چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Wednesday 24 April 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Sun, 20.01.2013, 19:42

رد صلاحیت‌ها با فشار نهادهای امنیتی صورت گرفته است


ایران امروز: در اعتراض به ردصلاحیت‌های گسترده نامزدهای انتخابات نظام پزشکی، علی تاجرنیا از عدم حضور اصلاح‌طلبان در این انتخابات خبر داد.

علی تاجرنیا  روز یکشنبه اول بهمن ۱۳۹۱ به خبرگزاری ایلنا گفت:  اگر هیات‌های مرکزی نظارت بر انتخابات تغییری در تصمیمات خود مبنی بر رد صلاحیت کاندیداهای اصلاح طلبان ندهند، عملا آنها امکانی برای ارایه لیست دراین انتخابات را ندارند. ‌

براساس گزارش روز چهارشنبه ۲۷ دی‌ماه روزنامه «بهار» بیش از ۱۵۰ نفر از نامزدهای انتخابات نظام پزشکی رد صلاحیت شده‌اند. در میان رد صلاحیت‌ها شده‌ها  اسامی کسانی چون دکتر مصطفی معین، نامزد سابق انتخابات ریاست جمهوری  و دکتر ظفرقندی، دبیر انجمن اسلامی جامعه پزشکی، دکتر عباس کبریایی زاده عضو فعلی هیات مدیره انجمن داروسازان ایران، دکتر سیدتقی نوربخش رئیس انجمن جراحان ارتوپدی ایران و عضو فعلی شورای عالی نظام پزشکی، محمدرضا نوروزی قائم مقام این سازمان و رئیس صندوق رفاه سازمان نظام پزشکی، دکتر خلیل علیزاده رئیس بیمارستان آتیه و عضو فعلی هیات مدیره نظام پزشکی تهران دیده می‌شود.

دکتر تاجرنیا به ایلنا گفته است: البته هنوز یک مرحله باقیمانده است و آن رسیدگی به شکایات نامزد‌ها از سوی هیات‌ مرکزی نظارت برانتخابات است که البته من هیچ امیدی ندارم که بخواهند تغییری در تصمیمات گرفته شده انجام دهند‌. ‌

تاجرنیا حضور «ائتلاف سپید» در انتخابات سازمان نظام پزشکی را مشروط بر این دانست که تغییری در تصمیم هیات‌‌های نظارت شهرستان صورت بگیرد و هیات مرکزی نظارت نیز جمعی ازکاندیدا‌ها را تایید صلاحیت کند.

«ائتلاف سپید» شامل فهرست اصلاح‌طلبان، سبزها و دیگر چهره‌های مستقل بود که بسیاری از آنها از سوی
«هیات مرکزی نظارت بر انتخابات نظام پزشکی» رد صلاحیت شده‌اند.

تاجرنیا در ادامه درمورد برخی شایعات مبنی بر تحریم انتخابات سازمان نظام پزشکی ازسوی اصلاح طلبان گفت‌: من لفظ تحریم را برای انتخابات صنفی همچون انتخابات نظام پزشکی به مصلحت نمی دانم اما وقتی امکان ارایه لیست برای اصلاح طلبان نیست، طبیعی است که امکان حضور آنها در انتخابات نظام پزشکی وجود ندارد‌. ‌

وی خاطرنشان کرد: انصراف دکتر رضا ملک‌زاده از کاندیداتوری نیز دقیقا در همین راستا بود زیرا وقتی چهره‌های قوی در لیستی وجود ندارد اگر یک نفر هم حتی به هیات مدیره تهران راه یابد عملا نمی‌تواند اثربخشی داشته باشد‌.

تاجرنیا همچنین درپاسخ به سوالی مبنی براینکه آیا احتمال ائتلاف بین اصلاح طلبان و کاندیداهای مستقل وجوددارد، تصریح کرد‌: در حال حاضر عدم حضوراصلاح طلبان در انتخابات نظام پزشکی قوی‌تر است زیرا کاندیداهای مستقلی که بتواند رای بیاورند و آن استانداردهای حداقلی را داشته باشند متاسفانه خیلی کم دیده می‌شود.

وی بابیان اینکه کاندیداهای مستقل خیلی افراد شناخته شده‌ای نیستند، افزود: البته خیلی از آن‌ها ممکن است نخواهند مورد حمایت گروهی که وجهه سیاسی دارد قرار بگیرند، بنابراین نمی‌توانیم به این صورت به انتخابات نظام پزشکی ورود پیدا کنیم.

