چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Wednesday 24 April 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Wed, 23.02.2011, 12:48

بیروت به هواپیمای حامل فرزندان قذافی اجازه فرود نداد


ایران امروز: آخرین خبرها از لیبی حاکی است که مناطق شمالی کشور نیز به کنترل مخالفان قذافی درآمده است. پناهجویانی که خود را به خارج از لیبی رسانده‌اند، می‌گویند در مناطق غرب لیبی نیز کنترل حکومت قذافی در حال از بین رفتن است.

گزارشگر اشپیگل آنلاین نوشته است در یکی از شهرهای مرزی لیبی مردی با دیدن خبرنگاران غربی فریاد می‌کشید که خطاب به دولت‌های غربی به خاطر نفت همواره از رژیم قذافی حمایت می‌کردند.

مرد شماره ۲ لیبی به انقلاب پیوست

به گزارش فرستنده‌ی الجزیره، عبدالفتاح یونس، وزیر کشور لیبی و یکی از برجسته‌ترین اعضای کابینه‌ی این کشور، پشتیبانی خود را از مخالفان اعلام کرده و به جنبش «انقلاب ۱۷ فوریه» پیوسته است.

الجزیره ویدیویی پخش کرد که در آن عبدالفتاح یونس در پشت میز کار خود نشسته و مشغول قرائت اطلاعیه‌ای است. وی می‌گوید: «در پاسخ به انقلاب، بدینوسیله کناره‌گیری خود را از همه‌ی سمت‌ها اعلام می‌کنم».

یونس در این ویدیو همچنین ارتش لیبی را فرامی‌خواند که به معترضان بپیوندد و از «خواسته‌های قانونی» آنان حمایت کند. تنها چند ساعت پیش از آن، قذافی در سخنرانی تلویزیونی خود اعلام کرده بود که شورشیان در شهر بنغازی وزیر کشور را کشته‌اند.

همچنین اعلام شد که وزیر دادگستری لیبی نیز استعفا کرده است. شماری از دیپلمات‌های ارشد این کشور نیز کناره‌گیری خود را اعلام کرده‌اند. گروهی از افسران ارتش سربازان را فراخواندند که به مردم بپیوندند.

فرار فرزندان قذافی

براساس گزارش یک فرستنده رادیویی لبنان، تلاش یکی از فرزندان قذافی برای پناه آوردن به لبنان ناکام مانده است. بنا بر این گزارش هانیبال قذافی یکی فرزندان سرهنگ قذافی که همسر لبنانی دارد با یک هواپیمای خصوصی تقاضای نشستن در فرودگاه بیروت را داشت، اما از فرود وی جلوگیری شد.

گفته می‌شود علاوه بر هانیبال قذافی، دیگر اعضای خانواده قذافی نیز در این هواپیمای کوچک بوده‌اند. این حادثه روز سه شنبه اتفاق افتاده است. علت خودداری مقام‌های فرودگاه بیروت از صدور اجازه فرود به هواپیمای حامل اعضای خانواده قذافی این بوده که آنها از ارائه‌ی هویت کامل سرنشینان هواپیما خودداری کرده‌اند.

شرق کشور در کنترل مخالفان

گزارش‌ها از منابع مختلف حاکی از آن است که در حال حاضر طرفداران قذافی، کنترل بسیاری از شهرها را از دست داده‌اند. سربازان گزارش داده‌اند که شرق لیبی دیگر در کنترل دولت نیست. به گفته‌ی شاهدان عینی، پس از بنغازی، کنترل شهر طُبرق نیز به دست نظامیان افتاده است.

ولی درگیرهای خیابانی در طرابلس همچنان ادامه دارد. طبق گزارش‌ها از پایتخت هنوز صدای تیراندازی شنیده می‌شود. به گفته‌ی شاهدان عینی، میلیشیای طرفدار قذافی و مزدوران خارجی در میان مردم ترس و وحشت ایجاد می‌کنند. آنان شب‌ها به هرجنبنده‌ای شلیک می‌کنند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس از قول یک شاهد عینی نقل کرده که همه جا در خیابان‌ها اجساد به چشم می‌خورد. نمی‌توان به یاری مجروحان شتافت، زیرا آمبولانس و بیمارستان یافت نمی‌شود.

به گزارش سازمان‌های حقوق بشری، در ناآرامی‌های لیبی تا کنون صدها تن جان باخته‌اند. سازمان دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرده که از آغاز اعتراض‌ها تا کنون فقط در طرابلس ۶۲ تن کشته شده‌اند. یک سخنگوی این سازمان به خبرگزاری رویترز گفت که تا کنون دست‌کم ۲۸۵ تن در لیبی کشته شده‌اند.

شورای امنیت قذافی را محکوم کرد

پانزده عضو شورای امنیت سازمان ملل، شامگاه سه‌شنبه (۲۲ فوریه/۳ بهمن)، پس از سه ساعت رایزنی، در بیانیه‌ی مشترکی «کاربرد خشونت علیه غیرنظامیان» در لیبی را محکوم و از «سرکوب تظاهرکنندگان مسالمت‌جو» ابراز تاسف کردند. در این بیانیه آمده که دولت لیبی باید به نگرانی‌های بحق مردم لیبی گوش فرادهد.

شورای امنیت همزمان تاسف خود را از مرگ صدها غیرنظامی در حوادث اخیر لیبی اعلام داشت و خواستار پاسخگویی کسانی شد که مسئول حملات به تظاهرکنندگان هستند. این شورا همچنین از دولت لیبی خواست که از مردم خود محافظت کند و به ناظران حقوق بشری و سازمان‌های امداد امکان ورود به کشور را بدهد و امنیت خارجیان را تامین کند.

ابراهیم دباشی، فرستاده‌ی لیبی در سازمان ملل، از بیانیه‌ی شورای امنیت انتقاد کرد و آن را ضعیف و ناکافی دانست. وی همزمان اعلام کرد که پس از سخنرانی معمرالقذافی، در غرب لیبی حملات واحدهای وفادار ارتش به قذافی به غیرنظامیان آغاز شده است.

دباشی در نیویورک گفت، این نیروها به همه‌ی مردم در شهرهای غرب لیبی حمله می‌کنند. وی در این رابطه از شهرهای قرجان و زواره نام برد و گفت که از کشتار جمعی در این کشور بیمناک است.


منابع گزارش: اشپیگل آنلاین، دویچه وله









 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024