پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Thursday 25 April 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Thu, 27.11.2008, 11:15


دویجه وله: چهارشنبه (۲۶ نوامبر) در جریان یک‌سری حملات تروریستی هماهنگ در بمبئی، دست‌کم ۱۰۰ تن کشته و بیش از دویست و چهل تن زخمی شده‌اند. مهاجمان ناشناس روی‌هم ده تا هفده محل مختلف در این شهر را هدف حمله‌ی خود قرار داده‌اند.

مهاجمان که به سلاح‌های گوناگون مجهز بوده‌اند، به ایستگاه مرکزی قطار، هتل‌های مجلل، یک سینما و یک کافه حمله کرده‌اند. آنان در دو هتل پنج ستاره‌ی بمبئی، تعداد زیادی خارجی را گروگان گرفته‌اند. یک سازمان اسلامگرای تاکنون ناشناخته، به نام "دکان مجاهدین"، با ارسال چند ایمیل به رسانه‌ها، مسئولیت این اقدامات تروریستی را برعهده گرفته است.

کشته شدن رئیس واحد ضدترور بمبئی

به گفته‌ی پلیس هند، مردان مسلح با مسلسل‌های سبک‌ به سالن ایستگاه مرکزی قطار حمله‌ور شده، آتش گشوده و اقدام به پرتاب نارنجک کرده‌اند. همچنین گزارش شده است که در جریان تیراندازی در هتل تاریخی تاج محل، رئیس واحد ضدترور بمبئی کشته شده است. در این هتل پس از حمله‌ی تروریست‌ها آتش‌سوزی به راه افتاده است. روی هم پنج تروریست کشته و نه تن بازداشت شده‌اند.

شاهدان عینی همچنین گزارش داده‌اند که در هتل پنج‌ستاره‌ی اوبروی نیز تیراندازی شده است. سالن ورودی این هتل طعمه‌ی آتش شده و تعداد نامعلومی جهانگرد در چنگ تروریست‌ها اسیرند. دولت هند اعلام کرد که یک واحد دویست نفره‌ی عملیات ویژه را برای مبارزه با گروگان‌گیران از دهلی‌نو به بمبئی گسیل داشته است.

شیوراج پاتیل، وزیر کشور هند نیز رهسپار بمبئی شده است. وی اعلام کرد که: «به نظر می‌رسد توطئه‌ای در کار است». ارتش هند به یاری پلیس بمبئی شتافته است و نیروی دریایی و نیروهای امنیتی در فرودگاه‌ها به حال آماده‌باش درآمده‌اند.

پشتیبانی از هند و تقبیح تروریسم

بان کی‌مون دبیرکل سازمان ملل، در نیویورک این حملات تروریستی را به‌شدت محکوم کرد و گفت با هیچ دلیلی نمی‌توان این‌گونه حملات علیه غیرنظامیان را توجیه کرد. وی افزود که مسئولان این اقدامات باید پاسخگو باشند.

فرانک والتر اشتاین‌مایر وزیر امور خارجه‌ی آلمان، حملات تروریستی بمبئی را محکوم کرد و گفت که کنسولگری آلمان در این شهر با مقامات هندی در تماس است. گوردون بروان نخست وزیر بریتانیا نیز عملیات ترور و گروگان‌گیری را محکوم و پشتیبانی خود را از دولت هند اعلام کرد. وی شامگاه چهارشنبه در لندن گفت که: «به این حملات وحشتناک، با قدرت پاسخ داده خواهد شد».

فرانسه که ریاست شورای اتحادیه‌ی اروپا را برعهده دارد نیز حملات تروریستی در هند را تقبیح و با قربانیان این حادثه ابراز همدردی کرد. پاریس اعلام کرد که: «مردم هند با دمکراسی پیوند دارند و این اقدامات تروریستی علیه آنان بوده است».

به گزارش رسانه‌های هندی و بریتانیایی، در ساعات بامدادی روز پنجشنبه به وقت محلی، هنوز شمار نامعلومی از افراد، در دو هتل و یک کلینیک در چنگ گروگان‌گیران اسیر بوده‌اند. در اطراف هتل‌ها، گاهی صدای تیراندازی به گوش می‌رسیده است. ماموران امنیتی، در ساحل بمبئی دو قایق انباشته از اسلحه و مهمات یافته‌اند. حدس زده می‌شود که تروریست‌ها با قایق به مرکز این شهر ساحلی آمده‌اند.


یک گروه اسلامگرای ناشناخته

بی‌بی‌سی: در حالیکه حملات مرگبار در هند محکومیت گسترده جهانی را در پی آورده، یک گروه ناشناخته مسئولیت این حملات را برعهده گرفته است.

روز پنجشنبه، ۲۷ نوامبر (۷ آذر)، گروهی که خود را "مجاهدین دکان" می خواند با ارسال پیام هایی از طریق ئی-میل برای خبرگزاری های مختلف مسئولیت حملات مسلحانه روز چهارشنبه در نقاط مختلف بمبئی را برعهده گرفته که بیش از یکصد کشته و نزدیک به سیصد زخمی برجای گذاشته است.