وی در ادامه به کاندیداهای رد صلاحیت شده اصلاح طلبان در ششمین انتخابات سازمان نظام پزشکی اشاره کرد و افزود: دکترمعین، ظفرقندی، نوربخش، بیات، ابراهیم تکانجانی، غلامرضا انصاری و به احتمال خیلی زیاد دکتر علیزاده رد صلاحیت شده‌اند.

تاجرنیا افزود: به دلیل اینکه رویکرد اصلاح طلبان در انتخابات نظام پزشکی سیاسی نبود با وجود چهره‌های موجه و رای آوری همچون محمدرضا خاتمی، شکوری راد، بهزادیان‌نژاد وهمچنین بنده که منتخب اول دنداپزشکان کشور در انتخابات اخیر بودم در این دوره ازانتخابات نظام پزشکی ثبت نام نکردیم.

رییس ستاد انتخاباتی ائتلاف سپید تاکیدکرد: محدودکردن دایره انتخاب کنندگان با حذف برخی کاندیدا‌ها ازسوی هیات مرکزی نظارت باعث کم شدن مشارکت وحضور پزشکان درششمین دوره انتخابات نظام پزشکی می‌شود.


گزارش «روزنامه بهار» از رد صلاحیت کاندیداهای مستقل و اصلاح‌طلبان

چهارشنبه ۲۷ دی‌ماه ۱۳۹۱


ظفرقندی: باحذف بخشی از کاندیداها، انتخابات نظام پزشکی ناسالم و دستوری می‌شود

درحالی که نتایج بررسی صلاحیت کاندیداهای ششمین دوره انتخابات نظام پزشکی کشور امروز به‌طور رسمی اعلام می‌شود اما فضاسازی رسانه‌های محافظه‌کار در روزهای اخیر نشان می‌دهد که حذف گروهی از کاندیداها به بهانه فعالیت‌های سیاسی، کلید خورده است.

ششمین دوره انتخابات نظام پزشکی اسفند امسال برگزار می‌شود در شرایطی که همه پزشکان فرصت برابر برای رقابت در این انتخابات را نخواهند داشت، چراکه به گفته منابع آگاه، گروهی از پزشکان به بهانه امضای نامه‌ای خطاب به بشار اسد رد صلاحیت شده‌اند. اگرچه امروز مشخص می‌شود صلاحیت چه کسانی تایید یا رد شده است اما محافظه‌کاران گفته‌اند پزشکانی که به زعم آن‌ها «غیربشاریون» هستند، حق شرکت در این انتخابات را ندارند.

میرمراد ‌هاشم‌زهی، رییس هیات نظارت مرکزی ششمین دوره انتخابات سازمان نظام پزشکی دیروز در گفت‌وگو با خبرگزاری‌ها از رد صلاحیت ۱۰۰تا ۱۵۰نفر از مجموع ۴۹۲۱ کاندیدای شرکت در انتخابات نظام پزشکی خبر داد. به گفته او ‌اسامی رد صلاحیت شده‌ها نیز از ۲۹ تا ۳۰ دی به اطلاع داوطلبان مربوطه خواهد رسید. البته او تاکید کرده نحوه اطلاع‌رسانی به رد صلاحیت شده‌ها به‌گونه‌ای خواهد بود که حیثیتشان خدشه‌دار نشود! هرچند هنوز مشخص نیست چه کسانی رد صلاحیت شده‌اند اما منابع آگاه رد صلاحیت نسبتا گسترده اصلاح‌طلبان را تایید می‌کنند.

