چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Wednesday 24 April 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Sat, 17.09.2016, 13:02


جان ارنست سخنگوی کاخ سفید در نشست خبری روزانه خود با اعلام این که درگیری‌ها در سوریه با شروع آتش‌بس فراگیر کاهش یافته است، سنگ‌اندازی روسیه و رژیم اسد را مانع اصلی در رساندن کمک‌های بشردوستانه به مردم جنگ زده سوریه خواند.

ارنست با بیان این که دلیل اصلی این مشکل رژیم اسد است، از روسیه خواست تا از نفوذ خود بر این رژیم استفاده کرده و از این طریق به روند انتقال کمک های بشردوستانه به مردم سوریه سرعت ببخشد.

سخنگوی کاخ سفید گفت: «صدها هزار سوریه‌ای در وضعیت اسفناکی قرار دارند. الان کامیون‌های حامل کمک های بشر دوستانه که می تواند جان این انسان‌ها را نجات دهد، در سمت اشتباه مرز در حال انتظار هستند. مسئولیت این مشکل نیز به شکلی مستقیم به عهده رژیم اسد و کسانی است که در مسکو از وی حمایت می کنند.»

پیتر کوک سخنگوی وزارت دفاع آمریکا نیز از این واقعیت خبر داد که هیچ‌گونه اطلاعاتی از عقب‌نشینی نیروهای رژیم اسد از گذرگاه کاستیلو که اهمیت فراوانی در مسیر انتقال کمک‌های بشر دوستانه به مردم سوریه دارد، در دست نیست.

وی تاکید کرد: باز شدن گذرگاه کاستیلو برای انتقال کمک‌های حیاتی به ساکنین مرکز حلب که از ماه ها قبل تحت محاصره نیروهای رژیم قرار دارد، برعهده رژیم است.

نشست اضطراری شورای امنیت درباره سوریه لغو شد

یک نشست اضطراری شورای امنیت درباره جنگ داخلی سوریه که برای روز جمعه پیش‌بینی شده بود لغو شد. باراک اوباما رژیم بشار اسد را متهم کرد که از رسیدن کمک‌های بشردوستانه به غیرنظامیان در مناطق جنگی سوریه جلوگیری می‌کند.

در نشست اضطراری شورای امنیت درباره جنگ داخلی سوریه که برای روز جمعه (۱۶ سپتامبر/ ۲۶ شهریور) پیش‌بینی شده بود اعضای شورا می‌خواستند درباره جزئیات توافق میان آمریکا و روسیه برای آتش‌بس در سوریه گفت‌وگو کنند. اما این نشست در آخرین دقایق لغو شد.
دلیل لغو نشست ظاهرا اختلاف میان آمریکا و روسیه بر سر نحوه اعلام جزئيات توافق آتش‌بس در سوریه بوده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه در نشست اضطراری شورای امنیت قرار بود نمایندگان آمریکا و روسیه درباره جزئيات توافق هفته گذشته میان وزیران خارجه دو کشور در ژنو به دیگر اعضای شورای امنیت گزارش دهند. اما آمریکا نگران است که افشا جزئیات توافق ژنو ممکن است مخالفان مسلح مورد حمایت واشنگتن در سوریه را به خطر بیاندازد.

یک سخنگوی هیات نمایندگی آمریکا در شورای امنیت گفت: «در این باره اتفاق نظر وجود ندارد که چگونه باید اعضای شورا را از جزئیات توافق مطلع کرد بدون آنکه مسائل امنیتی به‌خطر بیافتند.» به گفته این سخنگو، به همین دلیل نشست شورای امنیت لغو شده است.

سامانتا پاور، نماینده آمریکا در شورای امنیت نیز گفته است: «ما در حال حاضر بر اجرای توافق آتش‌بس سوریه به ویژه رساندن کمک به غیرنظامیان متمرکز هستیم و نمی‌توانیم با ارائه جزئيات به اعضای شورای امنیت ترتیبات درنظر گرفته شده برای اجرای توافق را به خطر بیاندازیم.»

