پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Thursday 25 April 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Thu, 28.07.2016, 7:29


باراک اوباما از مردم آمریکا خواست همانطور که به او اعتماد کردند و هشت سال هدایت کشور را به او سپردند، هیلاری کلینتون را برای رهبری آمریکا برگزینند.

آقای اوباما که چهارشنبه شب به وقت فیلادلفیا در سومین شب کنوانسیون دموکراتها سخن می‌گفت تاکید کرد آمریکایی که او می‌شناسد، اکنون تنها می‌تواند به دست هیلاری کلینتون برای آینده‌اش هدایت شود.

آقای اوباما گفت:‌ «هیلاری از اهمیت تصمیم‌های دولت برای خانواده‌های کاری، سالخوردگان، صاحبان کسب و کارهای کوچک، سربازان، و کهنه سربازان خبر دارد.»

او در ستایش خانم کلینتون که سه‌شنبه شب طی یک رای گیری حزبی نامزدی حزب را کسب کرده بود گفت: «می‌توانم به اطمینان بگویم که هرگز یک مرد یا یک زن - نه من نه بیل کلینتون، هیچ کس - واجد شرایط‌تر از او برای ریاست جمهوری آمریکا وجود نداشته است.»

اوباما با اشاره به توانایی‌های هیلاری کلینتون گفت هیچ چیز شما را برای خدمت در اتاق بیضی کاخ سفید آماده نمی‌کند. اما یادتان باشد هیلاری قبلا در آنجا بوده است.

اشاره او به دوران بانوی اولی کلینتون و همچنین دوران وزارت خارجه است.

رئیس جمهوری آمریکا باردیگر از آمریکایی‌ها خواست به کلینتون رای دهند. او گفت من امشب از شما می‌خواهم کاری را برای هیلاری بکنید که برای من کردید. من ۱۲ سال پیش درباره امید حرف می‌زدم،‌ منظورم شما بودید.

رئیس جمهوری آمریکا افزود: من امشب اینجا را ترک کنم خیالم جمع است که حزب دموکرات در دستان قابلی است.

کنایه به ترامپ

رئیس جمهوری آمریکا در بخشی از سخنان خود از دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواهان انتقاد کرد.

او با اشاره به شعار ترامپ که می‌خواهد آمریکا را به دوران شکوه بازگرداند، گفت: آمریکا بزرگ و باشکوه هست، قبلا هم بزرگ و قدرتمند بود. من قول می‌دهم که قدرت و بزرگی ما به ترامپ بستگی ندارد.

اوباما افزود: ریگان جمهوریخواه آمریکا را یک شهر درخشان روی تپه توصیف کرد اما ترامپ می‌گوید اکنون همه چیز از بین رفته است و او می‌تواند مشکلات را حل کند. ترامپ اصلا توجه ندارد که مهاجرت غیرقانونی و نرخ جرم در پایین‌ترین مقدار در دهه‌های گذشته است.

رئیس جمهوری آمریکا سپس از مردم خواست عمل کنند و رای بدهند و نگذارند ترامپ انتخاب شود.

اوباما گفت: وقتی می‌خواهید به دونالد ترامپ واکنش نشان بدهید، هو نکنید. به جای آن بروید و رای بدهید.

اوباما از همه آمریکایی‌ها خواست برای انتخابات در پاییز شرکت کنند و به هیلاری رای بدهند. او گفت: می‌توانید خانه بنشینید و بگویید او می‌تواند. اما نه، باید بیایید و بگویید ما می‌توانیم. این کشور ما را می‌سازد.

پیام به حامیان سندرز

مانند سایر سخنرانان سه روز گذشته، اوباما به نیکی از برنی سندرز یاد کرد.

رئیس جمهوری آمریکا در سخنانی سعی کرد حامیان سندرز را هم جلب کند. او گفت می‌دانم با همه کارهای هیلاری موافق نیستید. او گاهی اشتباه کرده است. مثل من که گاهی اشتباه می‌کنم اما به هیلاری می‌شود اعتماد کرد.

