جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - Friday 19 April 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Fri, 26.07.2013, 6:20


جمعه ۴ مرداد ۱۳۹۲

وزارت دارایی آمریکا نام صدها قلم از تجهیزات پزشکی و درمانی را به فهرست کالاهای مجاز برای صادرات به ایران افزوده است.

این وزارتخانه پنج‌شنبه ۲۵ ژوئیه، ۳ مرداد، در بیانیه‌ای اعلام کرد که با وجود اجرای تحریم‌های شدید علیه ایران، آمریکا خود را متعهد به “برقراری مبادلات بشردوستانه” می‌داند.

به گزارش بی بی سی، وزارت دارایی ایالات متحده همچنین دستورالعملی برای مطلع‌کردن شرکت‌های داروسازی و تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی از استثناهای در نظر گرفته شده بر تحریم‌های ایران، منتشر کرده است.

دیوید کوهن، معاون ضد تروریسم وزارت دارایی آمریکا، افزوده‌شدن صدها قلم از تجهیزات پزشکی به مجوز عمومی صادرات به ایران را بخش مهمی از سیاست تحریم این کشور عنوان کرده است.

آقای کوهن گفت: “حتی با این که به اعمال تحریم‌های شدید علیه حکومت ایران ادامه می‌دهیم، از مبادلات بشردوستانه قانونی حراست خواهیم کرد.”

شورای ملی ایرانیان آمریکا، نیاک، با صدور بیانیه‌ای از این اقدام استقبال کرده است.

به نوشته بیانیه نیاک، “اجازه صدور تجهیزات پزشکی بیشتر به ایران قدم مثبتی رو به جلوست که نشان می‌دهد دولت اوباما در پی مقابله با بحران انسانی رو به افزایش در ایران است.”

نیاک همچنین خواهان رفع انسداد از مجاری بانکی برای تسهیل مبادلات انسان‌دوستانه با ایران شد.

اجازه کلی به جای اجازه موردی

بسیاری از تجهیزاتی که به فهرست مجوز عمومی صادرات به ایران اضافه شده‌اند، کالاهایی هستند که پیش‌تر نیز فروش آنها به این کشور مجاز بود ولی به طور موردی نیاز به دریافت اجازه از وزارت دارایی داشت.

این مجوز عمومی علاوه بر لوازم ابتدایی پزشکی مانند سرنگ، سوند و گوشی، شامل تجهیزات پیشرفته مانند دستگاه‌های نوار قلب و نوار مغز، وسایل آزمایشگاهی، رادیولوژی و دستگاه‌های فیزیوتراپی است.

فهرست اولیه مجوز عمومی صادرات به ایران، پاییز سال گذشته در اکتبر ۲۰۱۲ منتشر شده بود.

وزارت دارایی آمریکا همچنین با صدور دستورالعملی، ضوابط معاملات مربوط به محصولات کشاورزی و خوراکی، تجهیزات پزشکی و دارو با ایران را برای تولیدکنندگان و موسسه‌های مالی روشن کرده است.

بر اساس این دستورالعمل، در صورتی که منشاء پول مبادله‌شده در معاملات انسان‌دوستانه بانک مرکزی ایران یا بانک‌های تحریم‌نشده این کشور باشد، شامل مجازات‌های در نظر گرفته شده در تحریم‌های آمریکا نخواهند شد.

وزارت دارایی آمریکا در بیانیه خود با اشاره به تلاش‌های صورت‌گرفته از سوی این کشور برای برقرار کردن شرایط مبادلات انسان‌دوستانه، حکومت ایران را در رابطه با کمبودهای گزارش‌شده در این کشور، مقصر دانسته است.

بنا بر اعلام این وزارتخانه، بانک مرکزی ایران از ذخایر ارزی لازم برای تسهیل تجارت خارجی برخوردار است.

ناظران با اشاره به کمبود دارو و تجهیزات پزشکی در ایران، بزرگ‌ترین مانع بر سر واردات این نوع کالا را تحریم‌های بانکی و جریمه‌های اعمال‌شده بر موسسه‌های مالی طرف معامله با این کشور کلیک می‌دانند.

به گفته آنها، به رغم مجوز صادر شده برای انجام معاملات انسان‌دوستانه، این‌گونه فعالیت‌ها برای بانک‌ها و موسسه‌های مالی خارجی، پرهزینه و پر خطر است و بسیاری از آنها صرفا از مبادلات مالی با ایران خودداری می‌کنند.

تحریم‌های بانکی و نفتی ایالات متحده و اتحادیه اروپا علیه ایران، این کشور را با دشواری‌های عمده اقتصادی مواجه کرده است.

این تحریم‌ها برای واداشتن ایران به اجرای قطع‌نامه‌های سازمان ملل متحد وضع شده‌اند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد از ایران خواسته است غنی‌سازی اورانیوم را متوقف کند.

اسرائیل و کشورهای غربی درباره احتمال گرایش ایران به تولید سلاح اتمی ابراز نگرانی می‌کنند.

ایران همواره چنین اتهاماتی را رد کرده و بر حق خود برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای تاکید کرده است.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024