چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Wednesday 24 April 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Fri, 08.07.2011, 8:18



بی بی سی: دریاسالار مایک مولن، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، ایران را به ارسال تسلیحات پیشرفته به برخی گروه های شیعه عراقی متهم کرده و گفته است که این کار باید متوقف شود.

او پنجشنبه در پنتاگون به خبرنگاران گفت: "آنها سلاح های پیشرفته ای به آنجا (عراق) می فرستند. باید با این کار، نه فقط در حال حاضر، بلکه به وضوح در آینده هم برخورد شود."

رابرت گیتس، وزیر دفاع سابق ایالات متحده، نیز هفته پیش در آخرین روز تصدی خود، ایران را متهم کرده بود که طی حدود سه تا چهار ماه گذشته با ارسال سلاح های پیشرفته به برخی گروه های شیعه، تلاش کرده است که تلفات نیروهای آمریکایی در عراق را افزایش دهد.

به گفته رابرت گیتس: "آنها سلاح، فن آوری و آموزش ارائه می کنند که به وضوح به نظر می رسد قصد آن افزایش تلفات ما تا بیشترین میزان ممکن باشد، تا اولا از ادامه حضور نظامی ما (درعراق) پس از پایان سال میلادی جاری جلوگیری شود، و ثانیا، زمانی که ما عراق را ترک کردیم، به نظر برسد که آنها ما را از عراق بیرون کردند."

احمد وحیدی، وزیر دفاع ایران، در واکنش با رد این اتهام گفته بود: "این دروغ‌ها و ادعاها برای توجیه سیاست ها و اقدامات غلطی است که گیتس در دوره مسئولیتش در وزارت دفاع آمریکا انجام داده است."

محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهوری ایران، نیز هم اکنون در عراق بسر می برد و در حال مذاکره بر سر گسترش روابط دو کشور است.

او پنجشنبه با جلال طالبانی، رئیس جمهوری عراق، دیدار کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، آقای رحیمی گفته است: "گروه‌های عراقی در میدان مبارزات سیاسی در مقابله با دیکتاتوری از تجربیات مفیدی برخوردار هستند و بی تردید عراق با وحدت و حاکمیت وحدت ملی می تواند با سرعت در مسیر پیشرفت و امنیت گام بردارد."

خبرگزاری فرانسه گزارش می دهد که دریاسالار مولن برای نخستین بار تایید کرده که واشنگتن و بغداد در حال مذاکره درباره ادامه حضور نظامی آمریکا در عراق هستند.

بنا بر این گزارش، دریاسالار مولن گفته است: "این مذاکرات دشوار همچنان ادامه دارد."

به گفته دریاسالار مولن، هرگونه توافق بر سر خروج نیروهای آمریکایی از عراق، باید با مهار ارسال سلاح های ایران به گروه های شیعه عراقی توام باشد.

پیش از این مقام های آمریکایی می گفتند که اگر بغداد مایل به ادامه حضور نظامیان آمریکا در عراق است باید هرچه زودتر درخواست بدهد.

آمریکا حدود ۴۶ هزار نیرو در عراق دارد که نقش "پشتیبانی" از نیروهای دولتی را برعهده دارند و بر اساس توافق قبلی باید تا پایان سال ۲۰۱۱ همگی عراق را ترک کنند.

برخی جناح های سیاسی به ویژه جناح مقتدی صدر، روحانی شیعه تندرو که گفته می شود به ایران نزدیک است، ادامه حضور نظامی آمریکا در کشورش را رد می کند.

این در حالیست که تلفات نیروهای آمریکایی در ماه ژوئن به بیشترین میزان طی سه سال گذشته رسید.

خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش می دهد که دو سرباز آمریکایی نیز پنجشنبه در انفجار یک بمب کنار جاده ای بیرون پایگاهشان در بغداد کشته شدند.



" width="640" />
 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024