنی در مدارس اتفاق افتاده است؟

این دیگر مشخص است که تعداد این تنبیه‌ها کم نبوده و حتی خیلی وقت‌ها این تنبیه‌ها رسانه‌ای نمی‌شود و پنهان می‌ماند. به نظر شخص من که حتی یک مورد تنبیه هم زیاد است و نمی‌شود گفت که چون مثلا تعداد تنبیه‌ها کم بوده، برنامه‌ای برای آن نداشته باشیم.

درست است؛ به نظر من هم حتی یک مورد تنبیه بدنی قابل قبول نیست و باید محکوم شود ولی نباید آن را عمده کنیم. هرچیزی را باید به اندازه میزان مشکل بررسی کرد. من می‌گویم که در ‌سال گذشته اگر خیلی دست بالا بگیریم، ١٠٠ مورد تنبیه بدنی در مدارس ایران اتفاق افتاده است و مطمئن باشید که بیشتر از این هم نیست؛ ١٠٠ مورد از ١٠٠‌هزار کلاس یعنی یک‌هزارم، یعنی یک دهم درصد.

ولی در بین همین‌ ١٠٠ موردی که شما می‌فرمایید، دانش‌آموزانی بوده‌اند که دست و پا و سرشان شکسته است. این چیز کمی نیست.

درست است. من گفتم که حتی یک موردش هم قابل قبول نیست. حتما باید سیستمی وجود داشته باشد که رابطه معلم و دانش‌آموز بهتر باشد.

چه سیستمی؟ این سیستم را بالاخره کی و کجا قرار است تدوین کند؟

ببینید وقتی در یک خانواده هم تنبیه بدنی اتفاق می‌افتد، آن هم از نظر تربیتی قابل قبول نیست ولی اتفاق می‌افتد. معلم هم مثل بقیه است، ممکن است در بعضی موارد دچار اشتباه شود، تحت فشارهای داخلی یا بیرونی مدرسه باشد و عمل اشتباهی را انجام دهد که البته باید محکوم شود. اما خب خیلی وقت‌ها هم بوده که معلم‌ها از دانش‌آموزان کتک خورده‌اند و آن هم باید محکوم شود.

درست است. ما آنها را هم پوشش رسانه‌ای دادیم.

اگر پوشش هم می‌دهید باید به اندازه خودش باشد و در این‌باره بزرگنمایی نکنید. یکی از مشکلات فضای رسانه‌ای ما این است که متاسفانه درباره بعضی موضوعات بزرگنمایی و از بعضی موضوعات هم عبور می‌کنند البته من معتقدم که اغراض سیاسی پشت این مسائل است و من این را می‌فهمم. در هرصورت رسالت رسانه‌ها این است که واقعیت جامعه را مثل یک آیینه منعکس کنند و این‌که مسائلی را بزرگ یا کوچک کنیم، درست نیست و برای موارد خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به موضوع آقای دانش آشتیانی برگردیم. فکر می‌کنید او در مجلس رأی اعتماد می‌گیرد؟

من معتقدم که او قطعا به‌عنوان وزیر آموزش و پرورش انتخاب می‌شود. من با نماینده‌ها ارتباط دارم و مطمئنم که او در مجلس رأی می‌آورد. با صحبت‌هایی هم که در چند روز آینده آقای دانش انجام خواهد داد، مطمئنا نظرات مثبت‌تری هم به او جلب خواهد شد و من معتقدم که او نسبت به آموزش و پرورش صاحب بینش است یعنی می‌داند که باید چه‌کار کند. هنر او این است که نکاتی که به‌عنوان باورها و سیاست‌هایشان در برنامه‌شان مطرح کردند، بتوانند عملیاتی کنند و جامعه و معلمان را با این مجموعه عملیات همراه کنند. اگر او این هنر را داشته باشد در ١٠ ماه آینده آن را نشان می‌دهد و ان‌شاءالله چهار‌سال بعدی هم وزیر می‌ماند که این کار را انجام دهد.

