جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Friday 26 April 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Thu, 27.10.2016, 9:26


عصر ایران؛ حسین هوشمند- پس از مناظره سوم هیلاری کلینتون و دونالد ترامپ، فاصله این دو کاندیدا در حال افزایش است و پنجره ترامپ برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در حال بسته شدن است. افشای رسوایی جنسی ترامپ و ممانعت وی از قبول نتیجه انتخابات در صورت شکست، موجب شد تا وی در ماه اکتبر متحمل ضربات سنگینی شود و با این وضعیت کلینتون در یک قدمی کاخ سفید قرار گرفته است.

در حالی ۲ هفته تا انتخابات باقی مانده است که کلینتون در محدوده ای مطمئن قرار گرفته است و به راحتی می تواند از سقف ۲۷۰ الکترال کالج عبور کند. جیم دورنان، یکی از مشاوران سابق ترامپ می گوید: «کار ترامپ تمام شده است. من نمی توانم تصور کنم ترامپ چگونه می خواهد پیروز شود».

استیو دیس، مجری محافظه کار یک برنامه رادیویی در آیووا که در انتخابات مقدماتی از تد کروز حمایت می کرد گفت: «رقابت تمام شد. ترامپ هیچ کاری نمی تواند انجام دهد. وی به دموکرات ها کمک کرد تا مردم را متقاعد کنند که وی دیوانه است و مردم هم همیشه در مقابل دیوانه، فاسد را انتخاب می کنند. ترامپ خودش، خودش را نابود کرد.»

هیچ کدام از کاندیداهای ریاست جمهوری دوران معاصر که همچون ترامپ عقب افتاده باشند، نتوانسته اند در انتخابات پیروز شوند. وی در سطح ملی به طور میانگین حدود ۶ درصد از کلینتون عقب تر است. حتی در یوتا که در این دوره کاملاً در اختیار جمهوری خواهان است، ترامپ رقابتی نزدیک با اوان مک مولین، کاندیدای مستقل دارد.

روز یکشنبه آمار منتشر شده از انتخابات زودرس در آریزونا نشان داد که اوضاع برای کلینتون مناسب است. به همین دلیل آسوشیتدپرس، آریزونا را جزء ایالت های نزدیک و رقابتی قرار داد. براساس محاسبات آسوشیتدپرس، هم اکنون کلینتون ۲۷۲ الکترال کالج دارد و پیروز انتخابات خواهد بود.

آرای کلینتون همانند اوباما و ترامپ مانند مک کین

براساس بررسی های واشینگتن پست، میزان آرای کلینتون در انتخابات همانند باراک اوباما در سال ۲۰۱۲ است. آرای کلینتون به طور میانگین ۴۸.۱ درصد است که همانند آرای ۴۷.۵ درصدی اوباما در مدت مشابه است. البته محبوبیت اوباما بیشتر از کلینتون بود و وی در اکتبر ۲۰۱۲، ۵۱ درصد محبوبیت داشت، اما محبوبیت کلینتون ۴۳ درصد است.

اما اوضاع ترامپ بدتر از میت رامنی در سال ۲۰۱۲ است. رامنی در این بازه زمانی در سال ۲۰۱۲، از آرای ۴۷ درصدی برخوردار بود اما ترامپ به طور میانگین دارای ۴۲.۳ درصد است. آرای ترامپ بیشتر شبیه به جان مک کین در انتخابات سال ۲۰۰۸ است. در آن بازه زمانی مک کین دارای ۴۳.۲ درصد آرا بود.

به عبارت دیگر میزان حمایت از کلینتون و آرای او در انتخابات چیزی بین آرای اوباما در سال ۲۰۰۸ و ۲۰۱۲ خواهد بود. آرای ترامپ هم شباهت به آرای مک کین خواهد داشت که بعد از والتر ماندیل در سال ۱۹۸۴ با بیشترین اختلاف در انتخابات شکست خورد. پس می توان این گونه انتظار داشت که کلینتون با آرای سال ۲۰۰۸ اوباما پیروز خواهد شد اگر ترامپ هم آرای سال ۲۰۰۸ مک کین را داشته باشد.

