پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Thursday 25 April 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Sun, 04.09.2016, 5:59


ایرانی‌ها در جمع بهترین‌های ورزش جمهوری آذربایجان

شهروند| بعد از این‌که موفقیت ورزشکاران و مربیان ایرانی زیرپرچم کشورهای دیگر به‌ویژه آذربایجان در المپیک ٢٠١٦ بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های کشورمان داشت، حالا شاهد هستیم که مسئولان کشور همسایه خیلی زود دست به کار شده و از مدال‌آوران المپیکی خود تقدیر کرده اند. در ایران نیز قطعا با توجه به وعده‌ای که از سوی مسئولان داده شده، به‌زودی شاهد برگزاری چنین مراسمی برای تقدیر از مدال‌آوران خواهیم بود اما با مشاهده صحنه‌هایی از تقدیر هموطنانمان در یک کشور خارجی، فقط می‌توانیم حسرت بخوریم.

نشان طلایی تقدیم به مهماندوست
سرمربی ایرانی تیم‌ملی تکواندوی آذربایجان که توانست با هدایت هوگوپوشان این کشور در المپیک ٢٠١٦ آنها را صاحب یک مدال طلا و ٢ برنز کند، در مراسمی که با حضور الهام علی اف، رئیس‌جمهوری آذربایجان برای تقدیر از مدال‌آوران المپیک ترتیب داده شده بود، نشان طلایی را دریافت کرد. این مربی ایرانی که توانست در سنگین وزن تکواندو تنها مدال طلای آذربایجان در المپیک را به دست بیاورد، بالاترین نشان ملی و شهرت کشور آذربایجان از دست رئیس جمهوری این کشور دریافت کرد. این نشان بالاترین درجه شجاعت، رشادت و نشان قهرمان ملی کشور آذربایجان محسوب می‌شود.

تقدیر از ٣ ایرانی دیگر
کاروان ورزش آذربایجان در مجموع توانست ١٨ مدال از المپیک ٢٠١٦ کسب کند که ایرانی‌ها نقش بزرگی در رشته‌های تکواندو و کشتی داشتند. میلاد بیگی، شاگرد ایرانی مهماندوست که با شکست دادن مهدی خدابخشی توانست به مدال برنز المپیک دست پیدا کند، در این مراسم مورد تقدیر قرار گرفت و دیپلم افتخار و جایزه نقدی دریافت کرد. همچنین در رشته کشتی از صباح شریعتی کشتی‌گیر ایرانی‌الاصل آذربایجان که در سنگین وزن فرنگی به مدال برنز رسید، تقدیر شد و او نیز دیپلم افتخار دریافت کرد. جمشید خیرآبادی، سرمربی تیم کشتی فرنگی آذربایجان نفر دیگری بود که در این مراسم مورد تقدیر قرار گرفت و البته نشان برنزی دریافت کرد.

پاداش‌های نجومی و واکنش‌ها
در جریان مراسم تقدیر از ایرانی‌ها توسط رئیس جمهوری آذربایجان یکی از نکات جالب توجه که در رسانه‌های ایران نیز بازتاب گسترده‌ای داشت، جوایز نقدی‌ای بود که اهدا شد. بر این اساس رضا مهماندوست ٢٠٠‌هزار دلار یعنی چیزی حدود ٧٠٠‌میلیون پاداش دریافت کرد و سایر ایرانی‌ها نیز جوایز نقدی دیگری را دریافت کردند. جالب این‌که پاداش مهماندوست با بازیکنان فوتبال ایران مقایسه شده و از سوی دیگر برخی این میزان پاداش را با جوایزی که قرار است به ورزشکاران و مربیان ایرانی اهدا شود، مقایسه کردند.

طبق اعلام مسئولان ورزش ایران به طلایی‌های المپیک ٣٠٠ سکه، به دارندگان مدال نقره ٢٠٠ سکه و به برنزی‌ها نیز ١٢٠ سکه اهدا می‌شود که در مقایسه با کشور آذربایجان در سطح پایین‌تری قرار دارد. البته برخی افراد مشهور از جمله علی کریمی بار دیگر از سرمربی ایرانی تکواندوی آذربایجان که مورد حمله رئیس فدراسیون تکواندوی ایران قرار گرفته بود، حمایت کردند. کاپیتان سابق پرسپولیس دراین‌باره نوشت: «کاش قدر داشته‌هایمان را بدانیم و از آنها استفاده کنیم و اگر استفاده نکردیم، حداقل به آنها برچسب نزنیم.»

به نظر می‌رسد رضا مهماندوست با وجود کسب موفقیت برای یک کشور دیگر همچنان از محبوبیت بالایی در ایران برخوردار است.