فلات قاره دکان در جنوب کشور هند واقع شده و ایالت ماهاراشترا، که شهر بمبئی مرکز آن است، در این بخش از کشور هند قرار دارد.

در عین حال، با اینکه احتمال دست داشتن گروه های اسلامگرای تندرو در حملات بمبئی پیش از این هم مطرح شده بود، برخی از کارشناسان گفته اند که ممکن است این پیام ها ساختگی باشد و برخی منابع نیز ارتباط مهاجمان با سازمان های تندرو هندو را هم محتمل دانسته اند.

در این حملات که اواخر روز گذشته صورت گرفت، افراد مسلح به اسلحه خودکار و نارنجک تقریبا به طور همزمان نقاط مختلف شهر بمبئی، از جمله ایستگاه های قطار، یک بیمارستان و مراکز تجاری را هدف قرار دادند و با ورود به دو هتل مجلل شهر، افراد داخل هتل را به گروگان گرفتند.

براساس گزارش های رسیده، این دو هتل در محاصره ماموران امنیتی هند قرار دارد اما هنوز مشخص نیست که آیا گروگانگیری خاتمه یافته یا همچنان ادامه دارد.

به گفته پلیس بمبئی، شش تن از کشته شدگان حملات روز چهارشنبه شهروندان خارجی بوده اند.

چهارده مامور پلیس از جمله رئیس بخش مبارزه با تروریسم پلیس بمبئی نیز در این حملات جان خود را از دست داده و چهار تن از مهاجمان توسط ماموران از پای درآمده و نه تن دیگر زخمی شده اند.

منابع پلیس بمبئی همچنین گفته اند که مهاجمان یک روحانی اسرائیلی و خانواده او را نیز در یکی از مراکز یهودیان به گروگان گرفته اند.

به دلیل شرایط غیرعادی در بمبئی، مقامات محلی از ساکنان شهر خواسته اند حتی الامکان از خانه های خود خارج نشوند و بازار سهام این شهر نیز امروز تعطیل اعلام شده است.

به گفته خبرنگاران، بسیاری از مراکز اداری و تجاری شهر نیز بسته است و رفت و آمد چندانی در خیابان های مرکزی دیده نمی شود.

شهر بمبئی پیش از این نیز هدف حملات مسلحانه قرار داشته و از جمله در یک رشته بمب گذاری در قطارهای شهری در سال ۲۰۰۶، حدود دویست نفر کشته شدند.

با اینهمه، دستگاه های امنیتی هند کمتر توانسته اند عاملان این قبیل خشونت ها را دستگیر و محاکمه کنند که به گفته کارشناسان، سئوالاتی اساسی را در مورد توانایی این کشور در مقابله با تروریسم مطرح می کند.

محکومیت بین المللی

در سال ۲۰۰۶، برخی مقامات هندی دستگاه های اطلاعاتی پاکستان را به برنامه ریزی این عملیات متهم کردند و برخی دیگر نیز جدایی طلبان اسلامگرای کشمیری را مسئول دانستند اما دولت پاکستان این اتهام ها را به شدت رد کرد.

در پی حملات روز گذشته در بمبئی، یوسف رضا گیلانی، نخست وزیر پاکستان، با صدور بیانیه‌ای این حادثه را به شدت تقبیح کرد و گفت که چنین عملیاتی تنها باعث آسیب رساندن به افراد بیگناه می شود.

آقای گیلانی گفت که باید با عاملان اینگونه حملات با مشتی آهنین برخورد شود.

در آمریکا نیز سخنگوی کاخ سفید گفت که جورج بوش، رئیس جمهوری، در جریان حملات بمبئی قرار گرفته و آن را به شدت محکوم می کند و وزارت خارجه هم ضمن ابراز انزجار از این حادثه، اعلام داشت که این کشور آماده حمایت از مقامات هندی برای مقابله با این حملات وحشیانه است.

سخنگوی باراک اوباما، رئیس جمهور منتخب آمریکا نیز با صدور بیاینه ای حملات هماهنگ علیه افراد بیگناه را نشانه وجود خطر جدی تروریسم دانست و اعلام داشت که دولت آمریکا باید روابط خود با هند و سایر کشورها را تقویت کند و همکاری بین المللی برای خشکاندن ریشه های تروریسم را گسترش دهد.

دمیتری مدودف، رئیس جمهوری روسیه، حملات مسلحانه در بمبئی را محکوم دانست و گفت که نباید برای حل و فصل مسایل به اقدامات تروریستی متوسل شد.

گوردون براون، نخست وزیر بریتانیا، حملات مسلحانه در بمبئی را محکوم دانست و گفت که باید نسبت به آن واکنشی شدید نشان داد.

بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل، در پیامی برای مقامات هندی حوادث روز گذشته در بمبئی را تاسف آور خوانده و ابراز امیدواری کرده است که عاملان آن هرچه زودتر به دست عدالت سپرده شوند.

مانموهان سینگ، نخست وزیر هند هم در تماس با مقامات ایالت ماهاراشترا اطمینان داده است که دولت مرکزی آمادگی دارد هر نوع کمکی را برای مقابله با این بحران در اختیار نهادهای ایالتی قرار دهد.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024