جدا از منابع آگاه، رسانه‌های نزدیک به محافظه‌کاران هم در روزهای اخیر برای انتشار خبر این رد صلاحیت‌ها زمینه‌چینی کرده‌اند. دیروز روزنامه کیهان در سرمقاله‌اش به طور مفصل به موضوع انتخابات سازمان نظام پزشکی پرداخت و در این بین پرونده اعتصاب سراسری پزشکان، داروسازان و پیراپزشکان و پرستاران در سال ۱۳۶۵ را بیرون کشید و با استناد به آن نوشت: «در صورت انتخاب پزشکان ناهمسو با جناح حاکم در سازمان نظام پزشکی احتمال تکرار چنین اعتصابی وجود دارد.» کیهان البته در این موضع‌گیری تنها نبود، روزنامه جوان هم بیست‌وچهارم همین ماه در مطلبی از رد صلاحیت به نوشته این رسانه «رادیکال‌های سیاسی در انتخابات نظام پزشکی» حمایت کرده بود. خبرگزاری فارس هم در باره رد صلاحیت‌های کاندیداهای نظام پزشکی نوشت:« این روزها با آغاز غیررسمی تبلیغات ششمین دوره انتخابات نظام پزشکی، در کنار چهره‌ها و کاندیداهایی که دغدغه حل مشکلات جامعه پزشکی را دارند، عده‌ای معلوم‌الحال با رویکرد سیاسی خاص در صدد هستند با ورود به این عرصه به اهداف خود دست یابند و راهی برای خروج از بن‌بست و انزوا پیدا کنند و زمینه ورودشان به انتخابات ریاست‌جمهوری را مهیا کنند. این افراد کسانی هستند که در زمان‌های مختلف از جمله فتنه ۸۸ با نظام زاویه داشته‌اند و نشان داده‌اند که برخلاف سیاست‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی حرکت می‌کنند و تنها به منافع شخصی و حزبی خود می‌اندیشند. »

محمدحسین قربانی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی هم دیروز با حمایت از همین رویکرد گفت: «فضای انتخابات نظام پزشکی نباید به‌گونه‌ای باشد که هرکس بتواند وارد شود.» به گفته تحلیلگران و پزشکان این یادداشت‌ها و موضع‌گیری‌ها زمینه‌چینی برای توجیه دخالت گسترده سیاسی در انتخابات  پیش روی سازمان نظام پزشکی است. انتخاباتی که از مهم‌ترین انتخابات نهادهای صنفی ایران به شمار می‌رود اما تحرکات سیاسی اخیر مورد اعتراض پزشکان قرار گرفته است.

برگزاری انتخابات با شیوه دستوری

محمدرضا ظفرقندی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران که البته یک دوره چهارساله هم رییس سازمان نظام پزشکی کشور بوده، یکی از افرادی است که گفته می‌شود در این دوره از انتخابات نظام پزشکی توسط هیات نظارت رد صلاحیت شده است.

او رد صلاحیت‌ها به این شکل را موجب موضع‌گیری جامعه پزشکی می‌داند و تاکید می‌کند چنین انتخاباتی به هیچ‌وجه یک انتخابات آزاد و سالم نیست. ظفرقندی در گفت‌وگو با بهار تاکید کرد: ما با هرگونه رد صلاحیت خلاف قانون و خلاف ضوابط پزشکی مخالفیم و اجازه هیچ‌گونه حرکت سلیقه‌ای و شخصی را به کسی نمی‌دهیم. انتخابات نظام پزشکی ایران یک انتخابات صنفی است و نحوه نظارت بر این انتخابات نیز باید مبتنی بر ملاک‌های صنفی باشد و نه سیاسی، به همین دلیل داخل کردن مسائل سیاسی در آن از اساس اشتباه است.

به گفته او در حال حاضر قاعده کار این طور است که هیات‌های نظارت باید کار تایید صلاحیت‌ها را انجام دهند. یعنی اگر کسی تخلفی پزشکی دارد طبیعی است که جلوی کار او گرفته شود اما اگر مسائل سیاسی و دیدگاه‌های خاص در این انتخابات دخالت داده شود به این معنا است که انتخابات نظام پزشکی یک انتخابات ناسالم و دستچین شده است.

ظفرقندی افزود: این نحوه نظارت و تایید و رد صلاحیت‌ها به طور قطع موجب می‌شود جامعه پزشکی حضور پررنگی در این انتخابات نداشته باشد و با حضور ضعیف پزشکان سازمان نظام پزشکی هم پشتوانه مناسبی نخواهد داشت.

او عملکرد دوره اخیر سازمان نظام پزشکی را ضعیف ارزیابی کرد و افزود: سازمان نظام پزشکی در دوره‌های قبل و با پشتوانه حضور موثر و آزادانه پزشکان موفق شده بود امتیازات بسیار خوبی بگیرد. اما متاسفانه در دوره اخیر شاهد هستیم احتمال دارد بسیاری از امتیازاتی که حتی در قالب قانونی هم گرفته بودیم از دست برود.

