جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Friday 26 April 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Tue, 08.09.2015, 17:37


صدای آمریکا: در حالی که قانون‌گذاران آمریکایی پس از یک ماه تعطیلی کنگره به محل کار خود باز گشته‌اند و در صدر برنامه‌های روز سه شنبه کنگره رسیدگی به توافق هسته‌ای با ایران است، ۴۱ سناتور دموکرات از توافق اتمی ایران اعلام حمایت کرده‌اند.

روز دوشنبه، ران وایدن از ایالت اوریگان و ریچارد بلومنتال از کنتیکت و‌گری پیترس از می‌شیگان از توافق حمایت کردند و تعداد سناتورهای حامی توافق را به ۴۱ نفر رساندند که عملا به این معنا است که آن‌ها می‌توانند مانع رای گیری مصوبه رد توافق اتمی ایران در کنگره تحت کنترل جمهوریخواهان شوند.

سناتور هری رید، رهبر اقلیت سنای آمریکا و حامی توافق اتمی با ایران روز سه شنبه گفت با رد توافق اتمی سیاست اولویت داشتن دیپلماسی را رد کرده‌ایم.

قانون گذاران تا ۲۶ شهریور، (۱۷ سپتامبر) فرصت دارند در مورد توافق اتمی قدرت‌های جهانی با ایران، رای گیری کنند.

جمهوریخواهان یک صدا از این توافق انتقاد کرده و گفته‌اند آن را رد خواهند کرد.

اما باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا گفته است در صورتی که اعضای کنگره طرح رد توافق را تصویب کنند، او چنین مصوبه‌ای را وتو خواهد کرد. آقای اوباما اکنون از میزان کافی حمایت سناتورهای دموکرات برای آنکه وتوی او به قوت خود باقی بماند، برخوردار است.

اکنون با حمایت ۴۱ سناتور، شاید اصلا نیازی به وتوی رئیس جمهوری برای اجرای توافق نباشد.

باراک اوباما پس از رای گیری در کنگره تا ۲۲ روز فرصت دارد که در صورت نیاز آن را وتو کند.

همزمان با بررسی توافق در کنگره، رویدادهای بسیاری در آمریکا در حمایت و در مخالفت با توافق اتمی ایران جریان دارد.

روز سه شنبه دیک چنی، معاون رئیس جمهوری آمریکا در دوران جرج بوش به شدت از توافق اتمی با ایران انتقاد کرد و به نوعی گفت آمریکا باید اقدام به تهدید نظامی ایران برای متوقف کردن برنامه هسته‌ای این کشور کند.

مخالفان توافق اتمی در آمریکا می‌گویند این توافق مانع دستیابی ایران به سلاح اتمی نمی‌شود و دست ایران را برای نفوذ بیشتر در خاورمیانه باز می‌گذارد. اما دولت باراک اوباما می‌گوید این توافق بهترین گزینه موجود برای بازداشتن ایران از دستیابی به سلاح اتمی است.

صدای آمریکا به طور زنده گفتگوهای مربوط به بررسی توافق اتمی ایران در کنگره آمریکا و رویدادهای جانبی مربوط به آن را پوشش می‌دهد.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024