پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Thursday 25 April 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Tue, 10.09.2013, 8:08


دویچه وله: سوزان رایس حمله نظامی به سوریه را برای هشدار به ایران ضروری می‌داند. وزیر امورخارجه سوریه با پیشنهاد روسیه موافقت کرده تا اسلحه شیمیایی خود را تحت نظارت بین‌المللی قرار دهد، آمریکا سرگرم بررسی این پیشنهاد است.

سوزان رایس، مشاور امنیت ملی باراک اوباما، روز دوشنبه (۹ سپتامبر) گفت که ایالات متحده ناگزیر است به سوریه حمله کند تا جمهوری اسلامی ایران دریابد که نمی‌تواند به راحتی به برنامه هسته‌ای خود ادامه دهد.

سوزان رایس گفت که ایالات متحده از نظر اخلاقی خود را در برابر کاربرد سلاح شیمیایی در سوریه متعهد می‌بیند. نظر ایالات متحده اطمینان دارد که رژیم بشار اسد با کاربرد اسلحه شیمیایی صدها نفر از شهروندان سوری را به قتل رسانده است. به عقیده مقامات آمریکایی دستور حمله شیمیایی از طرف شخص بشار اسد صادر شده است.

خانم رایس با اشاره به وجه دیگر ضرورت حمله نظامی به سوریه گفت که ایالات متحده در نگرانی نسبت به برنامه هسته‌ای ایران با کشورهای اتحادیه اروپا و اسرائیل شریک است. او تصریح کرد: «ما به ایران اجازه نمی‌دهیم که به سلاح اتمی دست یابد.»

مشاور امنیتی رئیس جمهور در بنیاد نظرسنجی “نیو آمریکا” اظهار داشت: «همان طور که رئیس جمهور گفته است تمام گزینه‌ها همچنان روی میز است و زمامداران ایران باید بدانند که ما در این قضیه جدی هستیم.»

خانم رایس در این رابطه افزود: «اگر ما در برابر متحد نزدیک ایران (یعنی سوریه) که سلاح کشتار جمعی به کار برده، سکوت کنیم، ایران تصور می‌کند که ما از اقدام مقتضی عاجز هستیم.»

مشاور امنیتی کاخ سفید همچنین افزود که سوریه دارای “بزرگترین زرادخانه اسلحه شیمیایی در جهان” است و این اسلحه می‌تواند روزی علیه آمریکا و متحدان آن به کار رود یا به دست نیروهای تروریست بیافتد.

پی‌گیری اوباما در جلب موافقت کنگره

باراک اوباما همچنان می‌کوشد موافقت کنگره و افکار عمومی را برای حمله نظامی به سوریه جلب کند.

کنگره ایالات متحده بحث درباره نحوه برخورد با نظام بشار اسد را شروع کرده است. برخی از نمایندگان همچنان با ضربه نظامی مخالف هستند و گزینه‌های دیگری را به جای حمله نظامی پیشنهاد می‌کنند. در آخرین تحول خبر می‌رسد مجلس سنا که قرار بود روز چهارشنبه (۱۱ سپتامبر) در این باره رأی‌گیری کند، این تاریخ را عقب انداخته است.

آمریکا رژیم بشار اسد را برای حمله شیمیایی به غوطه در نزدیکی دمشق مسئول می‌داند. در آن حمله به گفته برخی از منابع نزدیک به مخالفان رژیم سوریه ۱۴۲۹ نفر کشته شدند که یک سوم آنها کودک بودند.

حمایت وزیر خارجه پیشین

هیلاری کلینتون، وزیر خارجه پیشین ایالات متحده، از موضع باراک اوباما مبنی بر ضرورت حمله نظامی به سوریه پشتیبانی کرد و از نمایندگان کنگره خواست که با تصویب قطعنامه‌ای از رئیس جمهور حمایت کنند.

خانم کلینتون، که گفته می‌شود نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ است، تصریح کرد رژیم سوریه که علیه شهروندان خود اسلحه شیمیایی به کار برده باید تنبیه شود. او همچنین تاکید کرد که سوریه باید زرادخانه شیمیایی خود را زیر نظارت بین‌المللی قرار دهد.

دعوت به اجلاس شورای امنیت

بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل گفت که شورای امنیت باید از سوریه بخواهد تمام اسلحه شیمایی خود را زیر نظارت بین‌المللی نابود کند. بدین سان او از یک پیشهاد روسیه برای کاهش دادن بحران حمایت کرد.