چنان‌که ظفرقندی می‌گوید، برگزاری انتخابات با این شیوه یک شیوه دستوری خواهد بود. اگر افرادی که سوابق علمی و کاری مشخصی دارند و عملکرد آن‌ها در دوران قبل و بعد از انقلاب و حتی در دوران جنگ نیز مشخص است به شکل دستوری حذف شوند، کسانی روی کار خواهند آمد که پیش از این تخلفات مالی و اداری‌شان ثابت شده است.

دامنه خودی و غیرخودی کردن‌ها توسط برخی جریان‌های سیاسی افراطی به جامعه پزشکی هم کشیده شده است. از مهر سال ۹۰ که جمعی از پزشکان نامه معروف به ۲۰۰ امضایی را خطاب به بشار اسد نوشتند بهانه‌ای به دست برخی گروه‌های تندرو افتاده تا با استناد به امضاهای آن نامه تعدادی از پزشکان را در فهرست سیاه قرار دهند. پزشکان در این نامه از بشار اسد که خودش پزشک است خواسته بودند با توجه به سوگند پزشکی که خورده طوری عمل کند که دستش به خون مردم آلوده نشود و همین نامه دلیلی شده که این روزها و حدود یک ماه مانده به زمان برگزاری انتخابات نظام پزشکی، منتقدان عمدتا تندرو پزشکان را به دو گروه «بشاریون» و «غیربشاریون» تقسیم کنند.

علی شکوری‌راد، رییس اسبق شورای‌عالی نظام پزشکی و عضو انجمن اسلامی جامعه پزشکی در این‌باره به بهار گفت: فعلا ملاک تایید صلاحیت این است که«بشاری» هستید یا نه. حساسیت‌برانگیز شدن این نامه پزشکان در حالی که نامه‌ای کاملا صنفی بوده خیلی عجیب است، آن هم در حالی که پزشکان در مورد بازداشت پزشکان بحرینی هم واکنش صنفی نشان دادند اما کسی در مورد آن نامه حرفی نمی‌زند، نامه به بشار اسد هیچ موضع سیاسی در قبال تحولات سیاسی این کشور نداشت، الان هم به همان دلیل بناست عده‌ای را رد صلاحیت کنند.»

این عضو انجمن اسلامی جامعه پزشکی در پاسخ به این‌که چه کسانی از شرکت در این دوره از انتخابات نظام پزشکی محروم شده‌اند، گفت: «هنوز خبر رسمی نیامده اما آنچه مشخص است این‌که اعلام کردند همه پزشکانی که نامه به بشار اسد را امضا کرده بودند، رد صلاحیت خواهند شد مگر این‌که امضایشان را پس بگیرند و اعلام برائت کنند. در حال حاضر مشخص شده است که ملک‌زاده و نوربخش تایید صلاحیت شده‌اند و مابقی پزشکانی که در جناح مقابل محافظه‌کاران بوده‌اند رد صلاحیت شده‌اند.»

ما پزشکیم نه سیاستمدار

سیدتقی نوربخش، که گفته می‌شود در بین کاندیداها جزو تایید شده‌هاست، به بهار گفت: «البته هنوز خودم هم نمی‌دانم که جزو تایید صلاحیت شده‌ها هستم یا رد صلاحیت شده‌ها؛ اما می‌گوید تایید شده‌ام، حالا نتیجه مشخص می‌شود اما آن‌طور که از شواهد بر می‌آید مثل این‌که انتخابات سازمان نظام پزشکی از انتخابات مجلس هم مهم‌تر شده که این همه حاشیه سیاسی پیدا کرده در حالی که جامعه پزشکی و اصولا نظام پزشکی نهادی غیرسیاسی است. حتی اگر افراد سیاسی در آن عضو باشند اما نهادی صنفی است که از حقوق بیمار و پزشک دفاع می‌کند و سیاسی کردن آن بیش از هر چیز ظلم به جامعه پزشکی و بیماران است.»

به گفته او نظام پزشکی در ادوار مختلف همیشه نهاد صنفی و غیرسیاسی بوده و شأن نظام پزشکی از مجامع علمی و نهادهای صنفی بالاتر است چون وظیفه ارتقای نظام سلامت کشور و دفاع صنفی از حقوق پزشکی را دارد و اگر به سیاست آلوده شود نظام پزشکی کشور و مهم‌تر از آن سلامت مردم آسیب می‌بیند.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024