***

یک‌بار هم در ایران از من تقدیر نشد

شهروند| بعد از درگیری لفظی میان رضا مهماندوست و سیدمحمد پولادگر، حالا سرمربی ایرانی تیم‌ملی جمهوری آذربایجان از محبوبیت بیشتری هم برخوردار شده و از این‌که توانسته به‌عنوان یک ایرانی نشان شهرت را از الهام علی‌اف، رئیس‌جمهوری جمهوری آذربایجان دریافت کند، ابراز خوشحالی می‌کند. بعد از مراسمی که جمعه شب در باکو برگزار شد، به سراغ مهماندوست رفتیم و دقایقی با وی همکلام شدیم. در ادامه گفت‌وگوی «شهروند» را با رضا مهماندوست می‌خوانید: 

  از مراسم تقدیری که در آذربایجان برگزار شد، صحبت کنید.
از این بابت که یک ایرانی مفتخر به دریافت این مدال در تاریخ ورزش آذربایجان شده، خیلی خوشحالم. نشانی که من دریافت کردم، بالاترین نشان لیاقت در کشور آذربایجان است. نام شهرت بر روی مدال من نقش بسته که به معنای بالاترین مقام است.

از سایر ایرانی‌های حاضر در آذربایجان نیز تقدیر شد؟
بله، با دوستان دیگر در کشتی یعنی جمشید خیرآبادی و صباح شریعتی با هم بودیم. البته میلاد بیگی هم که شاگرد خودم است و مرا همراهی می‌کرد. البته سایر دوستان نشان‌های طلایی دریافت نکردند اما به آنها نیز تبریک گفتم.

خیلی از شخصیت‌های ورزشی ازجمله علی کریمی این موفقیت را به شما تبریک گفتند و البته حسرت خوردند که چرا شما در یک کشور دیگر هستید؟
پیام‌های محبت‌آمیز دوستان را دیدم و خیلی از این بابت خوشحال و ممنون هستم.  باید به صورت ویژه از علی دایی و علی کریمی، دو اسطوره تکرار نشدنی ورزش ایران و جهان تشکر کنم که مرا مورد لطف خود قرار دادند.

زمانی که در ایران بودید و با تیم‌ملی تکواندو قهرمان جهان شدید، چنین تقدیری از شما صورت گرفت؟

واقعا از این بابت بسیار غمگین هستم و بعد از مراسم نیز خیلی حال خوبی نداشتم. باید ابراز تاسف کنم به‌خاطر قدرنشناسی فدراسیون تکواندو و مسئولان ورزش کشورم چون بارها این افتخارات را در ایران کسب کردیم اما نه‌تنها این مراسم‌ها را برای تیم‌ملی برگزار نکردند، بلکه عده‌ای تنگ نظر باعث به هم ریختن تیم ما و اخراج بنده شدند. جالب این‌که بعد از آن گفتند نبودن مهماندوست مهم نیست و ما نفرات بهتری را داریم.

خیلی‌ها پاداش ٢٠٠‌هزار دلاری شما را با قرارداد فوتبالیست‌ها و حتی پاداش‌هایی که قرار است به مدال‌آوران المپیکی ایران اهدا شود، مقایسه کردند؟
واقعا نمی‌دانم چه بگویم. خدارا شکر می‌کنم که من در میان رسانه‌ها و مردم ایران جایگاه خودم را دارم. مهم ارزش دادن به این حرکت و تلاش ما بود که دیده شد. من نمی‌توانم مقایسه‌ای بین خودم و سایرین انجام دهم و بهتر است که بقیه با یک نگاه منطقی این کار را کنند.

به نظر می‌رسد که همچنان دل پُری از مسئولان فدراسیون تکواندو دارید؟
بعد از قهرمانی که با ایران در جهان به دست آوردم و بهترین مربی جهان شدم، اخراجم کردند. ٢‌سال خانه نشین شدم و در آخر هم مرا مزدور و خائن خطاب کردند. البته فدراسیون چنین نگاهی داشت و از سوی دیگر مردم همیشه پشت من بودند و از من حمایت  کردند و در همه سختی‌ها به من لطف خود را نشان دادند و به خاطر همین من شرمنده مردم شدم. دست همه کسانی که از حمایت کردند را می‌بوسم و امیدوارم روزی بتوانم دوباره به آنها خدمت کنم.

در آخر هم از برنامه آینده‌تان بگویید؛ در آذربایجان ماندنی هستید؟
بله، فعلا که قرارمان بر ادامه همکاری است و شرایط خوبی هم برای ما فراهم کرده‌اند. تا چند وقت دیگر باید اردوهای خودمان را شروع کنیم تا برای بازی‌های کشورهای اسلامی آماده شویم. البته بعد از آن هم مسابقات جهانی کره‌جنوبی را در پیش داریم که از اهمیت بالایی برخوردار است و امیدوارم بتوانیم موفقیت‌های المپیک را آن‌جا نیز تکرار کنیم. به‌هرحال من یک مربی حرفه‌ای هستم و کارم را در همین کشور تا جایی که ادامه داشته باشد، پیگیری می‌کنم.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024