نظرسنجی‌ها

در جدیدترین نظرسنجی ای بی سی نیوز که پس از مناظره سوم صورت گرفته است، کلینتون به ۵۰ درصد آرا دست یافته و فاصله اش را با ترامپ به ۱۲ درصد رسانده است. آرای ترامپ ۳۸ درصد است. این در حالی است که در نظرسنجی قبلی این شبکه که پس از مناظره دوم صورت گرفته بود، کلینتون با ۴ درصد یعنی ۴۷ به ۴۳ درصد از ترامپ جلو بود.

ترامپ در میان رای دهندگان سفیدپوست دارای برتری کمی است یعنی ۴۷ به ۴۳ درصد. در میان رای دهندگان سفیدپوست بدون مدرک دانشگاهی ترامپ با ۵۵ درصد به ۳۶ درصد از کلینتون جلوتر است. اما در میان رای دهندگان سفیدپوست دارای مدرک دانشگاهی کلینتون با ۵۲ درصد در مقابل ۳۶ درصد از ترامپ جلوتر است.

با ترکیب مقوله تحصیلات و جنسیت به این نتیجه می‌رسیم که در میان مردان سفیدپوست فاقد مدرک دانشگاهی ترامپ با ۶۰ درصد در مقابل ۲۹ درصد جلوتر است. در میان زنان دارای مدرک دانشگاهی کلینتون با ۶۲ درصد در مقابل ۳۰ درصد از ترامپ جلوتر است.

اما کلینتون در میان رای دهندگان غیر سفیدپوست با فاصله زیاد ۶۸ به ۱۴ درصد از ترامپ جلوتر است. در حالی که کلینتون ۸۹ درصد آرای هم حزبی‌هایش و ترامپ ۸۳ درصد آرای جمهوری خواهان را در اختیار دارد، رای دهندگان مسقل کلینتون را ترجیح (۴۵ به ۳۷ درصد) می دهند.

در جدیدترین نظرسنجی سی ان ان که هم روز دوشنبه انجام شده است و تنها ۲ هفته قبل از برگزاری انتخابات است، کلینتون با ۴۹ درصد در مقابل ۴۴ درصد ترامپ از وی جلوتر است. براساس این نظرسنجی دو سوم رای دهندگان به کلینتون به خاطر شخصیت خودش رای می دهند، اما یک سوم آنها به خاطر مخالفت با ترامپ به کلینتون رای می‌دهند.

در مقابل ۶۰ درصد از حامیان ترامپ هم به خاطر خودش به وی رای می دهند و ۴۰ درصد هم به خاطر مخالفت با کلینتون، به وی رای می‌دهند.

براساس میانگین تمام نظرسنجی های صورت گرفته در کل کشور، کلینتون ۴۶.۴ درصد آرا را در اختیار دارد و این میزان برای ترامپ ۴۰.۳ درصد است. نمودار زیر میزان آرای دو کاندیدا در نظرسنجی ها را از ماه ژوئن تاکنون نشامن می‌دهد.

به جز نظرسنجی راسموسن که ترامپ با ۲ درصد پیش است و نظرسنجی آی بی دی که دو کاندیدا برابر هستند، در دیگر نظرسنجی های سطح کشور که پس از مناظره سوم صورت گفته است، کلینتون از ۴ تا ۱۲ درصد از ترامپ جلوتر است. جدول زیر تمام نظرسنجی‌های صورت گرفته در سطح ملی را پس از برگزاری مناظره سوم نشان می‌دهد.

براساس بررسی‌های نیویورک تایمز، کلینتون از شانسی ۹۳ درصدی برای پیروزی در انتخابات برخوردار است و شانس ترامپ تنها ۷ درصد است. نمودار زیر هم شانس پیروزی دو کاندیدا در انتخابات را از ماه ژوئن تاکنون نشان می‌دهد.

همان طور که مشاهده می‌کنید از اوایل اکتبر به بعد و با بروز رسوایی جنسی ترامپ شانس وی از ۳۰ درصد به مقدار کنونی کاهش یافت و شانس کلینتون از ۷۰ درصد به ۹۳ درصد کنونی رسید.

رقابت را نمی‌توان هنوز تمام شده دانست و باید منتظر این ۲ هفته پایانی بود چون ممکن است هر اتفاقی بیفتد و با بروز یک حادثه که می‌تواند مربوط به سلامتی کلینتون، انتشار ایمیل‌هایی دیگر از وی و یا حتی وقوع یک حمله تروریستی در آمریکا باشد سرنوشت انتخابات تغییر کند.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024