جان کری، وزیر خارجه ایالات متحده پیشنهاد کرده بود که سوریه باید ظرف یک هفته تمام زرادخانه شیمیایی خود را زیر نظارت بین‌المللی نابود کند. او گفته بود که این تنها راه جلوگیری از حمله نظامی به سوریه است، اما او افزوده بود که “سوریه این کار را انجام نخواهد داد”.

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، به دولت سوریه توصیه کرد که از این پیشنهاد آمریکا استقبال کند.وزارت خارجه سوریه بی‌درنگ با این پیشنهاد موافقت کرد. ولید معلم، وزیر خارجه سوریه گفت که بازرسان بین‌المللی می‌توانند از تمام ذخایر اسلحه کشور او بازرسی به عمل آورند.

در این میان کاخ سفید نیز از پیشنهاد مزبور استقبال کرده، اما گفته است “ما حق داریم نسبت به موافقت رژیم سوریه تردید کنیم”.

نیروهای اپوزیسیون مخالف رژیم اسد نیز گفته‌اند که رژیم سوریه تنها به دنبال فرصتی تازه برای فریب دادن جامعه بین‌المللی و گریز از حمله نظامی است.

***

دنیس راس: اگر به سوریه حمله نکنیم باید در آخر با ایران بجنگیم

دنیس راس مشاور خاورمیانه ای سابق اوباما(2009-2011) با انتشار مطلبی در روزنامه واشنگتن پست ضمن دفاع از ایده حمله به سوریه، نوشت که در صورت عدم حمله به سوریه ، باید در آینده بر سر برنامه هسته ای ایران با این کشور وارد جنگ شویم.

به گزارش عصر ایران راس با  رد دلایل مخالفان جمهوریخواه و دموکرات حمله به سوریه در کنگره آمریکا، نوشت : از نظر مخالفان این حمله، هزینه های احتمالی حمله می تواند آن قدر بالا و غیر قابل پیش بینی باشد که ریسک اقدام نظامی را بالا ببرد.

راس با استدلال این نکته که اگر با وجود هشدار و خط قرمز سابق ترسیم شده از سوی اوباما ، آمریکا از حمله به سوریه سرباز زند، هزینه های مترتب چنین اقدامی کمتر از هزینه های اقدام نظامی علیه سوریه نخواهد بود.

راس “جسورتر” شدن کشورها برای استفاده از سلاح شیمیایی را یکی از این هزینه ها دانسته و از سوی دیگر نکته مهم تر را در عدم حمله احتمالی به سوریه، درگیر شدن احتمالی آمریکا با ایران در آینده می داند.

از نظر راس در صورتی که آمریکا به سوریه حمله نکند، مقامات ایران در جدیت این ادعای دولت اوباما که :”همه گزینه ها از جمله گزینه نظامی روی میز است” تردید خواهند کرد و بر این باور خواهند بود که در صورت تلاش برای دست یابی به سلاح هسته ای از گزینه نظامی خبری نخواهد بود و تنها باید فشارهای اقتصادی و تحریمی را تحمل کنند.

راس با این استدلال نتیجه می گیرد در این صورت تندروها در ایران به دولت روحانی فشار وارد خواهند کرد و اجازه نخواهند داد رییس جمهور میانه روی ایران راه مصالحه و حل وفصل مساله هسته ای را در پیش گیرد ؛چرا که در این صورت اقدام احتمالی نظامی علیه ایران زیر سوال خواهد رفت.

مشاور خاورمیانه ای سابق اوباما در ادامه می نویسد در این صورت ، اسراییل بیکار نخواهد نشست و نظاره گر نخواهد بود تا ایران با دست یابی به سلاح هسته ای موجودیتش را در خاورمیانه به چالش بکشد، دولت تل آویو همان گونه که بارها اعلام کرده دست به اقدام نظامی علیه ایران خواهد زد و آمریکا نیز وادار خواهد شد وارد جنگ شود.

راس با ترسیم چنین سناریوی احتمالی، چنین نتیجه می گیرد که مخالفان حمله به سوریه که می گویند این حمله هزینه زا است باید هزینه های عدم حمله به سوریه را نیز که به نظر می رسد بسیار بیشتر از هزینه های اقدام نظامی علیه سوریه است، مورد نظر قرار دهند.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024