ویتالی چورکین، نماینده روسیه درباره دلیل لغو نشست اضطرای شورای امنیت نیز گفت، شورای امنیت نمی‌تواند با یک قطعنامه از توافق آتش‌بس پشتیبانی کند زیرا واشنگتن جزيیات این توافق را در اختیار اعضای شورا قرار نداده است. چورکین افزود: «ما نمی‌توانیم از آنها بخواهیم از سندی حمایت کنند که آن را ندیده‌اند.»

در میان اعضای شورای امنیت، فرانسه به‌ویژه خواستار اطلاع از جزئیات توافق هفته گذشته جان کری و سرگئی لاوروف در ژنو است.
جان کری و سرگئی لاوروف، وزیران خارجه ایالات متحده آمریکا و روسیه جمعه گذشته در ژنو درباره یک آتش‌بس ۴۸ ساعته در سوریه به توافق رسیدند. این توافق از شامگاه روز دوشنبه ۱۲ سپتامبر به اجرا درآمد و قرار بوده در صورت موفقیت تمدید شود.

روز چهارشنبه ۱۴ سپتامبر آتش‌بس در سوریه به مدت ۴۸ ساعت دیگر تمدید شد. مسکو روز جمعه اعلام کرد که برای تمدید آتش‌بس برای سه روز دیگر - تا دوشنبه ۱۹ سپتامبر - آماده است.

نقض آتش‌بس و جلوگیری از ورود کمک‌های بشردوستانه

طبق توافق وزیران خارجه آمریکا و روسیه در ژنو به محض اعلام آتش‌بس می‌بایست تمامی حملات هوایی، موشکی، خمپاره‌ای و موشک‌های هدایت شونده ضد تانک از سوی همه‌طرف‌های درگیر متوقف می‌شد، اما در چند روز گذشته هر چند از دامنه‌ی درگیری‌ها کاسته شد اما هیچگاه متوقف نشد.

دیده‌بان حقوق بشر سوریه که مرکز آن در لندن است روز جمعه (۱۶ سپتامبر/ ۲۶ شهریور) اعلام کرد که رژیم اسد و نیروهای پشتیبان آن در طول ۷۲ ساعت آتش‌بس، بیش از ۶۰ بار آن را نقض کرده‌اند. نیروهای مخالف نیز در این مدت ۳ بار آتش‌بس را نقض کرده‌اند.

طبق توافق آتش‌بس قرار بود مسیر کاستیلو در شرق حلب برای رساندن کمک‌های بشردوستانه به این شهر باز شود اما دیده‌بان حقوق بشر سوریه می‌گوید از هنگام برقراری آتش‌بس ورود هیچگونه کمکی ثبت نشده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه هم‌اکنون چهل کامیون مواد غذایی سازمان ملل در مرز ترکیه و سوریه آماده حرکت به سوی شهر حلب است. به گفته سازمان ملل این میزان مواد غذایی برای تغذیه یک ماه ۸۰ هزار نفر کفایت می‌کند. در حلب بیش از ۲۵۰ هزار غیرنظامی در محاصره قرار گرفته‌اند و بیش از دو ماه است که از هر گونه امدادرسانی محروم هستند.

روز جمعه باراک اوباما از اقدام دولت بشار اسد در جلوگیری از ارسال کمک‌های بشردوستان به مردم محاصره شده سوریه ابراز نگرانی کرد.
وزارت امور خارجه آمریکا نیز اعلام کرد که تا زمانی که دمشق از ارسال کمک‌های بشردوستانه جلوگیری می‌کند همکاری نظامی با روسیه امکان‌پذیر نخواهد بود.

براساس توافق جان کری و سرگئی لاوروف، اگر آتش‌بس به مدت یک هفته ادامه یابد و کمک‌های بشردوستانه بدون مانع به شهرهای محاصره‌شده برسد، آمریکا و روسیه مرکزی برای همکاری نظامی و هدف قرار دادن داعش و گروه فتح‌الشام تشکیل خواهند داد.


منابع: دویچه وله، خبرگزاری آناتولی



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024