رئیس جمهوری آمریکا افزود: اگر شما هم قبول دارید بی‌عدالتی هست و پول زیادی در سیاست خرج می‌شود، باید روز رای گیری به پای صندوق بیایید. و کسانی که انتخاب شدند را مسئول بدانیم که به وعده‌هایشان عمل کنند.

آقای اوباما گفت:‌ «می‌توانم بگویم که این یک انتخابات معمولی نیست. انتخابی بین احزاب یا سیاست‌ها نیست. این مجادله همیشگی بین چپ و راست نیست. این یک انتخاب بنیادی‌تر است، این انتخاباتی درباره هویت ما به عنوان یک ملت است، اینکه آیا به تجربه بزرگ آمریکا در حکمرانی مردم بر خود وفادار می‌مانیم یا نه.»

سخنرانی تیم کین

تیم کین یار انتخاباتی هیلاری کلینتون نیز چهارشنبه شب سخنرانی کرد. سناتور ایالت ویرجینیا در بخشی از سخنانش گفت پیش‌بینی نمی‌کرد که معاون هیلاری کلینتون شود.

آقای کین در سخنانش به تفاوت ترامپ و کلینتون اشاره کرد و گفت هیلاری کلینتون کسی است که از نوجوانی برای حقوق کودکان، فقرا و اقلیت‌ها تلاش کرده است، اما ترامپ چطور؟ او فقط به خودش فکر می‌کند.

یار انتخاباتی کلینتون افزود:‌ آدمی که انتهای هر جمله می‌گوید حرف من را باور کن، حتما چیزی را واقعی نمی‌گویند. او به پیمانکارانی مثل پدر من گفت بیایید آتلانتیک سیتی را بسازید. حرف من را باور کنید. اما وقتی پیمانکاران  آتلانتیک سیتی را ساختند، او اعلام ورشکستگی کرد و رفت.

این سناتور ایالت ویرجینیا همچنین از کلینتون به عنوان کسی نام برد که می‌تواند آمریکا را به پیش ببرد.

جو بایدن معاون باراک اوباما دیگر سخنران روز سوم کنوانسیون دموکرات‌ها بود.

معاون رئیس جمهور آمریکا در انتقاد از نامزد جمهوری خواهان در انتخابات گفت «دونالد ترامپ اصلا نمی‌داند چه می‌گوید» و افزود: «دونالد ترامپ سعی دارد به ما بگوید که مواظب طبقه متوسط است - دست از این حرف‌ها بردارید! این حرف‌ها یاوه است!»

وی حضور ترامپ به عنوان فرمانده کل قوای آمریکا مورد انتقاد قرار داد و گفت او کسی است که پوتین را دوست می‌داند. دیدگاه دقیق و درستی درباره مبارزه با داعش ندارد.

سخنرانی لئون پانه‌تا

بعد از ظهر چهارشنبه در جریان سخنرانی لئون پانه‌تا مدیر سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا جنجال شد.

سخنرانی آقای پانه تا که در زمان کشته شدن اسامه بن لادن رئیس سیا بود از طرف کسانی که شعار «دیگر جنگ نمی‌خواهیم» قطع شد.

همزمان شمار بزرگی از حاضران با شعار «آمریکا، آمریکا» سعی کردند صدای این معترضان را غرق کنند.

آقای پانه تا گفت:‌ «فقط یک نامزد از تجربه، تسلط به نفس و قضاوت لازم برای آنکه فرمانده کل قوا باشد برخوردار است و آن هیلاری کلینتون است.»

او همچنین در انتقاد از دونالد ترامپ گفت:‌ «ترامپ از سربازان ما می‌خواهد مرتکب جنایات جنگی شوند، شکنجه را تایید می‌کند، متحدان ما را تحقیر می‌کند و دیکتاتورها را ستایش می‌کند.»

