سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Tuesday 23 April 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Sat, 20.04.2013, 22:23


منابع گزارش: بهارنیوز، روز نو

سخنان مهم سید‌محمد خاتمی در دیدار با گروهی از ایثارگران

رییس‌جمهور سابق كشورمان امروز (شنبه) دردیدار با گروهی از ایثارگران با بیان اینكه قبل از هرچیز باید به توقعاتی كه از رئیس جمهور آینده داریم بپردازیم ابراز داشت: كسی كه رئیس‌جمهور می‌شود رئیس‌جمهوری اسلامی ایران است و به هیچ وجه نمی‌توان از او توقع داشت مقابل نظام بایستد.

به گزارش خبرنگار بهارنیوز، سیدمحمد خاتمی افزود: درواقع این نظام مبنایی دارد به نام قانون اساسی. البته هیچ اشكالی ندارد كه كسی به قانون اساسی نقد داشته باشد اما مبنای نظم ما قانون اساسی است. همین قانون اساسی یك اصلی دارد به نام اصل ولایت فقیه كه همه ما به آن پایبندیم و چنانچه این اصل را حذف كنیم یك نظریه فقهی می‌شود در مقابل سایر نظریات فقهی دیگر. این اصل وجود دارد و همه ماهم باید به آن اعتقاد داشته باشیم.  آقای خاتمی ضمن تاكید بر جایگاه ملت و حقوق مردم در قانون اساسی افزود: در كنار مبحث ولایت فقیه حقوق ملت نیز مطرح شده است و در ادامه همین مسئله اعلام شده است كه همه امور از طریق انتخابات صورت می‌گیرد.

بخش‌هایی دیگر از اظهارات امروز آقای خاتمی به نقل از خبرنگار بهارنیوز كه در این جلسه حضور داشت را بخوانید با این توضیح كه به دلیل اهمیت و فوریت خبر، اظهارات ایشان به شكل كوتاه شده، چكیده و پراكنده می‌باشد:

*  رئیس‌جمهور هم مجری قانون است و هم یك وظیفه نظارتی دارد در مقابل انحرافات و نقض قوانین.

*  مشكل اصلی مان نقض قوانین در همه ابعاد است. ای كاش یك دادگاه قانون اساسی داشتیم با قضات و حقوق دانان و كارشناسان بی طرف و خبره تا همه قوانین را اجرا كنند وناقضان قانون مجازات شوند.(ضمانت اجرا و... )

*  ما با تهدیدهای مختلف روبرو هستیم و فشارهای خارجی و دچار انزوای بین المللی شدیم. ساز و كار خروج از بحران مشخص است. باید بایك سیستم تعاملی و با پایبندی به اصول و ارزش‌های ملی و منافع ملی با جهان روبرو شویم...

* مسائل هسته‌ای...  در زمان ما (دولت اصلاحات) بود كه استفاده از تكنولوژی هسته ای برای نخستین بار به رسمیت شناخته شد. ما دنیا را تحریك نكردیم میلیاردها دلار خرج شد. اعتماد سازی بین المللی شد.

* بیانات رهبری مبنی بر داشتن، حكمت، مصلحت و عزت باید سرلوحه همه كارها باشد.

*  جنگ تحمیلی به ما خسارات مادی فراوان زد اما دلبستگی به ایران و اسلام و ارزش‌ها را بیشتر كرد یك مادر با افتخار فرزندش رو به جنگ می‌فرستاد همدلی و همبستگی بیشتر بود.

*  الان جدای از مشكلات و بحران‌های مختلف اقتصادی و سیاسی و بین المللی، اعتمادها هم از بین رفته است. بهترین افراد نظام و زجركشیده‌های انقلاب در زندانند. باید به سرمایه‌های اجتماعی بها داده بشود. ما الان شاهد فساد اجتماعی در همه لایه‌ها هستیم.

* بنیان اقتصاد لطمه دیده است. سازمان برنامه را كان لم یكن كردند. سازمان برنامه قلب تپنده تصمیمات مختلف و برنامه‌های گوناگون درمسیر توسعه بود.

*  در دوره اصلاحات چشم انداز بیست ساله زمان ما تدوین شد و شاهكارش هم برنامه چهارم توسعه بود. ظرف چهارسال با ۱۰۰ میلیارد دلار رشد ۸ درصدی اقتصاد تورم یك رقمی و ایجاد ۷۰۰۰۰۰ شغل، حساب ذخیره ارزی برای كنترل نوسان‌های ارزی و...

*  باید از همه نیروها استفاده كنیم دیگر نباید شاهد آمدن یك جریان سركار باشیم و باید بدانیم كه دیگر یك جریان منحصرا نمی تواند مملكت ار اداره كند. هرچند سلایق مختلف باشد اما در مقام اجرا می‌توان شاهد یك جامعیت در مدیریت كشور بود و دولتی كه از همه نیروهای كارآمد از تمام گروه‌ها استفاده كند.

