سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Tuesday 23 April 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Wed, 05.10.2016, 22:12


یک منبع مطلع به کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران گفت نوید کامران، فعال مدنی، برای تحمل حکم زندان یک ساله‌اش به اتهام تبلیغ علیه نظام، بازداشت و به زندان اوین منتقل شده است.

این منبع مطلع به کمپین گفت: «نوید ساعت یازده روز سه شنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۵ در محل کارش توسط دو مامور اجرای احکام بازداشت شده، بعد از چند ساعت هم با خانواده اش تماس گرفته و گفته که برای اجرای یک سال زندان به اتهام تبلیغ علیه نظام به زندان اوین منتقل شده است و هنوز در قرنطینه زندان اوین منتظر است تا او را به یکی از بندهای این زندان بفرستند.»

به گفته این منبع مطلع، دادگاه در خرداد ماه با ارسال احضاریه‌ای از نوید کامران خواسته بود که خود را برای تحمل حبس به زندان معرفی کند ولی وکیل آقای کامران درخواست مهلت کرد و به دنبال آن اجرای حکم به تأخیر افتاد. اما مأموران برای بار دوم بدون احضاریه و بدون اینکه اعلام کنند مهلت وی تمام شده، اقدام به بازداشت او کردند.

نوید کامران، ۳۳ ساله و دانش آموخته کامپیوتر، روز ۱۵ شهریور ۱۳۹۳ در مغازه لوازم التحریرفروشی اش در خیابان آذربایجان تهران به همراه آرش صادقی، گلرخ ایرایی (همسر آرش صادقی) و بهنام موسیوند توسط ماموران قرارگاه ثارالله اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت شد و چهار روز بعد در تاریخ ۱۹ شهریور ماه با قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی آزاد شد. بهنام موسیوند نیز در تاریخ ۱۹ شهریور ماه، گلرخ ایرایی در تاریخ ۱۵ مهر و آرش صادقی در تاریخ ۲۴ اسفند ۱۳۹۳ با قرار وثیقه آزاد شدند.

همگی متهمان این پرونده در اردبیهشت ماه ۱۳۹۴ در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی محاکمه شدند. طی حکم دادگاه انقلاب، آرش صادقی به ۱۵ سال حبس، همسرش خانم گلرخ ایرایی به شش سال حبس، بهنام موسیوند و نوید کامران هر کدام به یک سال حبس محکوم شدند. دادگاه تجدید نظر در تاریخ اول دی ماه ۱۳۹۴ همه حکم ها را عینا تایید کرد، آرش صادقی و بهنام موسیوند، پیش از نوید کامران برای تحمل حبس بازداشت شده بودند و آنها نیز در حال حاضر در زندان اوین به سر می‌برند.

نوید کامران در اسفند ۱۳۹۴ و پس از دریافت حکم یک ساله به کمپین بین المللی حقوق بشردر ایران گفته بود مدارکی که بر اساس آن به اتهام تبلیغ علیه نظام و نهایتا حکم یکسال حبس محکوم شده برای سالهای گذشته است و او مبانی اتهامش را در بازجویی ها و دادگاه نپذیرفته است.

آقای کامران همچنین به کمپین گفته بود مأمورانی که برای بازداشت دوست و همکارش آرش صادقی به محل کارش مراجعه کرده بودند، او را هم بدون هیچ حکم یا دستوری در ۱۵ مهر ۱۳۹۳ بازداشت کرده‌اند و یک روز بعد تفهیم اتهام شده است: «من و آرش مغازه لوازم التحریر فروشی به صورت اشتراکی با هم داشتیم. ماموران وقتی آن روز به مغازه آمدند فقط حکم بازداشت آرش را نشان دادند و بعد مغازه را تفتیش کردند و لپ تاپ من را هم ضبط کردند. بعد یکی از ماموران در مغازه با من ماند و بقیه با آرش به منزل او برای تفتیش رفتند. بعد از رفتن آنها، همسر من و همسر آرش و بهنام، یکی از دوستان دیگرمان به مغازه آمدند. در واقع آنها اتفاقی برای دیدار ما به مغازه آمده بودند که متوجه حضور مامور در مغازه شدند، کمی بعد ماموران به همراه آرش از منزلش بازگشتند و بعد نمی دانم چرا همه ما چهار نفر را با خودشان بردند در حالیکه فقط حکم بازداشت آرش را داشتند.»

نوید کامران همچنین درباره فعالیت‌هایی که به دلیل آن او بازداشت و به تبلیغ علیه نظام متهم شده بود، به کمپین گفته بود: «بیشتر درباره نوشته های فیسبوکم بود اما من مدت ها بود که فیسبوکم غیر فعال بود و مطلبی در آن نمی نوشتم. مصداق دیگر امضاء بیانیه ها بودند، می گفتند من بیانیه ها را تهیه کردم. اما من می گفتم من فقط بیانیه ها امضاء کرده ام چون مثلا معتقد بودم که زندانیان سیاسی باید حقوق شان رعایت شود یا آزاد شوند. انتقاد دیگر ملاقات با خانواده های زندانیان سیاسی بود در حالیکه کسانیکه من ملاقات کرده بودم دوستانم بودند که از زندان می آمدند. در بازجویی ها هم گفتم که من ملاقاتی با خانواده زندانیان سیاسی نداشتم آنها دوستانم بودند که بعد از زندان به دیدن شان می رفتم.»

نوید کامران برای اولین بار در جریان حوادث انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ به دلیل شرکت در اعتراضات گسترده مردمی بازداشت شد و به اتهام تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی و اخلال در نظم عمومی از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی پیرعباسی به ۳۳ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد. او دوران حبس خود را در بند ۳۵۰ زندان اوین سپری کرد و در سال ۱۳۹۰ با سپری کردن حکم خود آزاد شد.

احضار گلرخ ایرایی

همزمان گلرخ ایرایی، نویسنده و فعال ایرانی حقوق بشر از سوی مأموران اجرای احکام زندان اوین به صورت تلفنی احضار و تهدید به جلب شده است.

شادی صدر، مدیر سازمان «عدالت برای ایران» به «بی‌بی‌سی» گفت گلرخ ایرایی، به دلیل نوشتن داستانی درباره سنگسار به توهین به مقدسات متهم و به پنج سال زندان محکوم شده است. شخصیت اصلی داستان او که یک زن جوان است پس از دیدن صحنه سنگسار در فیلم «سنگسار ثریا» از شدت خشم قرآن را می سوزاند. خانم ایرایی متهم شده که قهرمان داستان، در واقع خود او است و او به طور واقعی قرآن را سوزانده است. خانم ایرایی این اتهام را رد کرده است.

او همچنین به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام، به یک سال زندان محکوم شده است. عضویت در گروه لگام (کارزار لغو گام به گام اعدام)، توهین به مقدسات در دفترچه شخصی، کشف حجاب در صفحه فیس بوک شخصی، نگهداری عکس اعدام شدگان دهه ۶۰، شرکت در تجمعات مختلف مقابل زندان اوین از جمله تجمع حمایت از نرگس محمدی، ارسال گزارش موارد نقض حقوق بشر برای سازمان ملل، همکاری با رسانه‌های فارسی زبان خارج از ایران، دیدار با خانواده های زندانیان و کشته شدگان سال ۸۸ و دهه ۶۰ از جمله مواردی است که قاضی در محکومیت مجموعا شش ساله این فعال حقوق بشر به آن استناد کرده است.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024