استفان میلر مشاور دونالد ترامپ در واکنش به سخنان آقای پانه‌تا گفت:‌ «پانه‌تا شتاب هیلاری کلینتون به سوی جنگ در خاورمیانه و حمله مرگبار و فاجعه‌بار به لیبی که موید خطرات ناگوار بی احتیاطی او برای هر خانواده آمریکایی است را نادیده گرفت.»

سخنرانی مایکل بلومبرگ

مایکل بلومبرگ شهردار سابق نیویورک که در آن زمان جمهوری‌خواه بود و اکنون نامزدی خانم کلینتون را تایید کرده هم در این همایش سخن گفت.

او گفت:‌ «من به عنوان عضو هیچ حزبی اینجا نیامده‌ام، یا نیامده‌ام بر هیچ نقطه نظر خاصی مهر تایید بزنم. فقط و فقط به یک دلیل اینجا هستم:‌ توضیح دهم که چرا معتقدم واجب است هیلاری کلینتون را به عنوان رئیس جمهور بعدی انتخاب کنیم.»

او افزود:‌ «وقتی بنیانگذاران آمریکا وارد فیلادلفیا شدند تا کشور تازه‌ای بنیاد کنند، به عنوان دمکرات یا جمهوری‌خواه نیامدند یا اینجا نبودند که کسی را نامزد ریاست جمهوری کنند. آنها به عنوان افراد میهن‌دوستی آمدند که از سیاست‌گری حزبی می‌ترسیدند. حالا من می‌دانم آنها چه احساسی داشتند. من دمکرات بوده‌ام، جمهوری خواه بوده‌ام، و نهایتا مستقل شدم چون اعتقاد ندارم هیچ کدام از حزب‌ها منحصرا صاحب ایده‌های خوب یا رهبری قوی است.»

او در انتقاد از ترامپ گفت:‌ «ترامپ می‌گوید می‌خواهد کشور را مثل کسب و کارش اداره کند؟ خدا به داد ما برسد.»

او گفت که بیشترین «مایه‌ای که ترامپ دارد ریاکاری است.»

کلینتون سنگ بنای توافق را گذاشت

در کنوانسیون دموکرات‌ها چندباری سخنرانان اصلی آن، از ایران نام برده‌اند. مشابه اتفاقی که هفته پیش در کنوانسیون حزب جمهوریخواه نیز رخ داد. با این تفاوت که جمهوریخواهان از توافق هسته‌ای به عنوان یک سرشکستگی یاد می‌کردند اما دموکرات‌ها آن را نشانه‌ای از قدرت و برتری سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا عنوان کردند.

چهارشنبه در سومین روز کنوانسیون حزب دموکرات، باراک اوباما جو بایدن و تیم کین سه سخنرانی بودند که به توافق هسته‌ای ایران اشاره کردند.

باراک اوباما در بخشی از سخنانش درباره کلینتون، تاکید کرد که توافق هسته ای با هدایت و مشاوره هیلاری کلینتون صورت گرفت و به این ترتیب جهان را از خطر دسترسی ایران به سلاح هسته‌ای نجات داد.

جو بایدن که بخش اصلی سخنانش به ناتوانی ترامپ در سیاست خارجی اشاره داشت، در میان موفقیت‌های کلینتون، به کشتن اسامه بن لادن اشاره کرد و سپس گفت توافق هسته‌ای با ایران یکی دیگر از موفقیت‌های کلینتون بود.

اما تیم کین یار انتخاباتی کلینتون با اینکه در دولت حضور ندارد و سناتور کنگره است، از این توافق به عنوان موفقیت کلینتون تمجید کرد. او شرح داد که هیلاری کلینتون همواره به اوباما درباره پرونده هسته‌ای توصیه می‌کرده و در نهایت به توافق هسته‌ای ختم شد.

آقای کین در حالی سخن می‌گفت که او از جمله دموکرات‌های فعال در سنا بودند که خواستار اجرای توافق هسته‌ای با ایران شده بودند.