* چرا بهترین جوانان ما با بهانه‌های عجیب و غریب در زندان‌اند؟

* چرا باید آقایان موسوی و كروبی در حصر باشند؟ معقول این بود كه شروطی كه داشتیم بگوییم آزادی زندانیان، انتخابات سالم و آزاد تبدیل فضای امنیتی به سیاسی و رفع حصر. البته من شرایط یك انتخابات آزاد و رقابتی را گفتم. مقصودم شرط گذاری برای انتخابات نبود. من شخصا به عنوان یك شهروند این كشور از ماحصل یك انتخابات سالم توقع آزادی زندانیان سیاسی باز شدن فضای امنیتی و تبدیل آن به فضای باز، نزدیكی دل‌ها ورفع كدورت‌ها و كینه‌ها را خواهم داشت...

*  مطمئنم همه اینها كه هزینه داده‌اند به دنبال انتقام و كینه توزی علیه نظام نیستند بلكه برایشان تغییر این فضا مهم است. البته در این فضا من معتقدم همگی باید به قانون اساسی پایبند باشند و هركسی درجای خودش باشد.

* در كشور، تهمت، پرونده سازی و دروغ شده یك ارزش، دائم ما را به انواع تهمت ها، جاسوس سیا، موساد، ام آی سیكس، سوروس ووو...  مورد هجمه قرار می‌دهند و یك فضایی هم برای دفاع وجود ندارد. یك بار محاكمه كنید اگر واقعا وجود دارد تا معلوم بشود.

* همین علی آقای مطهری هم بنده خدا صحبت‌ها و انتقاداتی كرده است. فرزند شهید مطهری است. همه هم می‌دانند عنصر باسواد، معتقد و معتدلی است ببینید چه نسبت‌هایی به ایشان زده‌اند؟ سالهاست می‌گوییم و فریاد می‌كشیم فضای تبلیغاتی جامعه باید از دروغ پردازان و پرونده سازان و فحاشان پاك بشود اما همچنان مصونیت آهنین دارند و طرف مقابل هم حتی اجازه دفاع ندارد!

* كارشناسان و اساتید دانشگاهی گزارشی داده‌اند به ما كه حداقل چهار سال طول می‌كشد كه تازه برسیم به نقطه صفر برنامه چهارم! یعنی فردا نه تورم شما یك رقمی می‌شود نه اشتغال انفجاری ایجاد و نه مشكلات بین‌المللی و خارجی‌تان به این سادگی‌ها رفع می‌شود. تازه اگر همه نیروها با هم همكاری كنند از رهبری تا همه اركان توقع معجزه نباید داشته باشیم.

* رویكردهای سیاسی، امنیتی- اطلاعاتی بوده است كه ما را به این روز كشانده... اگر این رویكردها عوض شود می‌شود كار كرد اما اگر نشود محال است بتوان كاری كرد. بنده نشانی از تغییر رویكردها هم نمی‌بینم... البته هركس می‌خواهد كار كند باید هماهنگ با رهبری كار كند و رهبری او را بخواهد و یا لااقل مقابل او نباشد. البته اگر كوچك‌ترین نشانی از تغییر‌ها وجود داشت می‌شد برای حضور در عرصه فكر كرد اما متاسفانه هیچ علامتی دیده نمی‌شود.

*  اما نكته دوم امیدهایی است كه ایجاد شده است. واقعیت این است كه نمی‌گذارند وارد صحنه شویم. اینها هم شوخی است كه موج ایجاد شود و فلان و فلان... اگر هم ایجاد شود و فرضا بنده هم آمدم ناراحتی و نگرانی آنها بیشتر می‌شود و هزینه‌اش را بر سر شما خالی می‌كنند و این هزینه، هزینه بی‌نتیجه‌ای خواهد بود. شخصا برای من هزینه‌ای كه بابت ورود اشخاصی چون من به مردم و كشور تحمیل شود، غیرقابل تحمل است. خصوصا وقتی آنها نمی‌خواهند و نمی‌گذارند، چگونه می‌توان آمد و از آن بالاتر چگونه می‌توان مملكت را با این همه مشكل و معضل به پیش برد؟... فرض بگیریم برای آمدن ما هزینه می‌دهیم كه مثبت شود، اما نه اینكه هزینه بدهیم كه بدتر شود.

*  مگر آقای موسوی بعد از ۲۰ سال دوری از سیاست نگفت: او برای نجات نظام آمده، در حالیكه اینها می‌گویند او برای براندازی آمده بود!

* من اگر بخواهم بیام چهارچوب‌های خودم را دارم. در چهارچوب نظام و رهبری كار كردن از اصول كاری من است. اما اگر من بیایم و بخش‌هایی عمده از نظام موافق نباشند تمام دستگاه هایشان را علیه من راه خواهند انداخت.

* در دوره‌های قبل (۷۶ تا ۸۰) كار كردن راحت تر بود و آقای هاشمی زیر ساخت‌های مناسبی فراهم كرده بودند اما الان، چه؟ مردم هم توقع دارند همه چیز یك شبه عوض شود و این فشارها را تشدید خواهد كرد.

*  در مقابل این همه لطف و احساس مردم و شما ایثارگران عزیز بنده كوچك هم هر فداكاری حاضرم بكنم تا خدمتی كرده باشم. اما همه قرائن و شواهد می‌گویند نمی‌گذارند، به همین دلیل به نظرم شخصیتی كه كارآمد است اما حساسیت كمتری روی اوست بهتر می‌تواند كار كند...



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024