فکر می‌کنید آقای فانی بیشتر چه ضعفی داشت که رئیس‌جمهوری در‌ سال آخر دولت یازدهم او را کنار گذاشت؟

از نظر من باید مدیریت آقای فانی به‌عنوان یک مدیر به‌طورکلی بررسی شود. من معتقدم اعتراضی که فرهنگیان به عملکرد آقای فانی داشتند و دارند بحق است و در مواردی او نتوانست دراین‌باره موفق باشد. او نتوانست مجموعه دولت، حاکمیت و ارکان مدیریت کشوری را با آموزش و پرورش همراه کند. من فکر می‌کنم در بخش مدیریت آموزش و پرورش باید تغییر و تحولات جدی اتفاق بیفتد که تقسیم کار ملی در جهت توسعه تعلیم و تربیت صورت بگیرد. به هرحال در دولت، یک ماه هم مدت زیادی است و اگر یک ماه هم به پایان عمر دولت باقی مانده باشد و رئیس‌جمهوری احساس کند که باید تغییری در دولت ایجاد کند باید حتما این کار را انجام دهد. یکی از دلایل اصلی تصمیم رئیس‌جمهوری برای کنار گذاشتن آقای فانی این بود که احساس کردند مطالبه فرهنگیان، تغییر آقای فانی است و فکر می‌کنند که با تغییر آقای فانی می‌شود خدمات بهتری به فرهنگیان ارایه داد.


«همایش همدلی شورای هماهنگی تشکل‌های فرهنگیان با دانش آشتیانی»

حاجی، وزیر پیشین آموزش و پرورش در گفت‌وگو با «شهروند»:
سابقه آقای فانی برای نفر اول آموزش و پرورش کافی نبود

«مرتضی حاجی»، وزیر پیشین آموزش و پرورش معتقد است در شرایط کنونی، دانش آشتیانی بهترین گزینه برای وزارت آموزش و پرورش است. او می‌گوید که بیشترین ضعف علی‌اصغر فانی این بود که در دوره او، رضایت فرهنگیان احساس نشد. به عقیده حاجی «سابقه آموزش و پرورشی‌ آقای فانی، به‌عنوان نفر اول تصمیم‌گیر کم بود. او در دوره معاونت، نسبتا معاون خوبی بود اما فضای آموزش و پرورش، فضایی است که بیشتر از آنچه آقای فانی در تصورش داشت، عملا سخت و سنگین بود.»

فکر می‌کنید فضای مجلس برای دادن رأی اعتماد به آقای  دانش آشتیانی چگونه است؟ به نظرتان برای وزارت آموزش و پرورش رأی می‌آورد؟
طبق اطلاعاتی که من دارم، زمینه هر سه نفر که مطرح شده‌اند، زمینه مثبت و خوبی است و به نظرم دکتر دانش، حتما شرایط خیلی خوبی را برای تصدی وزارت آموزش و پرورش دارد؛ هم جوان، خلاق و نوآور است و هم آشنا با تعلیم و تربیت.

برخی انتقاد دارند که  فضای او بیشتر دانشگاهی است و او در بدنه آموزش و پرورش خیلی کار نکرده است.
ایشان همزمان که در وزارت علوم کار آموزش عالی داشته، به همان میزان و حتی بیشتر در فضای تعلیم و تربیت کار کرده است، بنابراین نمی‌توانم بگویم که آشنایی او با آموزش عالی بیشتر از آموزش و پرورش است.

شما در صحبت‌هایتان از انتقادها در سه‌سال گذشته نسبت به آقای فانی خیلی حرف نزدید. فکر می‌کنید غیر از این‌که می‌گویند رابطه او با فرهنگیان خوب نبوده، بیشترین ضعفی که داشته، چیست؟
رابطه آقای فانی با معلمان خوب بود، به نظرم خوب استنباط نشد.

بیشترین ضعفی که داشت چه بود؟
بیشترین ضعف این بود که در دوره او، رضایت فرهنگیان احساس نشد و ایشان نتوانست جوری ارتباط را برقرار کند که فرهنگیان رضایت‌مندی را احساس کنند.

