سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - Tuesday 16 April 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Tue, 11.12.2007, 11:14




ایسنا: همايش روز جهانی حقوق بشر شب گذشته در محل دفتر كانون مدافعان حقوق بشر با حضور جمعی از فعالان سياسی، حقوقدانان و وكلا برگزار شد.

به گزارش خبرنگار حقوقی ايسنا، سوسن شريعتی در اين مراسم اظهار داشت: قطعا حقوق شهروندی در يك سيكل باطل «به من ربطی ندارد» يا «به تو ربطی ندارد» شكل نخواهد گرفت، مربوط بودن به ما اولين گام برای تجربه حقوق شهروندی است. البته بايد از آرمان‌گرايی و رئاليسم بيش از حد نيز دوری كرد چرا كه به نظام‌های توتاليتر منتهی خواهد شد.

شريعتی گفت: حقوق بشر حداقل الزامی است برای رسيدن به حداكثرها.

سحابی نيز در ادامه اين مراسم با انتقاد از برخی رفتارها، اشاره كرد كه رسيدن به آزادی از اساسي‌ترين خواسته‌های انقلاب اسلامی ايران است.

هرميداس باوند نيز در همين رابطه و با اشاره به اعلاميه جهانی حقوق بشر گفت: ما بايد از آيينی كه در گذشته ما ريشه دارد الهام بگيريم. امروز همه نيازمند اين هستيم كه از ارزش‌ها و آيين‌های گذشته‌مان الهام بگيريم.

وی افزود: قطعا به تصويب رسيدن اعلاميه جهانی حقوق بشر راه كوتاهی نبوده و بشر برای رسيدن به آن زحمات زيادی را متحمل شده است؛ اگر امروز از مفاهيم حقوق بشر سوءاستفاده مي‌شود و به صورت گزينشی با آن برخورد مي‌شود، اين به معنای نفی ارزش والايی كه بشريت موفق به دستيابی به آن شده نيست.

باوند تاكيد كرد: انسان‌هايی كه در اين راه كوشش كرده‌اند حتما ارزش پاداش را دارند زيرا آنها به خاطر ديگران با گذشت از خود فعاليت كرده‌اند.

به گزارش ايسنا، حسن يوسفی اشكوری نيز گفت: تجربه 60 سال اخير پس از تصويب اعلاميه جهانی حقوق بشر نشان مي‌دهد كسانی كه به مبانی نظری اين اعلاميه ايراد وارد مي‌كنند به اين دليل است كه با نتايج عملی حقوق بشر مخالفند و آن‌را با منافع خود ناسازگار مي‌بينند.

وی افزود: قطعا با اجرايی شدن اصول مندرج در اعلاميه جهانی حقوق بشر، ديكتاتوری ديگر وجود نخواهد داشت پس منافع سياسی، مادی، قدرت و تئوری بقا برای حكومت‌گران به خطر خواهد افتاد لذا آنها با ايراد وارد كردن به مبانی نظری اين اعلاميه سعی دارند در تضعيف آن گامی بردارند.

يوسفی اشكوری خاطرنشان كرد: از اصول اين اعلاميه سوءاستفاده مي‌شود و برخی آن را ابزار دست قرار داده‌اند. همين گونه است اما آيا اين به معنی غلط بودن ماهيت اين اصول است؟

وی ادامه داد: نمي‌توان انكار كرد كه اگر اعلاميه حقوق بشر دقيقا اجرا شود ما به همان اندازه از جنگ و تبعيض فاصله مي‌گيريم كه به صلح و مساوات نزديك مي‌شويم. همه كسانی كه راجع به صلح و امنيت و مساوات حقوقی مي‌انديشند بهتر است پيش از بحث تئوريك به نتايج عملی اعلاميه فكر كنند و آن را بپذيرند.

يوسفی اشكوری، اعلاميه جهانی حقوق بشر را ضامن امنيت، صلح و آزادی در سطح جهان عنوان كرد.

در ادامه اين مراسم شيرين عبادی نيز در پيامی اظهار داشت: من با صدای بلند مي‌گويم كه هموطنان من مردمی صلح دوست و خواهان دموكراسی و حقوق بشر هستند و با اين كه خواسته‌های بر حق خود را از طريق مسالمت‌آميز بيان مي‌كنند، مورد بي‌مهری قرار مي‌گيرند. ما برای تحقق شعار «جنگ نه، صلح و حقوق بشر آری» تلاش همه جانبه‌ای را آغاز كرده‌ايم. جهانيان بايد بدانند كه ملت ايران مخالف جنگند و تحريم‌ها را تهديدی برای منافع ملت مي‌دانند كه قربانيان جنگ و تحريم‌ها، اقشار آسيب‌پذير، كودكان بي‌گناه و زنان و مردان هستند.

به گزارش ايسنا، در ادامه اين مراسم اولين جايزه‌ی حقوق بشر كانون مدافعان حقوق بشر به عباس اميرانتظام اهدا شد.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024