انتقادات جمهوریخواهان

برخلاف رویکرد مثبت دموکراتها، اما هفته پیش جمهوریخواهان هربار به سیاست خارجی اشاره کردند،‌ از توافق هسته ای ایران نیز انتقاد کردند.

برخی از جمهروریخواهان پیشتر گفته بودند اگر موفق شوند ، توافق هسته ای را پاره می کنند. هرچند ترامپ شخصا به این شدت واکنش نداد اما او هم گفت این توافق بد است و باید تغییر کند.

دکتر بن کارسون،‌رقیب سابق ترامپ که در نهایت کناره گیری کرد روز جمعه به صدای آمریکا گفت جهوریخواهان توافق هسته ای را قبول ندارند و اساسا مذاکره با یک دولت تروریستی را قبول ندارند

ایران و کشورهای پنج بعلاوه یک،‌تیرماه سال گذشته بعد از ده سال ماجرا جویی هسته ای جمهوری اسلامی ایران به توافق رسیدند. ایران فعالیت های مشکوک هسته ای را کاهش داد و در مقابل آمریکا و غرب تحریم های فراگیر علیه برنامه هسته ای ایران را برداشتند.

***

باراک اوباما: ترامپ معلومات ابتدایی در باره جهان را هم نمی‌داند

رییس‌جمهوری آمریکا در مصاحبه با شبکه خبری ان.بی.سی با انتقاد از دونالد ترامپ، نامزد جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا گفت: این مرد اطلاعات و دانش اولیه جهان را هم نمی‌داند و این ترسناک است.

به گزارش ایسنا، باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا در مصاحبه خود با برنامه «امروز» شبکه خبری ان.بی.سی گفت: دونالد ترامپ اطلاعات اولیه چون تفاوت میان شیعه و سنی در خاورمیانه را هم نمی‌داند. این مساله من را می ترساند که رییس جمهوری آینده آمریکا حتی این اطلاعات پایه را هم ندارد.

اوباما که پیشتر به صورت مطمئن گفته بود ترامپ در انتخابات نوامبر پیروز نخواهد شد در این مصاحبه گفت که احتمال دارد وی برنده شود و گفت: هرچیزی ممکن است. به نظر می رسد که یک اتفاق احمقانه رخ می دهد. این طبیعت دموکراسی است مردم رای ‌می‌دهند و حرف خود را می‌زنند.

رئیس‌جمهور آمریکا درباره انتخاب ترامپ به عنوان نامزد جمهوری‌خواهان برای انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: به نظر من هر کسی که پا در مبارزات انتخاباتی می گذارد اگر نگرانی نداشته باشد ( و بیش از حد از خود مطمئن باشد) ممکن است در نهایت شکست بخورد. بنابراین توصیه من به دموکراتها این است ، البته لازم نیست به هیلاری کلینتون چنین توصیه ای بکنم زیرا او این مسئله را خوب می داند، در هر حال توصیه من این است تا زمانی که همه رای ها به صندوق ریخته و شمارش شود نگران باشید، زیرا همانطور که می دانید یکی از خطراتی که در انتخابات وجود دارد این است که افراد چالش انتخابات را جدی نگیرند و در خانه بمانند و همین باعث شود نتیجه بر خلاف انتظارمان شود.

اوباما درباره پیروزی ترامپ و دستیابی وی به اسرار هسته‌ای گفت کدهای هسته‌ای به کنار، آنچه به نظر من وحشتناک است، رئیس جمهوری است که مسائل مربوط به کارش را نداند و تمایلی هم نداشته باشد آن را یاد بگیرد. اگر به همه کنفرانس‌های خبری یا به مناظراتش گوش کنید، سوالاتی درباره معلومات ابتدایی درباره جهان و اینکه سه گانه هسته‌ای چیست یا اینکه کشورها در کجا قرار دارند ، تفاوت سنی و شعیه در جهان اسلام چیست، اینها مسائلی هستند که او نمی داند و به نظر هم نمی رسد وقتی برای یادگیری آنها گذاشته باشد.

منابع: بی بی سی، صدای آمریکا، ایسنا



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024