غیر از رضایت فرهنگیان، وضع مدارس و آسیب‌های اجتماعی که وجود داشت و او کتمان می‌کرد، به نظرتان چقدر در تغییر او نقش داشت؟ به‌هرحال ما خبرنگاران در نشست‌های خبری از او می‌پرسیدیم که چه تعداد دانش‌آموز معتاد داریم و او می‌گفت ما اصلا دانش‌آموز معتاد نداریم.
خب، حالا شما پرسیدی، او جواب نداد و نپسندید.(باخنده) به‌هرحال سابقه آموزش و پرورشی‌ آقای فانی، به‌عنوان نفر اول تصمیم‌گیر کم بود. او در دوره معاونت، نسبتا معاون خوبی بود اما فضای آموزش و پرورش، فضایی است که بیشتر از آنچه آقای فانی در تصورش داشت، عملا سخت و سنگین بود. به نظرم دکتر فانی، یک مقدار کسالت جسمی و خستگی احساس می‌کرد و سنگینی این بار باعث شد تا نتواند تعامل خوبی با فرهنگیان ایجاد کند. با وجود این‌که بودجه وزارت آموزش و پرورش در این دوره دو برابر شد و حقوق معلمان نسبت به قبل رشد چشمگیری داشت، اما رضایتمندی همراه آن احساس نشد و پرداختن به منزلت معلمان و احساس هویت و شخصیت آن‌گونه که معلمان را ارضا کند در این دوره احساس نشد. البته شما من را رو در روی آقای فانی قرار ندهید.

به نظر شما فقط همین نارضایتی فرهنگیان باعث شد که او را تغییر دهند؟
بله، فکر می‌کنم رئیس‌جمهوری به تقاضای گسترده‌ای که فرهنگیان برای تغییر داشتند، پاسخ داد.

اگر این‌طور است، رئیس‌جمهوری چرا سه‌سال باید منتظر می‌ماند تا وزیر آموزش و پرورش را تغییر دهد؟
این تقاضا حالا اوج گرفته است. ‌سال اول این‌طور نبود.

حالا پس از تغییر به نظر شما، نخستین کاری که باید آقای دانش پس از انتصاب، مورد توجه قرار دهد، چیست؟
وزیر باید روی اقدامات کوتاه‌مدت تمرکز کند. همین الان آموزش و پرورش برای پرداخت‌هایش با مشکل مواجه است و پاداش بازنشستگی‌ها با تأخیر انجام می‌شود. اینها کارهای فوری است و باید در کوتاه‌مدت انجام شود که به‌طور مستقیم نیاز به مشارکت دولت دارد. آنچه مشخص است، این است که با این روند بودجه آموزش و پرورش، نیازهای این وزارتخانه برآورده نمی‌شود. این وزارتخانه باید دنبال راه جدید باشد و اتصال صددرصدی‌اش به بودجه دولت را کاهش دهد.

یعنی چه راه‌هایی؟
راه‌ها زیاد است. یکی از آنها مرتبط به بخش اجرایی آموزش و پرورش می‌شود، بخشی که خود آموزش و پرورش را خیلی اذیت می‌کند. کیفیت تعلیم و تربیت تحت‌تأثیر بخش اجرایی قرار می‌گیرد. درحالی‌که ستاد وزارتخانه باید به کار کیفیت بپردازد، نظارتش را گسترش دهد و تربیت نیرو را جدی‌تر بگیرد، آموزش و پرورش مدرسه فرسوده و مشکلات تأخیر در پرداخت‌ها را دارد.

در کنار همه اینها خیلی به خصوصی کردن مدارس انتقاد می‌شد، درحالی‌که در دوره فانی خیلی روی این موضوع تأکید می‌شد.
من با این انتقاد موافق نیستم، چون یکی از کارهایی که می‌تواند به آموزش و پرورش کمک کند، خصوصی‌سازی است.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024